FOTBAL  »  NATIONALA  »  ECHIPA NAȚIONALĂ

EXCLUSIV VIDEO Semnal de alarmă pentru Edi Iordănescu înaintea Euro! Fostul președinte din Liga 1 avertizează: „Vor veni epuizați de acolo”

Articol de - Publicat miercuri, 13 martie 2024 19:33 / Actualizat miercuri, 13 martie 2024 20:43

Grigore Sichitiu, fost președinte la Rapid și antrenor cu experiență în zona Golfului, a fost invitatul de astăzi al lui Alexandru Barbu la GSP Live și a identificat o problemă importantă cu care selecționerul Edi Iordănescu se poate confrunta pentru Campionatul European, ce urmează să debuteze pe 14 iunie.

Sichitiu a tras un semnal de alarmă privind jucătorii care evoluează în zona Golfului, considerând că Superliga ar trebui să ofere alternative viabile pentru înlocuirea acestora. În Germania, România se va lupta pentru un loc în „optimi” cu Belgia, Slovacia și câștigătoarea play-off-ului B (semifinalele sunt Bosnia - Ucraina și Israel - Islanda).

Două oferte din Franța pentru Philip Otele » Răspunsul oferit de CFR Cluj
CFR CLUJ
Două oferte din Franța pentru Philip Otele » Răspunsul oferit de CFR Cluj

VIDEO. Fostul antrenor din Golf trage un semnal de alarmă: „Vor fi epuizați!”

Play-off-ul și play-out-ul au un obiectiv extrem de important: pregătirea jucătorilor pentru turneul final. Staff-ul medical al echipei naționale trebuie să fie în colaborare cu medicii echipelor de club. Nu este mult timp între sfârșitul campionatului și startul turneului final. Edi trebuie să aibă jucătorii sănătoși”, a spus Sichitiu la GSP Live.

Radisson Blu Hotel, Frankfurt
INFINITY Hotel & Conference Resort, Munchen
INFINITY Hotel & Conference Resort, Munchen
INFINITY Hotel & Conference Resort, Munchen
INFINITY Hotel & Conference Resort, Munchen
+19 FOTO

„A doua mare problemă sunt jucătorii care vin din zona golfului. Am antrenat acolo 12 ani, în cinci țări diferite. Începând cu luna aprilie, sunt 40 grade la ora meciurilor”, l-a atenționat fostul președinte al Rapidului pe selecționerul „tricolorilor”.

Ce formații din Golf are Sichitiu în CV:

  • Al-Wakrah (Qatar) - antrenor secund
  • Al Hilal (Arabia Saudită) - antrenor secund
  • Al Shabab (Emiratele Arabe Unite) - antrenor principal
  • Al-Nasr (Oman) - antrenor principal
  • Al Jahra (Kuweit) - antrenor principal
  • Baniyas (Emiratele Arabe Unite) - antrenor principal
  • Al-Ittihad (Arabia Saudită) - antrenor secund
  • Al Taawoun (Arabia Saudită) - antrenor principal
  • Dhofar (Oman) - antrenor principal

Vor veni epuizați de acolo, ținând cont că avem 4-5 titulari care evoluează în țările arabe. Acei jucători vor avea nevoie de o perioadă de repaus pentru a îi încărca înainte de turneul final. Acolo este alt fotbal, există alte solicitări, vor veni cu <inima în gât>”, a mai spus fostul antrenor în cadrul emisiunii realizate din studioul Gazetei Sporturilor.

Jucătorii români din Golf care pot fi în lotul pentru Euro:

  • Andrei Burcă (Al-Okhdood) - fundaș
  • Florin Tănase (Al-Okhdood) - mijlocaș
  • Denis Alibec (Muaither) - atacant
  • Nicolae Stanciu (Damac) - mijlocaș
  • Alin Toșca (Al-Riyadh) - fundaș
  • Andrei Cordea (Al Tai) - mijlocaș

Sichitiu vede campionatul intern ca pe o soluție în ceea ce privește numărul de opțiuni pentru Euro: „Din punctul ăsta de vedere, campionatul nostru trebuie să ajute, să pregătească jucători pentru turneul final. Ce vitaminizare au cei de la FCU Craiova sau Poli Iași? Nu știu dacă există acolo jucători în vederea lu Iordănescu, însă pot surveni accidentările. Sunt convins că Edi are minimum 30 jucători pe care îi urmărește.

Chiar și jucătorii care sunt varianta a treia pentru echipa națională trebuie să fie în formă maximă. Spre exemplu, ce alt fundaș stânga de rezervă în afară de Camora avem? Sau un alt fundaș dreapta în afară de Rațiu? S-ar putea ca Edi să fie forțat să ia jucători care nu au evoluat până acum la echipa națională pentru că unii titulari nu vor mai juca deloc până la vară.

Citește și:

Primii pași ai lui Zeljko Kopic pe stadionul Dinamo: „Aici e istoria. Și viitorul”. A dezvăluit cum a decurs discursul de angajare pentru unii fotbaliști
DINAMO
Primii pași ai lui Zeljko Kopic pe stadionul Dinamo: „Aici e istoria. Și viitorul”. A dezvăluit cum a decurs discursul de angajare pentru unii fotbaliști
Mai mult decât un P7? » Noua senzație din Formula 1, în pole-position pentru un loc permanent în 2025
FORMULA 1
Mai mult decât un P7? » Noua senzație din Formula 1, în pole-position pentru un loc permanent în 2025

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
s0r1n_naccio
s0r1n_naccio  •  14 Martie 2024, 12:07

Sunt doi jucatori care pot juca la Euro. Stanciu si Burca. Restul sunt impachetati frumos de impresari. Alibec e genul de jucator care se chinuie in campionatul Romaniei, apoi prinde un contract la retrogradare la arabi. S-a dus pentru bani de benzina pentru McLaren-ul lui. Atat il duce mintea, sa isi cumpere avion desi el e un mediocru. Restul de pe lista aia sunt submediocri. Tosca poate merge eventual la opera, nu la Euro... Cordea si Tanase pot merge la Euro in tribune, spectatori. Daca atat poti ca fotbalist, ca dupa un sezon bun sa te duci doar la arabi pt bani, atunci nu ai valoare sa joci la un turneu final.

fibra
fibra  •  14 Martie 2024, 08:13

Poate doi titulari,nea Sichitiu exagereaza.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  13 Martie 2024, 21:44

...stanciu este mai rau ca Yannis ...cu el in frunte vom avea zero puncte ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează