FOTBAL  »  NATIONALA  »  OPINIE

Theodor Jumătate despre ruşinea naţionalei de tineret: "Un mare fotbalist aproape plîngea pe bancă în loc să-i trezească pe adormiţi!"

Articol de - Publicat joi, 11 septembrie 2014 00:00 / Actualizat joi, 11 septembrie 2014 16:51

Cît timp să ai mai multe scandaluri şi evadări din cantonament decît goluri? Şi cum e să fii coleg cu Totti la Roma şi să-i spui că ai pierdut cu 8-0 un meci la "naţionala" U21 şi tu n-ai făcut nimic?
Nu mai pot. Nu mai suport. Pierdem cu 8-0 în Germania şi tot încercăm să-i protejăm. Să nu-i criticăm, să nu-i certăm prea tare, să nu sufere săracii vreo depresie, să nu le stricăm viitorul puştilor noştri hipertalentaţi. Doar sînt "eroii" care au întors Muntenegru de la 1-3 la 4-3, însă un Muntenegru învins marţi în Feroe!!!

"Trebuie să o iei de la capăt, să te încarci după asemenea înfrîngeri", spune Hagi. Nu, cred că, mai mult decît atît, trebuie să-ţi fie ruşine. De ce faci, de cum joci, de cum te porţi, de cum vorbeşti. De cîte ori fugi din cantonament, de cîte nopţi petreci în discoteci, înainte şi după meciuri, de atîtea scandaluri, mereu mai multe decît golurile.

Şi nu e vorba doar de el, de Iancu, marele căpitan, căruia i-a fost înfăşurată banderola pe braţ pentru a fi responsabilizat - niciodată, o bucată de cîrpă elastică nu te maturizează, nu e suficient! Mă refer la toţi aceşti "copii" care nu mai sînt copii de mult, dar al căror orizont nu depăşeşte faza facebook&selfie. Sînt toţi la fel, nu e nici o diferenţă între ei. Asta a fost cauza dezastrului de la Magdeburg: diferenţa de caracter faţă de nemţi, nu de vîrstă.

Intri pe teren şi, cazul Bălaşa, în loc să-ţi aminteşti că eşti coleg cu Totti la Roma, că ai jucat lîngă un fotbalist uriaş în turneul de vară al Romei în State şi să mănînci gazonul cu nemţi cu tot, priveşti pasiv ce se întîmplă în jurul tău ca şi cum tu n-ai fi fotbalist.

Nu exişti, te driblează toţi adversarii, şi pe tine, şi pe coechipierii tăi. Te îngenunchează, marchează opt goluri - putea fi şi 0-10, 0-12, 0-14 -, se amuză, rîd de un meci mai slab decît un antrenament, rîd de tine. Şi tu, român U21, nu te înfurii, nu vrei să te ridici şi să le arăţi ce poţi (sau nu poţi?), accepţi umilinţa pînă la capăt. Pentru că n-ai onoare, n-ai mîndrie.

Şi acum vin scuzele lui Moldovan. Şi acele cuvinte stupefiante: "Mă rugam la Dumnezeu să se termine acest coşmar". Un mare fotbalist care aproape plîngea pe bancă în loc să-i trezească pe adormiţi. Nu aştept scuze, explicaţii, aştept o reacţie, cuvinte dure care să-i facă să înţeleagă ce înseamnă un sportiv.
"Serve fame, non fama", le-a spus Conte internaţionalilor italieni, seniorilor, atenţie! "E nevoie de foame, nu de faimă". Asta ar fi trebuit să le zică şi Moldovan lui Iancu, Puşcaş, Bumba şi Brănescu. Pentru că nu e totul să fii noaptea în oraş şi să te întreci în numărul de halbe date peste cap. De fapt, nu înseamnă nimic. E drumul greşit, care nu se încheie niciodată la Real, United sau Ajax. Ci undeva pierdut în mediocritatea ligii noastre cea de toate zilele.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (20)
dinozaurul
dinozaurul  •  11 Septembrie 2014, 19:03

Super tare mustrarea ! Si la obiect ...o generatie de ratati ,moral ,social ,familial ....de fapt ce se naste din pisica ,soareci manaca .Un neam de neputinciosi si linge blide !Inca odata super tare artic.Bravo !

juniordefotbal
juniordefotbal  •  11 Septembrie 2014, 18:17
Postat de ravanelly pe 11 Septembrie 2014, 17:03

theodor sau cum te cheama( autorul articolului) acum ai criticati aspru si le spuneti sa le fie rusine... ok dar voua jurnalistilor nu va e rusine cand puneti presiune pe copii si juniori? cand ai comparati cu balaci hagi dobrin etc? nu voi sunteti aia care nu aveti o linie de ,mijloc? cand inving nu va mai opriti din laude iar cand pierd ai distrugeti... voi aveti o mare parte din vina pt starea in care e fotbalul romanesc.. voi ati facut sa fie haos si scandaluri in fotbal incurajand un cioban ca becali sa devina cea ce este.. voi lingeti personaje ca mimitza borcea vama etc care stau numai la tv si vorbesc aiurea...reflectati domnilor!!!

"voi ati facut sa fie haos si scandaluri in fotbal incurajand un cioban ca becali sa devina cea ce este.. voi lingeti personaje ca mimitza borcea vama etc care stau numai la tv si vorbesc aiurea...reflectati domnilor!!!" N-ati facut nimic (voi, presa) pentru fotbalul juvenil. Le-ati cantat in struna si le-ati mancat pateurile unora ca Becali, Copos, Borcea si M.M... dar n-ati vazut cand s-au distrus centre de copii si juniori... inchideti ochii la disparitia banilor din transferuri (acel 10%..)... n-ati citit manualul de licentiere sa vedeti articolele ce privesc copii si juniorii... Articolul 25 – Facilităţile de antrenament

goghe
goghe  •  11 Septembrie 2014, 17:42

Nu i-ati ridicat voi in slavi dupe ce i-au batut pe descultii aia din Muntenegru?!?! Urla toata lumea ca nu avem fotbalisti - dar presa romaneasca, nu si nu frate! Da cite un copil din greseala un gol si il transfera in Anglia, Italia si mai stiu eu pe unde. Vina este a voastra! Nu spuneti adevarul - creati o idee falsa si de aici totul incepe. Noi, romanii, ca fotbalisti, o sa ne batem piept in piept cu Feroe in 3-4 ani!!!

Vezi toate comentariile (20)
Comentează