INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TRANSFER

Lovitură înainte de Liga Campionilor Asiei! Răzvan Lucescu îi „fură” vedeta lui Cosmin Olăroiu

Alex Teixeira // FOTO: Instagram.com/alexteixeiraa/
Alex Teixeira // FOTO: Instagram.com/alexteixeiraa/

Articol de GSP - Publicat duminica, 03 ianuarie 2021 11:40 / Actualizat duminica, 03 ianuarie 2021 13:07

Al Hilal, echipa lui Răzvan Lucescu, ar fi reușit un transfer de răsunet în primele zile din 2021. Alex Teixeira, vedeta echipei lui Cosmin Olăroiu, Jiangsu Suning, ar fi semnat cu campioana Arabiei Saudite.

Mijlocașul ofensiv de 31 de ani, campion în China cu echipa lui Olăroiu, a devenit liber de contract la finalul lui 2020 și, potrivit presei internaționale, ar fi ales să semneze cu formația lui Răzvan Lucescu. Acesta ar urma să încaseze 13 milioane de euro în următorii doi ani liderul din Arabia Saudită.

Alex Teixeira mai e pe lista lui Al Nassr și Al Ain, dar și pe a altor 3 echipe din China.

Olăroiu, afectat de decizia Federației Chineze de Fotbal

Teixeira, care câștiga 11 milioane de euro pe sezon la Jiangsu, trebuia să accepte o diminuare semnificativă a salariului pentru a semna prelungirea. Totul din cauza deciziei luate de Federația Chineză de Fotbal la finalul anului 2019. Oficialii au decis ca formațiile din China să plătească maximum 3 milioane de euro pe an unui jucător străin! Echipele pot avea un buget maxim de 140 de milioane de euro pe sezon, iar salariile nu pot depăși 60% din sumă. 

Contractele aflate în vigoare în momentul decizie nu au avut de suferit, dar, la expirarea lor, noile înțelegeri nu puteau depăși noul prag. Singura variantă pentru ca Alex Teixeira să-și păstreze salariul ar fi fost să obțină pașaport chinez, însă ar fi nevoit să plătească o sumă care s-ar ridica la câteva zeci de milioane de euro.

12.000.000 de euroeste cota lui Alex Teixeira, potrivit transfermarkt

Echipa lui Răzvan Lucescu e lider în Arabia Saudită, cu 24 de puncte în 11 meciuri, cu două peste Al Ahli. Următorul meci al formației va fi pe 8 ianuarie, cu Al Batin. Al Hilal și Jiangsu Suning sunt calificate în noul sezon al Ligii Campionilor Asiei, însă, din cauza formatului Est vs. Vest, se pot întâlni doar în finală.

VIDEO Ce și-au transmis Răzvan Lucescu și Cosmin Olăroiu, după ce ambii au câștigat premiul de „Antrenorul Anului 2020” în ancheta Gazetei Sporturilor

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

L-a contestat pe Ianis Hagi, acum își scoate pălăria în fața românului după Rangers - Celtic: „Starul meciului! A făcut diferența!”

Șumudică se revoltă! A făcut show la conferință după penalty-ul din prelungiri: „O să vorbesc să avem șorturi cu buzunare! Dacă pierdem, pierdem, dar s-o facem cu mâinile în buzunare”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
3045497198814000
Mihai Mikael  •  03 Ianuarie 2021, 12:48

12.000.000 de euro este cota lui Răzvan Lucescu, potrivit transfermarkt ????????

Vezi toate comentariile (1)
Comentează