FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Viorel Moldovan îi dă sfaturi lui Mirel Rădoi: „Te curentezi! Și eu am pățit-o” + Ce spune despre defensiva „tricoloră”

Mirel Rădoi
Mirel Rădoi

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 iunie 2021 11:45 / Actualizat miercuri, 16 iunie 2021 12:11

Viorel Moldovan (48 de ani), fostul atacant al primei reprezentative, a comentat situația actuală a naționalei, dar și interminabilele discuții privind stilul ofensiv pe care Mirel Rădoi spune că încearcă să-l implementeze. 

Chiar dacă Rădoi susține răspicat că vrea să schimbe mentalitatea „tricolorillor”, Viorel Moldovan îl contrazice pe actualul selecționer. 

„România n-a atacat pe nimeni. Suntem o țară pașnică. Mai mult ne-am apărat. N-am fost Anglia, n-am fost Franța, n-am fost Germania, n-am fost nici măcar Turcia. 

ADN-ul nostru nu este de a ataca. Degeaba vrem să schimbăm acum, ajungi să te curentezi! Și eu am pățit-o ca antrenor, dar te trezești”, a spus Viorel Moldovan, la Pro X. 

Viorel Moldovan: „Nu cred că trebuie să spargem totul în capul fundașilor”

Viorel Moldovan și-a continuat analiza: „Nu cred că trebuie să aducem în discuție doar linia defensivă. Vorbim de un angrenaj, de cum arată o echipă. Trebuie să ai organizare, nu cred că totul trebuie spart în capul fundașilor”, a mai spus acesta. 

Rădoi visează joc ofensiv, dar n-are cine să dea gol!

Keșeru, Tănase, Pușcaș și Alibec au adunat împreună doar 4 reușite de când Mirel Rădoi a venit la națională.

După încă două înfrângeri, împotriva Georgiei și Angliei, Mirel Rădoi a rămas tare pe poziții, susținând în fața jurnaliștilor că nu-și va schimba sub nicio formă filosofia ofensivă de joc.

De când Mirel Rădoi a preluat banca tehnică a reprezentativei A, România a marcat un total de 17 goluri în 12 meciuri, de unde rezultă o medie de 1,4 reușite pe meci. 

Asta în condițiile în care adversarele nu au fost chiar de primă mână, doar 3 selecționate din cele 9 întâlnite aflându-se mai sus în clasamentul FIFA decât România (locul 43): Germania (locul 12), Austria (locul 23) și Norvegia (locul 42).

Radiografia atacanților la națională în „era Rădoi”

JucătorMeciuriMinuteDueluri câștigateȘuturi spre poartăȘuturi pe poartăGoluriEficiență
Ivan213129%32133%
Pușcaș944441%118218%
Fl. Tănase636545%103110%
Alibec946226%12418%
Keșeru724443%6100%

Gigi Becali despre Rădoi și echipa națională + atac la Burleanu: „Toți cei care au avut comportament de tirani au căzut”

Citește și alte știri despre naționala României: 

ANALIZĂ GSP Rădoi visează joc ofensiv, dar n-are cine să dea gol! Atacanții României, cifre horror

Cătălin Moroșanu, supărat pe „naționala” României: „Fiți, mă, bărbați!” + Pe ce echipă a pariat la EURO 2020

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
iliada2021
iliada2021  •  16 Iunie 2021, 13:24

Am spus selecționer străin, nu altă fosilă tip Daum. Lumea dorea selecționer străin, ne-au inchis gura cu acel bătrânel scos de la naftalină, care folosea opt jucători defensivi în formula de start și al cărui fiu fusese angajat ca tactician video, evident pe banii federației. Totul a fost bine ticluit, eșecul scontat din partea lui Daum a închis DEFINITIV ușa unui nou selecționer străin. Bravo, băieți!

elgabri
elgabri  •  16 Iunie 2021, 13:16

FRF are Scoala de Selectioneri ;)) Apropo nu ti trebuie nici macar BAC , deci oricine este binevenit se pregateste Lutu ca pe Nea Gigi nu ni l permitem ;))

iliada2021
iliada2021  •  16 Iunie 2021, 13:05

Vlădoi are hambiț nu renunță la ciolan până nu ratează și al treilea obiectiv, după campionatul european și clasarea în urna a doua valorica în Uefa Nation League. La cât tupeu are, nu m-ar mira să declare că nu avea ca obiectiv calificarea la mondiale. Singura soluție ar fi aducerea unui selecționer strain, imun la toate măgăriile care se fac la națională, începând cu selecția și titularizarea unor indivizi care n-au tangență cu acest sport, dar această decizie presupune verticalitate si competență din partea federației, antagonic scopului pentru care acești neica-nimeni au fost propulsați la conducere. Amară concluzie: băieții aștia cu ochi albastri vor pleca din federație DUPĂ CE ȘI-AU ÎNDEPLINIT MISIUNEA de anihilarea performanței la nivel de echipă națională. La nivel de club misiunea este îndeplinită cu simț de răspundere de Becali, Rotaru, Iftimie, toți strânși sub umbrela primitoare numită RAPT.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează