FOTBAL  »  NATIONALA  »  JUNIORUL CRĂCIUN A AVUT DE LA CINE ÎNVĂŢA

Şi tu, Marica?

Articol de - Publicat miercuri, 02 decembrie 2009 00:00

Atacantul lui Stuttgart a fost surprins de BBC şutînd nervos în bluza de treining a "naţionalei" după meciul cu Italia de la Euro 2008


După ce Gazeta Sporturilor a dezvăluit zilele trecute că juniorul Cătălin Crăciun a fost exclus din selecţionata Under 19 fiindcă a călcat în picioare tricoul "naţionalei" la turneul de calificare din Austria, un cititor a descoperit pe YouTube un gest asemănător comis de Ciprian Marica! Şi nu oriunde, ci la Euro 2008, în faţa a 30.000 de spectatori. Mai precis, la finalul partidei România - Italia 1-1, disputat pe stadionul Letzigrund din Zurich.

Atacantul lui Stuttgart a fost surprins de BBC şutînd nervos în bluza de treining a "naţionalei" după meciul cu Italia de la Euro 2008

După ce Gazeta Sporturilor a dezvăluit zilele trecute că juniorul Cătălin Crăciun a fost exclus din selecţionata Under 19 fiindcă a călcat în picioare tricoul "naţionalei" la turneul de calificare din Austria, un cititor a descoperit pe YouTube un gest asemănător comis de Ciprian Marica! Şi nu oriunde, ci la Euro 2008, în faţa a 30.000 de spectatori. Mai precis, la finalul partidei România - Italia 1-1, disputat pe stadionul Letzigrund din Zurich.

VEZI AICI GESTUL LUI CIPRIAN MARICA  (video)

Gest de două secunde
Trecut neobservat pe moment, gestul lui Marica a fost surprins de camerele de luat vederi ale televiziunii engleze BBC şi inclus într-un rezumat de 9 minute şi 55 de secunde, care circulă pe cel mai popular portal video. Ce a făcut, de fapt, Marica? În timp ce "tricolorii" se îndreptau spre peluza fanilor români pentru a le mulţumi de susţinere, atacantul s-a dezbrăcat de bluza de treining şi a dat nervos cu piciorul în ea. Secvenţa începe în minutul 8:05 al colajului şi durează două secunde.

Nervos că n-a jucat
Rezervă cu Franţa (0-0), Marica era dezamăgit deoarece fusese anunţat titular împotriva campioanei mondiale, iar fostul selecţioner Victor Piţurcă nu l-a mai folosit. Cu trei zile înaintea jocului, vîrful, 22 de ani pe atunci, suferise o comoţie cerebrală după o ciocnire la antrenament cu Marius Niculae. Ţinut pe bancă şi cu Olanda (0-2), Marica l-a sfidat, pur şi simplu, pe Piţurcă, refuzînd să intre pe teren în minutul 82.

“Parcă ar fi fi lmul cu pumnul lui Băsescu. A trecut ceva timp de la Euro 2008 și nu-mi mai amintesc momentul. Poate dacă văd imaginile”
CIPRIAN MARICA, atacant România

 

ANTECEDENTELE LUI MARICA

Acuzat că a înjurat fanii
După golul înscris în amicalul cu Croaţia (1-2), disputat în februarie, pe Ghencea, Marica a fost acuzat că ar fi înjurat suporterii. Atacantul a precizat că vorbele rostite nu au fost adresate fanilor, ci au reprezentat o descărcare nervoasă. "Îmi pare rău că m-am manifestat aşa, nu mă caracterizează astfel de gesturi. A fost o experienţă negativă din care am avut de învăţat. O să-mi controlez emoţiile, reacţiile spontane de-acum înainte, indiferent ce stare de euforie mă va încerca", a reacţionat Marica pe blogul său.

Suspendat la tineret
Ciprian Marica a fost mai mereu o fire rebelă. În 2005, pe cînd era la Şahtior Doneţk, el a fost suspendat 6 luni de la selecţionata de tineret a României, deoarece nu s-a prezentat la reunirea lotului pentru meciul cu Cehia, motivînd că era obosit şi a preferat să doarmă mai mult. "L-am anunţat pe secundul Florin Tene că vin direct la Năvodari, dar Florin Marin m-a exclus din lot. Incredibil!", a reacţionat Marica. 

S-a contrat şi cu Iordănescu
Se întîmpla în 2004, la meciul România - Macedonia 2-1, de la Craiova, din preliminariile CM 2006. Introdus pe teren în minutul 63 în locul lui Pancu, Marica a ratat o ocazie imensă, provocîndu-i lui Iordănescu o adevărată criză de nervi. Marica a gesticulat spre banca de rezerve, fiind tentat să-şi scoată tricoul şi să iasă de pe teren.

Tricou caritabil pentru fiul lui Paşcovici
Ciprian Marica ştie să-şi facă şi imagine pe seama echipamentului naţionalei. Atacantul  a scos la licitatie tricoul cu numărul 9, pe care l-a purtat în amicalul cu Spania din 2006, cîştigat de "tricolori" cu 1-0, graţie golului marcat de el. Banii obtinuţi au fost donaţi fiului lui Cosmin Paşcovici, Dennis, care avea nevoie de bani pentru o intervenţie chirurgicală pe creier.

Ce-au păţit alţii
- Cosmin Olăroiu a fost expulzat din Arabia Saudit pentru că a aruncat pe jos tricoul pe care era imprimat chipul unui prinţ important după ce a cîştigat cu Al Hilal Cupa Coroanei Prinţului.  Vezi aici gestul lui Olăroiu  (video)
- Antrenorul lui Tottenham, Juande Ramos, l-a amendat pe Robbie Keane cu 240.000 de dolari, salariul jucătorului pe două luni, pentru că a aruncat tricoul pe jos şi a rupt banderola de căpitan după ce a fost schimbat.
- Eric Cantona a fost suspendat o lună de conducerea lui Olympique Marseile pentru că şi-a rupt şi aruncat tricoul după ce a fost înlocuit
- Mateja Kezman  a fost amendat şi îndepărtat temporar din lotul lui PSG, după ce în paritda cu Bordeaux, din Cupa Ligii, şi-a aruncat tricoul de joc pe teren în momentul în care a fost înlocuit.

"Sînt dur cu mine"

Marica recunoaşte că n-a jucat bine în 2009 şi promite că nu renunţă la visul său de a ajunge fotbalist de top 

- Ciprian, cum a fost 2009 pentru tine?
- Nu pot fi mulţumit de mine, îmi doresc mai mult. Sînt momente în viaţă cînd nu sînt toate roz, însă cu ambiţie voi reuşi să ajung acolo unde îmi doresc!

- Unde anume?
- Veţi vedea!

"Salvăm sezonul cu Urziceni"
- Ai avut şi momente frumoase?
- Sigur că da, şi sînt bucuros şi mîndru de lucrurile bune. Vreau să dau uitări momentele neplăcute şi să privesc cu optimism în viitor.

- Te aşteptai să jucaţi cu Unirea Urziceni meciul decisiv pentru calificarea în optimile Ligii Campionilor?
- Mă bucur să pot juca astfel de meciuri cu miză şi motivaţie maxime. O calificare cu Stuttgart în primăvara Ligii Campionilor ar mai salva sezonul prost din Bundesliga. Fără îndoială meciul cu Unirea Urziceni e cel mai important, motiv pentru care ne vom concentra cum trebuie.

- Au învăţat nemţii să-i pronunţe numele Unirii Urziceni?
- Nu a fost nici un fel de ironie, dar fiind o echipă nouă nu ştiau cum se pronunţă. Au învăţat însă după rezultatele importante obţinute.

"Fotbalistul anului? Decizie grea!" 

- Cine crezi că va ieşi "Jucătorul anului 2009" în ancheta Gazetei Sporturilor?
- Nu pot să dau nume. Va fi o decizie grea.

- Pentru că sînt mulţi care merită sau pentru că n-au existat rezultate?
- Fiindcă echipa naţională a avut sezon nesatisfăcător. 

 - Tu ce şanse crezi că ai?

- Sînt dur cu mine şi nici cînd voi avea un an cu evoluţii bune nu voi fi pe deplin mulţumit. Sînt convins că specialiştii şi fanii vor vota cu responsabiliate şi obiectivitate

Vezi mai jos filmuleţul cu Ciprian Marica lovind echipamentul naţionalei

Vezi mai jos gestul lui Olăroiu, care a fost data afară de la Al Hilal, după ce a aruncat un tricou ce avea imprimată imaginea prinţului moştenitor al Arabiei Saudite

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (24)
 •  02 Decembrie 2009, 17:00

Nici macar nu este echipamentul Romaniei. Este tricoul Italiei. Ar trebui sa stiti ca dupa meciuri se mai fac si schimburi de tricouri

 •  02 Decembrie 2009, 13:56

A dat intentionat cu piciorul in bluza, nici nu intinde mina sa o prinda. Rusine Marica

 •  02 Decembrie 2009, 12:32

Cum pl.m sa scri un articol atat de mare pentru o INVENTIE!!! PENIBILI, SUNTETI PENIBILI. a vrut sa ridice bluca cu piciorul se si vede cum a intins mana pentru a o prinde. Sa suteze intr-o bluza de treining? Sunteti pus si simplu "analfabeti" la capitolul fotbal!!!

Vezi toate comentariile (24)
Comentează