FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U19

Tricolorii U 19 au plâns de ciudă la hotel

Adrian Dulcea (foto: Imago)
Adrian Dulcea (foto: Imago)

Articol de - Publicat duminica, 24 martie 2024 12:44 / Actualizat duminica, 24 martie 2024 18:16

Calificați la Turneul de Elită, antecamera CE 2024, "tricolorii" U19 au nimerit într-o grupă dificilă, cu Turcia, Germania și Croația, gazda miniturneului de calificare.

În primul joc au cedat pe finalul jocului cu Turcia (0-2), dar apoi au reușit să învingă marea favorită, Germania, cu 3-2. Au condus cu 1-0 și 2-1, iar golul victoriei, unul de generic, a venit la ultima fază, la capătul unei acțiuni marca Adrian Mazilu.

Au sperat până în ultima clipă, dar Croația nu a reușit să egaleze

De ce victoria României U19 cu Germania nu poate fi trecută cu vederea » 3 argumente pentru generația lui Mazilu, Borza și Rareș Pop
ROMÂNIA U19
De ce victoria României U19 cu Germania nu poate fi trecută cu vederea » 3 argumente pentru generația lui Mazilu, Borza și Rareș Pop

La nici două ore, s-a disputat celălalt meci din grupă, Turcia - Croația, unde, ca să mai aibă șansa de a termina grupa pe locul 1, naționala noastră ar fi avut nevoie de o remiză. Dacă antrenorul Adrian Dulcea a urmărit jocul din tribună, jucătorii naționalei l-au văzut împreună, la televizor, la hotel.

Au fost emoții mari pentru că la 2-1 pentru turci, pe final, gazdele au trecut de mai multe ori pe lângă egalare. Au avut o bară în minutul 80, apoi o lovitură liberă indirectă de la 8 metri de poartă, în prelungiri, plus alte două ocazii mari.

Dar s-a terminat 2-1 pentru Turcia, scor care ne scoate din calculele pentru primul loc al grupei, singurul care duce la CE 2024. Fiindcă în ultima etapă, chiar și în cazul unei victorii a României cu Croația și al înfrângerii turcilor cu Germania, tot naționala Semilunii ar termina prima. Deoarece la egalitate de puncte, primul criteriu este meciul direct, pierdut de "tricolori".

"A fost foarte greu, au trăit meciul Turcia - Croația cu mari emoții și speranțe, la intensitate maximă. Și mai ales după acel final încins, unii băieți au plâns de ciudă. Fiindcă ei chiar mai sperau să reușească o calificare. Au avut și ceva ghinion în meciul cu turcii, în care am ratat trei ocazii mari, la 0-0. Și nici rezultatul acelei partide dintre turci și croați nu i-a ajutat.

Acum vor măcar să bată și Croația, să încheie turneul cu o victorie, ca să arate că ar fi meritat mai mult", au dezvăluit surse apropiate delegației române.

A fost o zi în care am trecut de la extazul victoriei cu Germania, unde puteam să câștigăm chiar mai clar, la agonia că naționala Croației nu a reușit să egaleze Turcia. Băieții chiar au cerut sa vadă împreună acel joc și au fost foarte dezamăgiți.

Înfrângerea cu Turcia, din prima partidă, pare clară, dar noi am jucat bine, am controlat jocul. Înaintea primului gol al turcilor, noi am avut o ocazie în care au scos mingea de pe linia porții. Iar ei au deschis scorul după o degajare nefericită, în spatele unui adversar, de unde mingea a sărit la atacantul lor central, rămas singur cu portarul.

Nu putem să finalizăm cum ne-am fi dorit această campanie, cu o calificare la turneul final, dar băieții au dovedit că au valoare.

Avem jucători de viitor, important e ca antrenorii și cluburile să înțeleagă asta. Acum vrem să învingem Croația, să arătăm ca meritam să mergem la turneul final
- Adrian Dulcea, selecționerul naționalei U19

Vezi și:

Naționala U19 schimbă macazul! Victorie mare cu Germania, în prelungiri: gol SENZAȚIONAL Mazilu!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
jenny10
jenny10  •  24 Martie 2024, 18:43

Pentru noi a fost Revelion!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează