FOTBAL  »  NATIONALA  »  CONVOCARE

Adio, România! Puștiul care poate debuta oricând în Premier League a fost convocat în premieră de altă națională

Theodor Corbeanu. Sursă foto: Imago Images
Theodor Corbeanu. Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 03 ianuarie 2021 16:41 / Actualizat duminica, 03 ianuarie 2021 16:56

Theo Corbeanu, 18 ani, atacantul cu părinți români născut în Ontario și care a jucat la naționalele U16 și U17 ale ”tricolorilor”, visează să joace la Mondialul din 2026. În Canada, în aceeași echipă cu Alphonso Davies, starul lui Bayern. 

„Este atletic, înalt, lovește bine mingea cu capul, poate depăși adversarii prin dribling și poate înscrie, șutează, pasează, folosește ambele picioare în joc și face și faza defensivă. E o promisiune extraordinară”. 

Sunt cuvintele lui James Collins, antrenorul echipei U23 a lui Wolverhampton. Directorul Academiei „lupilor”, Scott Sellars, zice foarte limpede: „De când a început acest sezon, el e cel mai bun jucător al nostru la U23. E genul de fotbalist care mă încântă de fiecare dată când are balonul la picior”.

Corbeanu, în lotul „lupilor” la ultimele 4 meciuri. Fanii îl vor pe teren 

Și Collins, și Sellars îl descriu astfel pe Theodor Corbeanu. Puștiul canadian de origine română, 18 ani, 1,85 m, poate debuta oricând în Premier League. L-a impresionat și pe lusitanul Nuno Spirito Santo, managerul seniorilor, care l-a chemat din toamnă la antrenamentele primei formații și, din decembrie (mai ales că Raúl Jiménez suferise o fractură craniană; va lipsi aproape sigur întreg sezonul), l-a inclus în lot la ultimele patru meciuri de campionat. Inclusiv pe 2 ianuarie, la 3-3 cu Brighton

Nu a jucat încă, dar startul e foarte aproape. Fanii Wolves îi cer lui Nuno să-i dea cât mai curând această șansă, mulți spunând pe rețelele de socializare că „merită să fie pe teren. E mult mai bun decât decât Fábio Silva”. Portughezul cumpărat în septembrie de clubul insular, de la FC Porto, cu 40 de milioane de euro.

Corbeanu l-a impresionat pe selecționerul „Frunzei de Arțar”

Theo, o aripă dreaptă de mare talent, ce poate evolua pe orice post în atac, s-a născut pe 17 mai 2002, la Burlington, un oraș din Ontario, Canada, la 60 de kilometri de Toronto. Părinții săi, Andi și Dorina, emigraseră în Țara Frunzei de Arțar în 1999, împreună cu fiul cel mare Radu (acum în vârstă de 28 de ani), potrivit The Hamilton Spectator. Cotidianul care anunță că John Herdman, selecționerul Canadei, l-a convocat în premieră pentru cantonamentul naționalei plănuit pentru această lună în Florida, SUA

Herdman i-ar fi transmis că e impresionat de ce a realizat la Wolves într-un timp atât de scurt. În 2018, la 16 ani, a trecut o perioadă de teste și s-a mutat de la Toronto FC la Wolverhampton. Iar în 2020 a semnat primul contract de profesionist, până pe 30 iunie 2023.

Theo Corbeanu, coleg cu Radu Drăgușin 

Corbeanu (i-a avut ca model pe Thierry Henry și Cristiano Ronaldo) putea fi internaționalul nostru și la seniori. Timp de doi ani, 2017-2019, a jucat pentru România U16 și U17. Prima oară, în septembrie 2017, cu două goluri la 3-1 în fața Irlandei, la Mogoșoaia. Era coleg cu Radu Drăgușin, tânărul stoper care a debutat recent la Juventus. 

Numai că, în 2019, Theo a ales Canada ca națională-țintă. Visează să poarte tricoul alb-roșu la Mondialul din 2026, găzduit de Canada, alături de SUA și Mexic. 

„Am reprezentat România la juniori. Nu am făcut-o pentru Canada, fiindcă nu am fost selectat la U15. Voiam experiență în fotbalul internațional, voiam să-mi testez calitățile împotriva celor mai talentați jucători”, a declarat Corbeanu într-un interviu pentru site-ul 101greatgoals.com, amintindu-și că „am contactat federația română, mi s-a transmis că mă cunosc și mă urmăresc, le-am trimis câteva clipuri cu mine făcute de fratele meu și astfel am ajuns în România".

Theo Corbeanu: „Întotdeauna mi-am dorit să joc pentru Canada” 

Într-un final, a preferat însă Canada „pentru că am simțit că este cel mai potrivit în acest moment, când țara mea are o generație foarte promițătoare, iar Mondialul ce va fi găzduit și de Canada se apropie. Cred că sunt parte din aventura 2026, provocare care mă inspiră, mă motivează. Întotdeauna mi-am dorit să joc pentru Canada”. 

Se vede în aceeași echipă cu Alphonso Davies (20 de ani, Bayern) și Jonathan David (20, Lille), cei mai buni reprezentanți ai noului val canadian. La Mondialul din țara sa.

4 goluria marcat Theo Corbeanu toamna trecută în 9 meciuri de campionat cu Wolves U23

13 meciuria jucat atacantul în vârstă de 18 ani pentru naționalele României U16 și U17

Theodor Corbeanu: „Am simțit dragostea fanilor Wolves”

Am visat întotdeauna să joc în Premier League. Aștept cu nerăbdare să debutez la prima echipă. De o lună, de când sunt în lot, trăiesc un sentiment incredibil, greu de descris. Am avut mereu încredere în mine și îmi doresc să joc cât mai repede.

Chiar dacă stadioanele au fost goale în 2020, am simțit dragostea fanilor Wolves. Mi-au trimis foarte multe mesaje frumoase. M-au văzut jucând la U23 și mă bucur că mă apreciază, insistând ca eu să debutez.

Am participat la multe trialuri în Europa. Printre ele, PSV Eindhoven, Lierse, Fulham și Leicester. Am ales Wolves, pentru că la Wolverhampton m-am simțit acasă, deși sunt departe de părinți. Pot juca pe toată linia de atac, dar mă simt cel mai bine ca extremă - Theodor Corbeanu, atacant Wolverhampton

OPINIE GSP. De ce singurul român din sezonul actual de Premier League nu va (mai) juca pentru România și a cui e vina

Citește și alte știri din fotbalul internaținal: 

Radu Drăgușin, inclus de UEFA pe lista puștilor care pot exploda în 2021: „Înalt, solid, talentat. Urmăriți-l cu atenție”

Lovitură înainte de Liga Campionilor Asiei! Răzvan Lucescu îi „fură” vedeta lui Cosmin Olăroiu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (32)
864670430247166
Cornaciu Raul  •  03 Ianuarie 2021, 23:33
Postat de castaway pe 03 Ianuarie 2021, 23:31

Au rămas arabii și eventual rușii, deoarece, cei plecați în vest,unde sunt campionate tari, s-au lămurit cu românii. Când cere Gigi zeci de milioane, se întreabă dacă a tras pe nas ceva și îi prea vesel. Cei care+i fac jocul , au lansat recent o noua petarda; Moruțan, ofertat cică de arabi la 10,5 milioane! Când se discuta serios un transfer, afla suma doar după și nu înainte de finalizarea negocierilor. Apropo de trasul pe nas, Gigi prizează doar tămâie?

Man, Coman, Morutan nu au data de Rusia. Acolo se joaca tare, dur, se pune osul

864670430247166
Cornaciu Raul  •  03 Ianuarie 2021, 23:31
Postat de alexandru.popescu pe 03 Ianuarie 2021, 21:51

În țările astea mai apropiate de cercul polar sporturile de iarnă sunt baza. La fotbal ajung doar cei care n-au fost primiți în altă parte.

Exact Norvegia, Suedia, Islanda :))) Care ne-au tras-o pe unde ne-au prints in ultimii 2 ani

castaway
castaway  •  03 Ianuarie 2021, 23:31

Au rămas arabii și eventual rușii, deoarece, cei plecați în vest,unde sunt campionate tari, s-au lămurit cu românii. Când cere Gigi zeci de milioane, se întreabă dacă a tras pe nas ceva și îi prea vesel. Cei care+i fac jocul , au lansat recent o noua petarda; Moruțan, ofertat cică de arabi la 10,5 milioane! Când se discuta serios un transfer, afla suma doar după și nu înainte de finalizarea negocierilor. Apropo de trasul pe nas, Gigi prizează doar tămâie?

Vezi toate comentariile (32)
Comentează