FOTBAL  »  NATIONALA  »  LIGA NAȚIUNILOR

Scandal la naționala Croației » Insultat de fani, un jucător a sărit în tribună să se răzbune în timpul antrenamentului

Insultat de fani, Marko Livaja (centru) a sărit în tribună să se răzbune în timpul antrenamentului. Foto: Imago Images
Insultat de fani, Marko Livaja (centru) a sărit în tribună să se răzbune în timpul antrenamentului. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 07 iunie 2023 14:58 / Actualizat miercuri, 07 iunie 2023 15:20

Marko Livaja (29 de ani) a părăsit lotul Croației și nu va evolua în Final Four-ul din Olanda. La primul antrenament, a fost înjurat de suporteri pe stadionul din Rijeka și a vrut să-și facă singur dreptate.

Jucătorii croați de-abia se reuniseră pentru turneul final al Ligii Națiunilor. Pe 14 iunie, vor întâlni Olanda în prima semifinală, la Rotterdam. Și, în funcție de rezultat, vor disputa patru zile mai târziu finala mare sau meciul pentru locul 3.

E gratis, dar tot costă mult! Becali trebuie să facă un efort pentru a-și aduce preferatul » Detalii de la negocieri
FCSB
E gratis, dar tot costă mult! Becali trebuie să facă un efort pentru a-și aduce preferatul » Detalii de la negocieri

Fanii l-au atacat pe Marko Livaja pentru că îi provocase la finala Cupei Croației

Luni după-amiază, „Vatreni” erau la primul antrenament, pe „Rujevica”, stadionul din Rijeka. La un moment dat, fanii naționalei ce asistau la pregătirea roș-albilor au început să-l insulte pe Marko Livaja. 

Oficial, motivul ar fi fost că atacantul lui Hajduk Split ar fi lovit cu mingea, neintenționat, un copil aflat în tribună. În culise, se spune însă că suporterii din Rijeka l-ar fi înjurat pe internațional pentru că acesta i-ar fi provocat la finala Cupei Croației, jucată chiar pe „Rujevica” și câștigată de Hajduk, 2-0 în fața lui Sibenik.

Scandal la naționala Croației » Insultat de fani, un jucător a sărit în tribună să se răzbune în timpul antrenamentului

Marko Livaja a cerut să fie lăsat să plece: „Nu mai pot da totul pentru națională"

Livaja însă nu a lăsat totul să treacă, nu a ignorat insultele și a vrut să-și facă singur dreptate. A sărit în tribună să îi înfrunte pe spectatorii care îl înjurau. A intervenit imediat Vedran Corluka, finalist la Mondialul din 2018, actual asistent al selecționerului Zlatko Dalic, care l-a readus pe teren. Fără implicarea acestuia, spiritele s-ar fi încins și mai mult.

Incidentul s-a inflamat și mai mult ulterior, Livaja a dispărut din lotul Croației. Nici el nu mai voia să joace. „Din păcate, după ce s-a întâmplat, simt că nu mai pot da tot ce am mai bun naționalei și aș fi o piedică pentru echipă. E nevoie de liniște la pregătirea unui eveniment important. Le urez succes băieților, să câștige aurul. Îi mulțumesc selecționerului pentru înțelegere”, a declarat Livaja.

Selecționerul Zlatko Dalic: „Sunt extrem de trist”

La rândul său, Zlatko Dalic a spus că „sunt extrem de trist că am ajuns într-un asemenea punct. Comportamentul inacceptabil al unora a provocat absența unui jucător important. Îl înțeleg pe Marko, am realizat gravitatea situației în care el se află și respect faptul că el nu poate participa la turneul final. Rămâne parte din proiectul nostru”. 

Citește și:

Rapid mai vrea un jucător de la FCSB » Tratative cu Gigi Becali

Sepsi a anunțat despărțirea de doi jucători, dar după o oră a dat alt comunicat în care a anunțat doar un singur „divorț”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează