FOTBAL  »  NATIONALA  »  SPANIA - ROMÂNIA

SPANIA - ROMÂNIA // VIDEO Corespondență GSP din Madrid » Mesaj dureros al românilor din Spania: „Și-au bătut joc de o țară întreagă!”

Articol de , - Publicat luni, 18 noiembrie 2019 09:00

SPANIA - ROMÂNIA // În Arganda del Rey, lângă Madrid, e o mică Românie. „Dor Român” e o formație de fotbal în 7 formată din imigranți din Carpați, aflați la muncă în peninsula iberică. Vocea fanilor, cu „Șevcenko”, „Balint” și „Nicoliță” în grup, e stridentă și dezamăgită de ultimele evoluții ale naționalei.

  • Tragerea la sorți pentru play-off-ul Ligii Națiunilor va avea loc vineri, 22 noiembrie, de la ora 13:00, liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe ProTV
  • Spania - România, ultimul meci din preliminariile EURO 2020 se joacă luni, de la 21:45. Partida e liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe Pro TV

În zonele din jurul Madridului, localitățile de la porțile capitalei iberice mustesc de români veniți aici să găsească un trai mai bun. Arganda del Rey este unul dintre orașele în care ai toate șansele să auzi peste tot vorbindu-se limba lui Caragiale. Dintr-o populație de 60.000 de suflete, circa 12.000 sunt români veniți din toate colțurile țării.

Majoritatea lucrează în construcții, cum e și cazul lui Neluțu Cârlan, un băcăuan care antrenează echipa de fotbal în 7 „Dor Român", care participă în prima ligă regională. Duminică dimineață, trupa sa a da piept cu adversari tot din țară, reuniți într-o altă formație cu nume pitoresc, „Motoreta Rent a Car", după identitatea sponsorului local, care ajută cu echipamente și plata brigăzilor de arbitri.

Suntem de patru ani împreună. Am câștigat liga trei ani la rând. Mergem bine. Vrem mereu să câștigăm și să fim primii în clasament. Avem un «Shevchenko», un «Nicoliță» și un «Gabi Balint» în echipă", spune căpitanul, Darius Peter. 

Împreună la meciul de diseară

Tot el e vocea dezamăgirii fanilor față de echipa națională: „Cred că nu Contra e de vină pentru ratarea calificării. Jucătorii nu suferă pentru tricou, nu-i văd motivați. La meciul cu Suedia eram nervos. Jucătorii și-au bătut joc de o țară întreagă. Ne facem de râs. Nu-i interesează".

Pe teren, „motoretele" au învins cu 2-0, dar cu toții se vor reuni mâine în două autocare pentru a merge la partida Spania – România, unde visează să vadă măcar o prestație curajoasă a lui Stanciu și compania.

Oricum, diseară se va pune la încercare recordul extern deținut de jocul Real Madrid – Steaua 1-0 din 2006, când circa 15.000 de fani români au fost pe „Bernabeu" pentru a-i vedea pe roș-albaștri și celebrul autogol al lui Nicoliță în poarta lui Cernea.

VEZI ȘI:

SPANIA - ROMÂNIA // VIDEO Corespondență GSP din Madrid » Contra schimbă sistemul și jumătate de echipă: 5 nume noi, printre care Ianis și Răzvan Marin

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează