FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U19

De ce victoria României U19 cu Germania nu poate fi trecută cu vederea » 3 argumente pentru generația lui Mazilu, Borza și Rareș Pop

Naționala U19, la Turul de Elită / Sursă foto: frf.ro
Naționala U19, la Turul de Elită / Sursă foto: frf.ro

Articol de - Publicat sambata, 23 martie 2024 22:33 / Actualizat duminica, 24 martie 2024 01:06

Naționala U19 a României a fost performera zilei de sâmbătă, după ce a învins-o pe Germania, scor 3-2, în grupa de calificare de la Turul de Elită. „Tricolorii” mici nu mai au șanse să încheie grupa pe primul loc - condiția necesară pentru a obține biletele de EURO -, însă succesul în fața nemților nu-i unul de neglijat.

Puștii antrenați de Adrian Dulcea au răsturnat calculele hârtiei și au învins reprezentativa similară a Germaniei într-un meci-thriller, decis de execuția splendidă a lui Adrian Mazilu. „Tricolorii” le-au retezat nemților orice șansă de calificare și mai au la orizont un duel de palmares în fața Croației, programat marți. Lider în grupă și deja calificată e Turcia, cu 6 puncte, formație care ne-a învins săptămâna aceasta, 2-0, victorie dublată de triumful în fața croaților (2-1).

Naționala U19 schimbă macazul! Victorie mare cu Germania, în prelungiri: gol SENZAȚIONAL Mazilu!
TURUL DE ELITĂ
Naționala U19 schimbă macazul! Victorie mare cu Germania, în prelungiri: gol SENZAȚIONAL Mazilu!

De ce victoria cu Germania U19 nu poate fi trecută cu vederea?

De ce victoria cu Germania va rămâne un reper, chiar și fără ca România să fi obținut calificarea la EURO?

  1. Fiindcă a venit împotriva unei echipe cu jucători obișnuiți cu aerul de Bundesliga. Mijlocașul Tom Bischof, spre exemplu, valorează deja 3,5 milioane de euro, la doar 18 ani, și are 11 apariții în actualul sezon din Germania. Dzenan Pejcinovic, autorul ambelor goluri ale nemților, joacă la Wolfsburg, iar în primul „11” au mai figurat și alți fotbaliști cu minute în stagiunea curentă din Bundesliga. Pe banca Germaniei U19 a stat Christian Worns, un fost fundaș redutabil din anii '90, perioadă în care a evoluat la Bayer Leverkusen, PSG și Dortmund.
  2. Fiindcă în componența primului „11” al României sunt deja unele nume de mare interes în Superligă, ce se pot transforma în stâlpi ai viitoarelor generații de la naționala mare. Borza și Bădescu, concurenți pe același post la Rapid, au evoluat simultan împotriva Germaniei, Adrian Mazilu a înscris golul care l-ar putea reinventa, iar pe teren au mai fost Rareș Pop, „textilistul” de la UTA cumpărat deja de Rapid, plus Alexandru Stan, alt atacant lăudat în Giulești, care-și face „ucenicia” la Mioveni anul acesta. Lângă ei, „stranierii” Jalade (Sevilla), Caragea (Sassuolo), Kodor (Lecce) sau Andrei Florea (Juventus Torino).
  3. Fiindcă obligă indirect cluburile din România să investească și să țină „focul aprins” în sectorul juvenil. Sau mobilizează formațiile din Liga 2 să dea mai mult credit tinerilor români în detrimentul importurilor costisitoare din străinătate. Patrick Dulcea, marcatorul primului gol, a fost bună perioadă de timp rezervă la FC Argeș pe durata sezonului actual. În locul lui juca deseori Bertrand, un fotbalist din Madagascar plătit cu 8.000 de euro la Liga 2! Bineînțeles, succesul cu Germania trebuie să-i țină în priză și pe federali, pentru a nu pierde cumva vreunul dintre internaționalii care joacă la cluburi din străinătate, încă sub riscul de a fi ademeniți de alte naționale. Roberto Jalade, de exemplu, fundaș central la juniorii Sevillei, deține și cetățenie spaniolă.

Finalul de coșmar cu Turcia, fatal în calculele calificării

Miercurea trecută, România U19 a pierdut primul meci de la Turul de Elită pentru EURO, 0-2 în fața Turciei. „Tricolorii” au cedat pe final într-un meci crâncen, primind golurile în minutele 81 și 90+2.

La EURO U19 se califică câștigătoarele celor șapte grupe de la Turul de Elită. Turneul final va fi găzduit de Irlanda de Nord, în perioada 15-28 iulie 2024. Naționala României a participat la două ediții de Campionat European U19, în 2011 și 2022. În 2025, turneul final EURO U19 va fi găzduit de România.

10,00era cota oferită de unele case de pariuri pentru o victorie a României U19 împotriva Germaniei

Lotul României U19

Portari: Adrian Frănculescu (CSA Steaua), Vlad Răfăilă (Farul Constanța), Rafael Munteanu (Farul Constanța)

Fundași: Alin Chinteș (Universitatea Cluj), Mario Aioanei (Unirea Slobozia), Mario Tudose (CFC Argeș), Roberto Jalade (Sevilla FC / Spania), Matteo Duțu (Lazio Roma / Italia), Dominik Soptirean (FC Augsburg / Germania), Andrei Borza (FC Rapid 1923), Robert Bădescu (FC Rapid 1923)

Mijlocași: Alin Raicu (CSA Steaua), Patrick Dulcea (CFC Argeș), Matei Moraru (Ceahlăul Piatra Neamț), Victor Stancovici (FC Unirea Dej), Andrei Florea (Juventus Torino / Italia), Rareș Pop (UTA Arad), Adrian Caragea (Sassuolo / Italia), Mihnea Rădulescu (Gloria Buzău), Adrian Mazilu (SBV Vitesse / Țările de Jos)

Atacanți: Alexandru Stan (CS Mioveni), Jason Vescan-Kodor (US Lecce / Italia)

VIDEO Golul prin care Adrian Mazilu a adus victoria în fața Germaniei în prelungiri

Citește și alte știri de actualitate:

Florin Niță, titular la EURO 2024? Ce spune Edi Iordănescu despre bătălia dintre portarii naționalei + Votează în sondaj: cine ar trebui să apere în Germania?

5 concluzii după România - Irlanda de Nord: „tricolorul” care încântă, dar care se ascunde + Unde sunt marile probleme și cum ne păcălește Superliga

Englezii l-au urmărit atent pe Drăgușin cu Irlanda de Nord » Cum i-au descris prestația

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
tase67
tase67  •  24 Martie 2024, 11:52

Fotbalul este o inventie care se joace 11 contra 11 si Germania cistiga de fiecare data. Deci, nu ai cum sa treci cu vederea acest rezultat care este o incalcare flagranta a regulii care sta la baza existentei acestei competitii. Bravo si va doresc sa cresteti si mai mari pe viitor

nicto
nicto  •  24 Martie 2024, 10:14

sa nu uitam de generatia lui Gabor mai tare decat a lui Maradona... ei si?

brentford
brentford  •  23 Martie 2024, 23:18

Vai!!! Iar ne fura spaniolii,nemtii si englezii “perlele”. Ce mare vicrorie,la fel ca cea a nationalei mari,in amicalul contra Germaniei,cand i-am umflat cu 5-1. Si cam atat… Felicitari baietilor,dar o calificare la turneul final ar fi fost fantastica

Vezi toate comentariile (4)
Comentează