FOTBAL  »  NATIONALA  »  PROTEST

Un „tricolor” i-a dat replica lui Hagi și se ia de Iordănescu: „Dacă-s invizibil, mă autopropun! Singura șansă e să joc pentru Moldova, că oricum îmi plac moldovencele”

Ronaldo Deaconu, într-un duel cu FCSB, în 2020 / FOTO: Imago
Ronaldo Deaconu, într-un duel cu FCSB, în 2020 / FOTO: Imago

Articol de - Publicat joi, 23 martie 2023 19:37 / Actualizat joi, 23 martie 2023 19:41

Ronaldo Deaconu (25 de ani), mijlocașul polonezilor de la Korona Kielce, consideră că e nedreptățit de selecționerul Edi Iordănescu. Deaconu a avut o replică și pentru Gică Hagi. 

Într-o intervenție-maraton, Gică Hagi l-a atacat pe Edi Iordănescu. Printre motivele de nemulțumire s-a numărat faptul că Virgil Ghiță (24 de ani), fundașul central al polonezilor de la MKS Cracovia, locul 7 în prima ligă, nu se numără pe lista convocaților.

Guvernul maghiar a mai ridicat un stadion de 5 stele în afara țării » Imagini spectaculoase cu proiectul de 65 de milioane de euro
INFRASTRUCTURĂ
Guvernul maghiar a mai ridicat un stadion de 5 stele în afara țării » Imagini spectaculoase cu proiectul de 65 de milioane de euro

Hagi a precizat că Ghiță este singurul român titular în prima ligă poloneză, lucru care l-a deranjat pe Ronaldo Deaconu. El și Marius Briceag sunt oameni de bază la Korona Kielce, ocupanta poziției a 16-a.

Ronaldo Deaconu, tiradă după declarația lui Hagi

„M-a sunat cineva din România și mi-a zis «Băi, Rony, tu ești invizibil pentru toată lumea. Uite ce a zis Hagi». Și mi-a dat articolul. Îmi dau seama că este o luptă între titani, sunt polemici la nivel înalt în fotbal, dar cum să fie Ghiță singurul român care joacă titular în Polonia? Eu nu exist?

Eu înțeleg să stau cuminte în banca mea, să fiu modest și să-mi aștept rândul, dar când aud că până și pentru «Rege», care m-a dorit foarte tare cu un an în urmă, sunt invizibil... 

Mie și acum îmi pare rău că am ales milioanele din China în detrimentul Farului, pentru că e cea mai mare greșeală a mea în fotbal, iar în România m-aș întoarce doar la Farul, pentru că acolo este fotbal adevărat, ofensiv.

Scuzați-mi lipsa de modestie, dar să mă mai prezint și eu dacă n-are cine să o facă. Adică, dacă n-am agent puternic, club puternic, interese puternice.... nu e doar Ghiță titular în Polonia. Eu sunt jucător de bază al echipei de 20 de meciuri în Polonia, campionat puternic, imediat sub cele cinci de top ale Europei, am reușite, sunt titular meci de meci.

Încă din iarnă, echipe mari din Polonia s-au interesat de mine. În ultimele trei sezoane, am jucat titular, adică 60 de meciuri la Gaz Metan, toate meciurile în China și 20 de meciuri în prima ligă a Poloniei, 90 de meciuri în total jucate titular, 45 de goluri sau pase de gol”, as pus Ronaldo Deaconu, potrivit digisport.ro.

Ronaldo Deaconu: „Sunt invizibil!”

„Un gol sau o pasă de gol la două meciuri jucate și sunt invizibil pentru staff-ul selecționerului. Nu mi-au dat un telefon, nu au venit o dată la un meci. Păi domnule Edi, cu respect, aveți aici stațiune montană frumoasă, meciuri tari, stadioane pline.

Știu... mă autopropun. Păi ce să fac dacă sunt invizibil? L-am copiat și eu pe Dobre, care, după ce a făcut zgomot, a fost convocat. Jucător bun, eu îi urez succes. Zic ca exemplu.

Un „tricolor” i-a dat replica lui Hagi și se ia de Iordănescu: „Dacă-s invizibil, mă autopropun! Singura șansă e să joc pentru Moldova, că oricum îmi plac moldovencele”
Ronaldo Deaconu

Doar Ghiță joacă titular în Polonia? Chiar așa? Eu știu că dacă am un agent puternic sau un club puternic în România e imposibil.... Nu-i nimic, voi da în următorul an 20 de goluri, voi merge la o echipă ofensivă ca să pot face asta, să văd atunci dacă sunt tot invizibil.

Dacă eu, cu cifrele mele din ultimele trei sezoane, repet, 90 de meciuri titular, 45 de goluri sau pase de gol, nu am meritat o șansă, o convocare, un telefon că sunt și eu pe orbită acolo, că exist... la națională, tot cu liga a doua ca la Tokyo. N-am cuvinte.

Probabil că singura șansă să îmbrac, la un moment dat, tricoul tricolor va fi să găsesc eu un moldovean în arborele genealogic și să merg să joc pentru țara-soră Moldova, că asta e, oricum îmi plac moldovencele. 

Bine, asta cu Moldova e satiră, marea mea dorință în fotbal este să joc pentru România și numai pentru România”, a concluzionat Ronaldo Deaconu.

VIDEO. Ionel Melenco: „Ronaldo Deaconu e un copil cu calități, cu un bagaj tehnic excepțional, care muncește foarte mult"

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Mihai Stoichiță crede că naționala U21 a României poate deveni campioană europeană: „Asta e părerea mea”

Tamaș, despre retragerea unui „tricolor” de la națională: „Noi am rămas la metodele din comunism”

Playtech: S-a aflat ce suspendare primește Simona Halep. Anunțul momentului în România


Comentarii (21)
lama
lama  •  25 Martie 2023, 20:39

Ronaldo Deaconu este fotbalist foarte inteligent ,are valoare de echipa națională așadar trebuie să fie chemat.

inshallah
inshallah  •  24 Martie 2023, 19:37
Postat de elmacountoffice pe 24 Martie 2023, 10:05

Rony ti am vazut meciurile din Polonia.Ai jucat extraordinar.Daca nici acum nu te convoaca inseamna ca e rea vointa si prostie. S au alte interese

s au

magic4ever
magic4ever  •  24 Martie 2023, 11:08

Deaconu merita sa fie convocat la nationala,are evolutii mult mai bune decat "perla" Popescu care a jucat mediocru spre slab aproape tot sezonul...DEACONU LA NATIONALA!

Vezi toate comentariile (21)
Comentează