FOTBAL  »  NATIONALA  »  CAZUL MITĂ LA U17

Sîmbătă, 3 octombrie 2009

Florin Cheran, Cheran, U17
Florin Cheran, Cheran, U17

Articol de GSP - Publicat luni, 15 martie 2010 00:00

Asta e data la care Dorel Negruţ susţine că a fost sunat de federalul Adrian Mihalcea să-i ceară şpagă 7.000 de euro, pentru ca Florin Cheran să-i convoace fiul la lot

Tatăl juniorului Sergiu Negruţ (16 ani), de la CFR Cluj, a povestit unor apropiaţi că federalul Adrian Mihalcea i-a făcut propunerea cu cîteva zile înainte ca selecţionata  U17 să se reunească pentru miniturneul de calificare, desfăşurat la Mogoşoaia (16-21 octombrie 2009).

"Vineri s-au întors, m-a sunat sîmbătă"
"Lotul s-a întors într-o vineri dintr-un turneu în Turcia, unde a fost şi fiul meu, iar sîmbătă m-a sunat Mihalcea. Mi-a zis că domnul profesor Cheran n-a fost prea mulţumit de el, dar l-ar convoca dacă dau 7.000 de euro. Luni urma ca echipa să intre în cantonament la Mogoşoaia pentru pregătirea miniturneului de calificare la CE 2010. N-am acceptat, iar Sergiu n-a mai fost chemat", a povestit Dorel Negruţ într-un cerc de prieteni.

"Să se facă anchetă! Eu am vorbit ultima oară cu Dorel Negruţ acum un an. Să facă dovada că i-aş fi cerut 7.000 de euro, altfel mergem în instanţă"
Adrian Mihalcea, federal "Organizare-Protocol"

Sergiu, titular la ultimul său meci la lot
În urma acestor mărturii, GSP a identificat data convorbirii dintre Mihalcea şi Dorel Negruţ. E vorba de sîmbătă, 3 octombrie 2009, a doua zi după revenirea lotului din Turcia, unde juniorii au susţinut două amicale cu selecţionata ţării gazdă: pe 29 septembrie (scor 3-6) şi pe 1 octombrie (scor 2-3). Atacantul Sergiu Negruţ a fost rezervă în primul joc şi titular în al doilea, dar n-a marcat nici un gol. 

"Dacă se va face o anchetă, cu siguranţă, se pot scoate stenogramele convorbirilor telefonice. Mai sînt şi alte dovezi, dar nu le discut acum"
Dorel Negruţ, la Realitatea TV

Susţinut de încă trei părinţi
GSP a aflat ce atuuri păstrează în mînecă Dorel Negruţ, în cazul în care va fi acţionat în instanţă. Alţi trei părinţi sînt dispuşi să depună mărturie că li s-a cerut şpagă pentru ca băieţii lor să fie selecţionaţi la lot. Cheran a renunţat la mai mulţi jucători înaintea miniturneului de calificare, nu doar la Sergiu Negruţ.

"Vreau să se facă selecţia pe merit, de-asta n-am acceptat să dau bani. Nu vreau ca fiul meu să ajungă la lot pentru că am plătit eu"
Dorel Negruţ, la Realitatea TV

Plăteşte doar Mihalcea?
Ionuţ Lupescu a vorbit sîmbătă cu tatăl juniorului Sergiu Negruţ: "Dorel Negruţ mi-a confirmat o parte din discuţii, dar spune că n-are nici o înregistrare. Vom face o anchetă". Mircea Sandu îl apără pe Cheran şi sugerează că doar federalul Mihalcea ar fi în culpă: "Am văzut că nu Cheran e implicat, ci acel angajat FRF, Adrian Mihalcea, care ar fi cerut bani în numele lui. Dacă e adevărat, Mihalcea o să aibă de-a face cu oamenii legii".

6 luni este termenul legal de stocare a convorbirilor telefonice. Au trecut 5 luni de la data cînd Dorel Negruţ susţine că a fost sunat de Mihalcea

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
 •  15 Martie 2010, 20:15

Belodedici e numai dupa bani,a plecat la sirbi si cind a vazut ca-s in razboi cu toti sa intors la ciolaul din Romania. Nu pos sa-l uit cum a executat lovitura de la 11 m la campionatul mondial din SUA impotriva Suediei,a fost pasa la portar,asta nu-i roman e sirb si el a declarat caci cupa campionilor cistigata cu Steaua Rosie Belgrad e mai speciala decit cea cistigata cu Steaua Bucuresti. Cua asa ?Intodeauna prima cistigata e mai spaciala dar el e sirb si punct.

 •  15 Martie 2010, 19:39

Da asa este ... se da mita multa chiar... am jucat 15 ani fotbal la fc farul constanta ce se intampla acolo se poate asocia cu aceasta nationala under 17 ,intr-un turneu final organizat la constanta in care am intalnit pe targoviste,bacau ,si steaua am jucat bine si ofertele au inceput sa vina de la echipe din judet si din afara constantei ,acest lucru i-a facut pe domni conducatori sa-mi faca o oferta bomba :))))))))) M-a pus sa-l chem pe tatal meu ... daca vreti sa aflati aceasta pov

qwerty007
qwerty007  •  15 Martie 2010, 17:23

Sa ne miram ca nu mai avem performante la nationala cand promovarea juniorilor se face pe criteriul 'spagii'.Degeaba esti talent daca nu ai bani,ajungi pana la urma in fabrica sau la capsuni in Spania.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează