FOTBAL  »  NATIONALA  »  OLANDA - ROMÂNIA, MARŢI, ORA 21:30, ÎN DIRECT PE TVR1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Sfatul lui Viorel Moldovan pentru Piţurcă: "Să intre Popa şi Chipciu!"

Moldovan e singurul
Moldovan e singurul "tricolor" care a marcat împotriva Olandei la ea acasă.

Articol de , - Publicat luni, 25 martie 2013 00:00 / Actualizat luni, 25 martie 2013 01:02

Fostul atacant al lui FC Nantes, 40 ani, a fost invitat de FRF la meciul de mîine: vorbeşte despre imaginea echipei naţionale, ce schimbări ar face pentru jocul de la Amsterdam şi le dă sfaturi elevilor lui Piţurcă.

- Viorel, eşti singurul român care a marcat împotriva Olandei la ea acasă. Şi chiar pe Amsterdam ArenA, în 2000!
- Da, ţin minte meciul! A fost un amical, miza este în jocul de marţi.

- Sîntem în stare să scoatem un rezultat bun?
- Normal. Nu ar trebui să ne mulţumim cu puţin. Să ne implicăm mai mult la mijlocul terenului, acolo s-a văzut şi la meciul cu maghiarii că am avut probleme. Posesia e cheia. Important e şi meciul Ungariei de la Istanbul. Cel mai bun pentru noi ar fi un egal!

"N-am contat cu ungurii"

- Chiar, cum ţi s-a părut meciul cu ungurii?
- Joc slab, multe mingi pierdute la mijlocul terenului. Nu am contat în atac! O stare de relax total. Şi marea noastră problemă, fazele fixe. În ultimele jocuri am luat numai astfel de goluri!

- Ce schimbări ai vedea faţă de meciul cu Ungaria?
- Piţurcă ştie ce are de făcut. Bineînţeles că Adi Popa şi Chipciu ar fi soluţii foarte bune. Trebuie oricum să jucăm altceva decît la Budapesta. Prin urmare, ar trebui să apară şi schimbări.

- Te duci la Amsterdam?
Chiar acum (n.r. ieri) eram în aeroport, plecam. Federaţia m-a invitat, împreună cu alţi foşti colegi de-ai mei de la echipa naţională, să-i încurajez pe băieţi la Amsterdam.

"Avem şanse de calificare, însă doar la baraj. Trebuie să ne menţinem sus" ( Viorel Moldovan, fost internaţional)

25 de goluri în 70 de prezenţe are Viorel Moldovan la "naţională"

Olanda - România 2-1
Overmars(43), Kluivert(68) / V.Moldovan(70)
Amsterdam ArenA, 27 mai 2000

România: Lobonţ - Filipescu (Contra, 58), Ciobotariu, G.Popescu, C.Chivu, D.Petrescu (D.Munteanu, 46), Lincar, Măldărăşanu, (F. Petre, 70), Hagi (cpt), Mutu, V.Moldovan, (I.Ganea, 73). Antrenor: Emeric Ienei

ALTE ŞTIRI DESPRE NAŢIONALĂ:

"Tineretul" joacă în Franţa
Azi, cu începere de la ora 22:00, echipa naţională de tineret joacă un meci amical în compania Franţei. Jocul se va desfăşura în localitatea franceză Blois, şi a fost precedat, joi, de o altă partidă de verificare pentru români, 0-3 în Anglia. Lotul deplasat de Emil Săndoi: Brănescu, Buzbuchi (portari); Nica, Peteleu, Al. Creţu, Avrămia, Marc, Toşca, Iordache-Belu (fundaşi); Leca, Benzar, Vaştag, Cîrstocea, N. Stanciu, Serediuc, Manole, G. Iancu (mijlocaşi); V. Morar, Gavra, Herghelegiu (atacanţi).

2,9 milioane telespectatori s-au uitat la meci
Meciul de fotbal Ungaria-România a fost depăşit vineri seară de show-ul Românii au talent, transmis de Pro TV. Conform audienţelor Kantar Media, jocul de la Budapesta a fost urmărit de aproximativ 2,9 milioane de telespectatori la nivel naţional (rating 15%), în timp ce emisiunea de pe ProTV a înregistrat un rating 27%. Adică 5,1 milioane de telespectatori pe nivel naţional! În topul audienţelor din aceste preliminarii, remiza cu Ungaria e pe 3, după duelul cu Turcia (3,4 milioane) şi cel cu Olanda (3,1 milioane).

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
borat101
borat101  •  25 Martie 2013, 10:15

Moldovan, ce noroc ai ca nu lai prins pe Piturca la Nationala, ca deveneai ca Keseru... te aducea la Nationala de shmecherie... nu prindeai nici 5 minute de meci.

michele89
michele89  •  25 Martie 2013, 03:17

margelatu2011 stai jos,nota 4 ,omu` se referea la meciul Ungaria-Turcia sa se termine egal

margelatu2011
margelatu2011  •  25 Martie 2013, 02:25

"Cel mai bun pentru noi ar fi un egal!" Citesti o afirmatia ca aceasta si te gandesti: ce are in cap Moldovan??? Draga Moldovan si Pitzi: cel mai bun pt noi ar fi o VICTORIE!!!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează