FOTBAL  »  NATIONALA  »  PROFESOR

Selecționer - profesor! Daum și Ionuț Badea au mers la Brașov, unde au ținut un curs pentru studenți

Articol de GSP - Publicat joi, 24 noiembrie 2016 12:16

Selecţionerul Cristoph Daum şi secundul Ionuţ Badea au ţinut un curs pentru studenţii Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sporturi Montane de la Universitatea Transilvania din Braşov. La curs au asistat şi profesori ai facultăţii, dar şi antrenori ai echipelor de copii şi juniori din oraş.

Badea le-a vorbit studenţilor despre pregătirea tehnico-tactică şi psihică a sportivilor, în timp ce selecţionerul a ales ca temă „Ce pot învăţa societatea şi mediul de afaceri din sport?".

Cei doi antrenori ai echipei naţionale a României au ales câte o temă generală pe care să o prezinte studenţilor. Chiar dacă printre aceştia din urmă se numărau destui practicanţi ai altor sporturi, Daum şi Badea au vorbit despre fotbal. La finalul fiecărei prezentări, studenţii le-au adresat întrebări celor doi şi nu putea lipsi întrebarea „De ce Naţionala a pierdut meciul cu Polonia?", la care a răspuns Ionuţ Badea, cel care explicase înainte cum au decurs antrenamentele lotului.

În schimb, Daum a vorbit despre problemele fotbalului românesc şi cum pot fi surmontate acestea. „Principala problemă este că în ultimii 10-15 ani nu s-a investit în dezvoltarea tinerilor. Doar Hagi, cu academia lui, şi, într-o oarecare măsură, Dinamo Bucureşti au avut această preocupare, astfel că ducem lipsă de tineri extrem de talentaţi.

Dacă ne uităm la copiii care au talent, ei încearcă să ajungă la cluburi din Europa de Vest. Dacă ne uităm la tinerii de valoare, un mare număr dintre aceştia provin de la Academia Hagi, unde se face o treabă excelentă, însă este nevoie de mult mai multe asemenea centre", a explicat Cristoph Daum.

Selecţionerul avertizează că este nevoie de multă muncă, răbdare şi mai mulţi ani până când fotbaliştii români ar putea redeveni  ce erau la sfârşitul anilor '80 şi în anii '90. Daum apreciază că acest proces de reconstrucţie a fotbalului românesc va dura minim între 5 şi 10 ani.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează