FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISLANDA - ROMÂNIA

Șocant! Un jucător important, afară din naționala Islandei din cauza scandalului agresiunilor sexuale! Și Sigurjonsson a părăsit lotul!

Kolbeinn Sigthorsson (jucătorul în echipament alb) // sursă foto: Imago
Kolbeinn Sigthorsson (jucătorul în echipament alb) // sursă foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 30 august 2021 12:49 / Actualizat luni, 30 august 2021 13:25

Kolbeinn Sigthorsson, golgeterul all-time al selecționatei Islandei, a fost exclus de federația de la Reykjavik din grupul nordicilor pentru meciul cu România. E suspectat că a fost printre jucătorii vinovați în trecut de hărțuire sexuală, viol sau violențe împotriva femeilor. 

Se va retrage probabil definitiv din națională. Nici Runar Mar Sigurjonsson (CFR Cluj) nu mai face parte din lot. El a refuzat convocarea, invocând probleme personale și o accidentare, deși duminică seară a jucat 77 de minute din partida CFR Cluj - FCSB, în care a marcat un gol! Duminică seară, președintele federației, Gudni Bergsson, și-a dat demisia într-un scandal colosal.

Scandalul colosal care a lovit fotbalul islandez, echipa națională, federația (KSI), prinzând în vârtej întreaga societate nordică, până la președintele țării, continuă să aibă consecințe. Pentru că a ascuns premeditat mai multe cazuri de agresiuni sexuale, hărțuire, violență sau viol, în care erau implicați jucători ai selecționatei albastre, și s-a dovedit că mințea, președintele KSI a fost primul care a plătit.

Gudni Bergsson a negat și a plătit!

Duminică seară, după o ședință de urgență care a durat două zile, Gudni Bergsson (șeful KSI din februarie 2017), a fost forțat să-și dea demisia. El a fost primul care a mușamalizat toate „dosarele”!

  • A negat că ar fi știut de violul în grup de care erau acuzați doi internaționali în 2010, unul dintre ei fiind încă fotbalist activ. Chiar și după ce victima și-a spus povestea, readusă în actualitate de Hanna Björg Vilhjalmsdottir, liderul Comisiei pentru drepturile femeii și egalitatea de gen a Asociației profesorilor din Islanda.
  • A negat inițial că ar fi fost informat de orice abuz comis de un jucător al naționalei. Thorhildur Gyda Arnarsdottir, agresată în septembrie 2017 într-un night-club din Reykjavik, i-a demonstrat că nu spusese adevărul. Fusese la curent cu tot ce se întâmplase.

Hanna Vilhjalmsdottir: „Cunosc numele fotbaliștilor acuzați de viol”

Hanna Vilhjalmsdottir nu a cerut doar demisia lui Bergsson, ci și excluderea fotbaliștilor vinovați din lotul selecționatei. „Sunt o mulțime de cazuri care au fost trecute sub tăcere sistematic, este dezgustător. Ieri mi s-a vorbit și despre un alt viol în grup al internaționalilor. Nu era cel din 2010. Alți jucători", a afirmat ea. "Este imposibil pentru victime să iasă în față. Sunt șantajate de avocații infractorilor”.

Vilhjalmsdottir a mai spus ceva esențial: „Cunosc numele fotbaliștilor acuzați de viol. Nu le pot dezvălui. Și eu sunt în pericol din cauza șantajului avocaților”. Nu le-a scos la lumină în mass-media, dar a zis tot ce știa în timpul ședinței extraordinare de la federație. Iar efectele dovezilor sale au apărut imediat.

Sigthorsson, suspectat pentru violul din 2010

În plin scandal, doi jucători importanți (ambii în vârstă de 31 de ani) au dispărut peste noapte din lotul naționalei pentru meciurile din această lună, primul contra „tricolorilor”, joi, la Reykjavik. Aceasta a fost prima știre lansată de cotidianele Visir și Morgunbladid.

  • Unul era Kolbeinn Sigthorsson (IFK Göteborg), atacantul și golgeterul all-time al Islandei!
  • Al doilea, Runar Mar Sigurjonsson, mijlocașul lui CFR Cluj.

„Unul dintre ei a fost exclus de federație, celălalt a renunțat singur. Nu se știe deocamdată cine a fost dat afară și cine a anunțat că nu mai vine la lot”, au scris inițial cele două ziare, avându-l ca sursă pe Gisli Gislason, vicepreședintele KSI.

Ulterior, federația a comunicat că „Sigthorsson a fost exclus după hotărârea KSI. Sigurjonsson s-a retras din grup din cauza unei accidentări și a unor probleme personale”. Sigurjonsson a fost înlocuit duminică în minutul 77 al partidei cu FCSB (4-1).

Se pare că Sigthorsson a fost unul dintre vinovații pentru violul din 2010. Avea 20 de ani, de-abia debutase la naționala mare și evolua în străinătate, la Alkmaar. Profilul prezentat de victimă. Foarte probabil, va părăsi definitiv echipa Islandei!

Vinovatul pentru agresiunea din 2017 a rămas în lotul Islandei!

Nici o măsură luată însă împotriva celui acuzat pentru agresarea lui Thorhildur Gyda Arnarsdottir, în septembrie 2017. Jucătorul avea 21 de ani atunci. Și este acum parte din grupul pentru confruntările din preliminariile CM 2022. Nu i s-a dezvăluit numele.

Pentru meciurile din septembrie, selecționerul Arnar Vidarsson nu are o mulțime de jucători importanți: Gylfi Sigurdsson, MVP-ul Islandei, anchetat în Anglia pentru pedofilie și suspendat de Everton pe durata investigației, căpitanul Gunnarsson (infectat cu COVID-19), A. Finnbogason, Magnusson și Ingason, accidentați, plus Ragnar Sigurdsson, Traustason și Bödvarsson, neconvocați. Acum, și Sigthorsson și Sigurjonsson. Ultimii doi au fost înlocuiți cu Vidar Kjartansson (Valerenga) și Gisli Eyjolfsson (Breidablik).

26 de goluria înscris Kolbeinn Sigthorsson în tricoul albastru (64 de selecții), record, la egalitate cu Eidur Gudjohnsen

32 de selecțiiare Runar Mar Sigurjonsson la naționala Islandei, pentru care a marcat două goluri

La federație, toți oamenii importanți cunoșteau aceste cazuri. Și Bergsson, și membrii Consiliului de Administrație, și antrenorii. Sunt sigură că știau. Federația e un aparat corupt.

Și ziariștii aflaseră de multă vreme despre agresiunile sexuale ale unor fotbaliști cunoscuți. Ei ce au făcut? Au fost orbi și surzi! La asemenea lucruri trebuie să fie toleranță zero" Hanna Björg Vilhjalmsdottir, liderul Comisiei pentru drepturile femeii și egalitatea de gen.
- Hanna Björg Vilhjalmsdottir, liderul Comisiei pentru drepturile femeii și egalitatea de gen

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

„Strălucitori!” » Laude în presa turcă pentru Moruțan și Cicâldău, după Kasimpasa - Galatasaray

Unicul Leo Messi! Gestul argentinianului face înconjurul Franței: cu cine s-a fotografiat după debutul la PSG

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
z3tis
z3tis  •  30 August 2021, 14:00

Si tot ne bat cu ceasul de la gara

Vezi toate comentariile (1)
Comentează