FOTBAL  »  NATIONALA  »  ANTRENOR

SELECȚIONER U21 / Adrian Mutu, validat azi în unanimitate de Comisia Tehnică a FRF! » De ce au picat variantele Iordănescu, Enache și Chivu

Articol de - Publicat joi, 09 ianuarie 2020 14:31

Comisia Tehnică s-a întrunit astăzi și a votat în unanimitate numirea lui Adrian Mutu în funcția de antrenor al naționalei U21.

Mutarea va deveni oficială marți, după ce Comitetul Executiv va aproba propunerea validată azi de toți membrii Comisiei Tehnice din cadrul Federației

Adrian Mutu, singurul dispus să renunțe la actualul angajament

Pe lista scurtă a Federației, mai rămăsăseră Cristi Chivu, Edward Iordănescu și Costel Enache. Surse federale susțin că s-a luat legătura cu toți cei enumerați, dar Adrian Mutu a fost singurul care a fost dispus să demisioneze de la echipa de club

„Briliantul” va renunța la postul de antrenor al echipei U21 a celor de Al Wahda, condiție cu care Iordănescu (Gaz Metan), Enache (Petrolul) și Chivu (Inter Milano U17) nu au fost de acord. 

Rădoi conduce la Tokyo. Ce va face Mutu? 

În vară, când selecționata U21 va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo. E arhicunoscut faptul că Rădoi, numit între timp la prima reprezentativă, a insistat ca el să conducă echipa la Tokyo, trecându-și în acest sens și o clauză în contractul cu „naționala” mare. Rămâne de văzut ce rol va juca Mutu în această ecuație, dacă va face și el deplasarea. 

Gazeta Sporturilor a anunțat în exclusivitate încă de pe 11 decembrie 2019 numirea lui Mutu la cârma echipei care a ajuns până în semifinalele Europeanului de tineret de anul trecut. 

Singurele experiențe în antrenorat ale „Briliantului” s-au consumat la FC Voluntari, în 2018, când a salvat echipa de la retrogradare, și la echipa U21 a celor de la Al Wahda. 

Cine face parte din Comisia Tehnică a FRF: Mihai Stoichiță - președinte, Ion Geolgău, Mirel Rădoi, Aurel Țicleanu, Miodrag Belodedici, Ion Vlădoiu, Dumitru Moraru, Ionel Augustin, Rodion Cămătaru, Dumitru Dumitriu, Marcel Răducanu, Dan Apolzan, Mihail Ianovschi, Ciprian Paraschiv, Zoltan Jakab, Mirel Albon

TREBUIE SĂ DUCĂ ECHIPA LA EURO

Obiectivul viitorului selecționer va fi calificarea la Campionatul European de Fotbal din 2021. România U21 ocupă în acest moment poziția secundă în grupă, cu 10 puncte strânse în 5 meciuri.

CLASAMENT  ACTUALIZAT

EchipăMeciuriPuncte
1. Danemarca 515
2. România510
3. Finlanda57
4. Ucraina43
5. Irlanda de Nord 3
6. Malta    41

Vezi și: 

EXCLUSIV Ionuț Chirilă furibund: „Mutu la naționala U21? E ca și cum m-ai pune pe mine director la banca Rothschild”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (32)
rapidist57
rapidist57  •  11 Ianuarie 2020, 18:07

***, nu poate fi "transformat" in antrenor. Vai de fotbalul romanesc .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

pote
pote  •  11 Ianuarie 2020, 14:33

Vai de fotbalul nostrudaca a ajuns ca mutu sa fie antrenor la nivel de echipa nationala. Din ce in ce mai jos. Pe toate domeniile. Deprimant.

10156568321649937
Marius Caseanu  •  11 Ianuarie 2020, 04:42

Mutu nu are cum sa-i educe pe tineri. Unul care a luat droguri, a baut si a fost mare crai, ii invata acum pe tinerii fotbalisti sa... ce? Sa nu fie ca el? Pai cum sa le ceara el asta? Tinerri i-ar rade-n nas, nu? Mutu nu are calitatea morala pentru un asemenea post. Ca sa nu mai vorbim de CV-ul lui Mutu ca antrenor, ha, ha! Cu numirea lui am pus capat si viitorului nationalei U21. Bravo FRF! Ti-ai dat cu stangu'-n dreptu' !!! Burleanu sa traiasca, Romania sa-nfloreasca!

Vezi toate comentariile (32)
Comentează