FOTBAL  »  NATIONALA  »  LETONIA U21 - ROMÂNIA U21 5-1

Săndoi: "Meciul cu Letonia mi-a demonstrat că fotbalul este nedrept"

Emil Sandoi, Sandoi, Romania
Emil Sandoi, Sandoi, Romania

Articol de - Publicat sambata, 10 octombrie 2009 00:00

„Este un moment dificil pentru noi!", spune Emil Săndoi, selecţionerul reprezentativei de tineret a României într-un interviu acordat în exclusivitate pentru gsp.ro. Selecţionerul reprezentaticvei de tineret crede că singurul lucru pozitiv după acest joc, este că eşecul a venit acum şi nu într-un moment în care nu s-ar mai fi putut face nimic pentru calificare.
   
-Cum explicaţi eşecul din Letonia?
-A fost un meci mai mult decât ciudat, un joc care mi-a demonstrat că fotbalul este uneori nedrept. A fost jocul în care ne-am creat cele mai multe ocazii de gol, jocul în care am avut cea mai bună posesie şi pe care l-am dominat din primul şi până în ultimul minut. Din păcate am avut ghinion pentru că  adversarul a trimis şase şuturi spre poartă şi a reuşit să marcheze de cinci ori. Am întâlnit o echipă a cărui portar a fost într-o zi de graţie, şi care a avut doi atacanţi de un oportunism ieşit din comun.

-Unde s-a greşit?
-Am stat destul de rău defensiv. Am făcut grşeli individuale mari, impardonabile, iar la acest nivel eşti taxat imediat. Este un moment dificil pentru noi şi sincer nu mă aşteptam la asta, dar, până la urmă trebuie să primim şi criticile, aşa cum am primit până la acest joc şi laudele. A fost un accident. La echipele de juniori, de tinert pot apărea fluctuaţii de formă, pentru că jucătorii nu au maturitate sportivă, dar poate pe undeva, trebuie să încercăm să luăm şi partea pozitivă a acestui duş rece: e bine că acest accident a venit acum şi nu  într-un moment în care nu am mai fi avut nimic de făcut!

-Cât de mult compormite acest rezultat şansele la calificare?
-Ar fi fost bine să obţinem un rezultat pozitiv. Porblema este că nu mai putem profita de pasul greşit pe care l-a făcut Rusia în Feroe.

-Va fi o luptă în doi, România- Rusia până la final?
-Nu trebuie să excludem Letonia. În jocul cu noi, cred că li s-a întors norocul, pentru că în meciul pe care l-au pierdut cu Rusia, dacă în primele 20 minute era 2-0 sau 3-0 pentru ei, nu era nicio surpriză. În jocul pe care l-am disputat noi în Letonia, dacă era 3-0 sau 4-0 pentru noi, la fel, nu era nici o surpriză.

-Nu credeţi că băieţii au intrat puţin mai relaxaţi pe teren şi...
-Nici vorbă! Am pierdut pentru că am făcut greşeli individuale mari de tot şi pentru că, în ciuda numeroaselor ocazii create, am fost superficiali în faţa porţii. Trebuia mai multă concentrare la finalizare, pentru că dacă am fi reuşit să marcăm în prima repriză sau la începutul reprizei a doua, se schimba total situaţia.

-Să ne aşteptăm la un meci uşor cu I-lele Feroe?
-Nu! Toate meciurile sunt grele. I-am văzut în meicul cu Rusia, şi pot spune că nu e nici pe departe un meci pe care să-l considerăm câştigat dinainte.

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (25)
 •  11 Octombrie 2009, 11:09

nedrept e fotbalul la 1-0, 2-0, hai 3-0... la 5-1 deja e surclasare

jimmy_nela
jimmy_nela  •  11 Octombrie 2009, 01:32

singurul lucru nedrept si gresit este ca ai fost pastrat selectioner dupa ce ai pierdut cu scotia acasa calificarea la ultimile preliminarii.din locul intai in grupa am ajuns pe locul 3 pierzand fara drept de apel.atunci trebuia renuntat la tine.

 •  10 Octombrie 2009, 19:22

pentru cei care vin cu argumentul victoriilor de pana acum sa le reamintim ca cele 4 succese au fost obtinute cu andorra (de 2 ori), feroe si moldova. Si sa mai spunem ca letonia-rusia a fost 0-4.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează