FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21 - UCRAINA U21

ROMÂNIA U21 - UCRAINA U21 // VIDEO INTERVIU George Ganea: „Uneori sunt uimit de execuțiile tatălui meu. Și acum mă uit la golul cu Anglia” :)

Articol de - Publicat joi, 10 octombrie 2019 09:30

La 20 de ani, George Ganea, fiul fostului internațional Ionel Ganea (46 de ani), traversează un moment foarte bun. E titular la Viitorul și gata să devină om de bază la naționala U21 a României. 

- George, ai fost pe la toate loturile de juniori, acum la U21. Cum e înaintea acestei „duble” importante? 
- Sunt la tineret, ne așteaptă două meciuri vitale, cu Ucraina și Irlanda de Nord. Trebuie să le câștigăm ca să rămânem în obiectiv. 

- Mereu s-a vorbit despre atmosfera foarte bună de la acest lot. Cum e? 
- Este la fel și acum. Suntem mulți jucători care ne cunoaștem de mici. E ușor să ne adaptăm. Avem relații foarte bune. Pot să zic că asta ne ajută și pe teren. 

- Așteptările sunt foarte mari la U21 după semifinala din vară de la Euro. E o presiune în plus? 
- Într-adevăr! Este o presiune. Noi trebuie să repetăm performanța lor. 

- Ai urmărit turneul final din vară? 
- Toată lumea l-a văzut! A fost un sentiment plăcut să-i văd pe băieți câștigând atâtea meciuri tari. Au făcut mândră o țară întreagă. Vorbeam cu mulți dintre ei. Mai ales cu Boboc și Drăguș, colegii de la Viitorul. Mi-au zis că a fost o vară extraordinară. 

- Care e cel mai mare vis al tău? 
- Să-l întrec pe tatăl meu! Să ajung la o echipă de top din Europa și să câștig multe trofee. 

- Apropo de comparația cu tatăl tău. Te apasă numele de Ganea? 
- Comparațiile sunt normale la orice copil de fotbalist. Nu mă apasă în niciun fel. Ba chiar mă motivează și mai mult și mă împinge de la spate. 

- Tu cum ești în comparație cu tatăl tău? 
- Suntem doi jucători diferiți. El a avut forță, eu mai mult viteză și tehnică. Sper să-i calc pe urme tatălui meu, dar idolul meu este Cristiano Ronaldo. 

- Ce sfaturi îți dă tatăl tău? 
- De obicei analizăm meciul. Îmi spune ce fac bine, ce greșesc. Încearcă să mă facă mai bun prin sfaturile pe care mi le dă. 

„Vreau mereu să-i răsplătesc încrederea domnului Hagi” 

- Ai văzut meciurile tatălui tău pe DVD-uri? 
- Îți dai seama! Și acum mă mai uit la golul acela cu Anglia de la Euro! Orice jucător care începe fotbalul își dorește să ajungă la națională, să-și reprezinte țara. 

- Îi reproșezi anumite greșeli? 
- (Râde) Nu, de obicei mă uit numai la goluri. Câteodată rămân surprins de execuțiile pe care le avea. Mai glumim și noi! 

- Cât de mult a contat faptul că era Gheorghe Hagi antrenor atunci când ai ales Viitorul? 
- Foarte mult! Știam mulți dintre băieți, știam că Viitorul dă credit tinerilor. Eram convins că va fi o decizie bună. 

- Cum a fost impactul cu vestiarul Viitorului, să-l ai pe Gică Hagi în fața ta? 
- Îl mai văzusem și când eram mic, mă mai lua tata cu el la lotul național. E clar că e o onoare ca domnul Hagi să fie antrenorul meu. E unul dintre cei mai buni din România. Îmi doresc mereu să dau totul ca să-i răsplătesc încrederea. 

- E vreun sfat pe care ți l-a dat pe care nu-l vei uita? 
- Mister îmi dă multe sfaturi. Nu pot să zic că am unul pe care să nu-l uit. Ne spune mereu cum să facem să jucăm bine, să dăm totul pe teren, să încercăm să fim mai buni în fiecare zi. 

- Tatăl tău a jucat la Dinamo, la Rapid, pentru tine care e clubul de suflet? 
- Toată lumea care mă cunoaște știe că Rapid e echipa mea preferată. Am spus mereu că mă voi întoarce la Rapid spre finalul carierei. 

- Îți mai aduci aminte momentul când Țucudean te-a chemat să te pozezi cu trofeul pe care el îl primea din partea Gazetei pentru că fusese ales cel mai bun jucător al anului? 
- (Râde) Da, eram la Mogoșoaia. George e un tip haios, a încercat să facă o glumă când mi-a spus că măcar în poză să am și eu un trofeu ca ăsta. Îmi pare rău că el nu mai joacă acum. Pentru că el m-a ajutat mult când eram la CFR. Îi sunt recunoscător pentru sfaturi. 

- Unde va fi George Ganea peste 10 ani? 
- Sper că la o echipă de top a Europei! 

CV George Ganea 

- 20 de ani 
- atacant la Viitorul 
- 500.000 de euro cotă pe transfermarkt 
- a câștigat Cupa și Supercupa cu Viitorul 
- 9 meciuri în acest sezon, două goluri și patru pase decisive 
- a mai jucat la U Cluj, Rapid, Virtus Entella, AS Roma și CFR 

„Viitorul este clubul care m-a pus pe picioare, m-a relansat în fotbal. Revenirea din Italia cred că a fost de bun augur pentru mine. N-a fost o experiență proastă acolo” 

„Sunt condiții foarte bune la Viitorul. Se compară ușor cu marile cluburi europene. Aici accentul cade pe tineri, ei sunt nucleul. Cred că asta diferențiază clubul de alte echipe din România” - George Ganea, atacant Viitorul 

LOTUL CONVOCAT DE CĂTRE MIREL RĂDOI

Portari: Andrei Vlad (FCSB), Marian Aioani (Chindia Târgoviște), Cosmin Dur-Bozoancă (Universitatea Cluj) 

Fundași: Andrei Rațiu (Villarreal / Spania), Radu Boboc (Viitorul Constanța), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Denis Ciobotariu, Ricardo Grigore (ambii Dinamo), Alexandru Pașcanu (CFR Cluj), Mihai Velisar (Gaz Metan Mediaș) 

Mijlocași: Tudor Băluță (Brighton / Anglia), Marius Marin (Pisa / Italia), Andrei Ciobanu (Viitorul Constanța), Darius Olaru (Gaz Metan Mediaș), Olimpiu Moruțan, Răzvan Oaidă, Dennis Man (toți FCSB), Mihai Neicuțescu (Dinamo), Valentin Mihăilă (Universitatea Craiova) 

Atacanți: George Ganea (Viitorul Constanța), Adrian Petre (Esbjerg / Danemarca), Denis Drăguș (Standard Liege / Belgia) 

CLASAMENT GRUPA 8

În această campanie de calificare sunt eligibili jucătorii născuți începând cu 1 ianuarie 1998. 

La EURO 2021, turneu final cu 16 participante găzduit de Ungaria și Slovenia, se califică direct cele 9 câștigătoare de grupe și cel mai bun loc doi. Celelalte 8 selecționate de pe pozițiile secunde vor disputa un baraj în dublă manșă pentru a completa cele 4 locuri rămase.

VEZI ȘI:

ROMÂNIA U21 - UCRAINA U21 // VIDEO Tudor Băluță: „Trebuie să luptăm să nu mai fim o surpriză la turneele finale”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează