FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21 - UCRAINA U21 3-0

ROMÂNIA U21 - UCRAINA U21 3-0 // Mirel Rădoi a explicat de ce l-a ales pe Andrei Vlad titular: „A contat factorul ăsta”

Articol de GSP - Publicat joi, 10 octombrie 2019 22:47

Mirel Rădoi, selecționerul României U21, a explicat cum a gândit meciul câștigat cu Ucraina U21, scor 3-0, din meciul doi al preliminariilor pentru EURO 2021 și a detaliat motivele care l-au împins să-l lase pe Adrian Petre, marcatorul unei „duble”, pe banca de rezerve, și să-l titularizeze surprinzător pe Andrei Vlad în locul lui Mihai Aioani. 

  • România U21 - Irlanda de Nord U21 e programat luni, 14 octombrie, de la ora 20:30, pe Stadionul „Anghel Iordănescu” din Voluntari. 

„Am reușit o mare victorie azi. Băieții se simt bine aici la Ploiești. Mă bucur pentru băieți și pentru România. Aveam mari emoții înaintea meciului. Mă gândeam că poate nu ne iese această revanșă. 

Până am luat pulsul jocului astăzi a durat ceva. Poate am avut și mult respect pentru ei că sunt campioni mondiali la U20, dar mă bucur că în repriza secundă băieții mei au ieșit mai bine pe teren”, a declarat Mirel Rădoi la Pro X.

Rădoi a vorbit și despre evoluția lui Adi Petre: „Mă bucur pentru Adi Petre că a marcat. În Danemarca a fost titular, iar azi l-am lăsat pe bancă. Cred că l-a ambiționat că a început pe banca de rezerve. Și noi ne-am gândit la acest lucru și de aceea am început așa jocul. El ne-a arătat în seara asta că merită să fie titular”. 

Rădoi, despre titularizarea lui Andrei Vlad

Mirel Rădoi a surprins prin alegerea lui Andrei Vlad în dauna lui Mihai Aioani, unul dintre cei mai în formă portari din Liga 1. Selecționerul a explicat alegerea. 

Pentru noi a contat factorul tehnic. Vlad are un plus de tehnică față de Mihai. Aveam nevoie de o construcție elaborată. Jucătorii ucraineni au agresivitate, nu te lasă să construiești. Noi urcăm cu fundașii laterali în dinamica jocului, iar Vlad are un joc de picior mult mai exact. 

Nu și-a câștigat neapărat locul de titular pentru meciurile următoare. Zilele următoare ne vor arăta cine va intra pe teren. Așa s-a întâmplat și acum. Voi decide totul în funcție de cum decurg antrenamentele”, a explicat Rădoi în conferința de presă de la final.  

„Am avut discuții cu Moruțan, pentru că venea după un episod nefericit, și am încercat să-l facem să se relaxeze. Am încercat să luăm presiunea de pe el” - Mirel Rădoi, selecționer România U21

„ROMÂNIA U21 - UCRAINA U21 3-0 // Răzbunarea lui Olimpiu Moruțan pentru prostia din 2018: „M-ați ambiționat că nu ați crezut în mine”

CLASAMENTUL ACTUALIZAT

EchipăMeciuriPuncte
1. Finlanda37
2. Danemarca 26
3. România23
4. Ucraina 33
5. Irlanda de Nord32
6. Malta31

PROGRAMUL ROMÂNIEI U21

  • 14 octombrie 2019:  România – Irlanda de Nord
  • 14 noiembrie 2019: România – Finlanda
  • 19 noiembrie 2019: Irlanda de Nord – România
  • 31 martie 2020: România – Danemarca
  • 4 septembrie 2020: Finlanda – România
  • 8 septembrie 2020:Malta – România
  • 9 octombrie 2020: Ucraina – România
  • 13 octombrie 2020: România – Malta

Vezi și:

ROMÂNIA U21 - UCRAINA U21 3-0 // Adi Petre, eroul României, mesaj clar pentru Mirel Rădoi: „Sper să nu se obișnuiască cu mine rezervă”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
piet
piet  •  11 Octombrie 2019, 13:58

Singurul motiv si cel mai plauzibil si corect este ca face parte din turma nasului ca de altfel OAIDA

vladutz13
vladutz13  •  11 Octombrie 2019, 12:41

Suntem o tara fara sperante daca si dupa rezultatele pe care le-a avut Radoi nu primeste niciun fel de credit. Nu a dovedit pana acum ca nu-i pasa ce debiteaza becaliotul?? Nu i-a promovat jucatorii desi ala facea scandal la TV. Mai mult, acum a si explicat de ce l-a bagat pe Vlad in poarta, a considerat ca are joc de picior mai bun. Nu stiu daca a gandit bine, Vlad chiar e un gafeur, dar uite ca totusi s-a terminat 3-0. Mai departe, nu i-a iesit cu atacantii, dar dupa meci e usor sa comentezi, Dragus e mult mai talentat decat Petre

cpt.ahab
cpt.ahab  •  11 Octombrie 2019, 11:23
Postat de whiteredarad pe 11 Octombrie 2019, 09:44

Cred ca ar fi fost corect ca Radoi sa spuna : "OK, am gresit fata de Adi Petre, tinandu-l rezerva", insa el braveaza, spunand ca a vrut sa il ambitioneze pe aradean. Aiurea, insa Adi Petre, profesionist de calitate, titular in liga I din Danemarca, l-a salvat azi pe Radoi. Sub nici o forma Vlad nu trebuia sa ii ia fata lui Aioanei, titular in liga I si cu foarte bune evolutii. Insa..."recunostiinta fata de Nasu'" ..inca exista. A fost o victorie norocoasa , la 0-0 ucrainienii au avut o ocazie rariosima, la 0-1 nu stiu ce ar mai fi fost. De tinut minte si de invatat ...dle Radoi !

Cu ocazia asta, am aflat că brânza este factor.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează