FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

VIDEO EXCLUSIV Un fost internaţional a lăudat stilul de joc al lui Rădoi: „Mirel încearcă să joace fotbal ofensiv, se apropie de fotbalul total”

Articol de GSP - Publicat joi, 01 aprilie 2021 09:46 / Actualizat joi, 01 aprilie 2021 18:08

Ovidiu Stângă (48 de ani) a intrat în direct prin telefon joi dimineață la emisiunea GSP Live, moderată de Remus Dinu, și a declarat că problemele fotbaliștilor români încep de la centrele de copii și juniori, iar acesta a lăudat stilul de joc al lui Mirel Rădoi. 

România a pierdut pentru prima dată în istorie contra Armeniei, scor 2-3, iar echipa națională are șanse mici de calificare la Campionatul Mondial din 2022. Ovidiu Stângă a analizat situația echipei naționale, a vorbit despre problemele de la centrele de copii și juniori, dar și despre stilul ofensiv aplicat de selecționerul Mirel Rădoi. 

Ovidiu Stângă: „Noi jucăm după ureche și se vede”

„Era de așteptat să avem fluctuații. Atâta timp cât nu s-a investit foarte mult la sectorul de copii și juniori, e greu să alcătuiești un prim „11”, să ai o idee fixă. Acolo noi jucăm după ureche și se vede. Degeaba face Gică, degeaba face FCSB și a început și Craiova să investească, atâta timp cât cei mai buni nu se antrenează cu cei mai buni și cei mai slabi cu cei mai slabi.

La 95% de la echipele de copiii și juniori, selecțiile nu sunt la același nivel valoric și asta duce la scăderea nivelului fotbalistic al individului. Ușor, ușor, ei merg spre seniori, dar merg cu carențe mari de tot. Și este foarte greu să le corectezi într-o perioadă scurtă. De aia nici nu se mai integrează în occident, pentru că vin cu foarte multe lipsuri de când erau juniori” a declarat Ovidiu Stîngă la GSP Live.

24 de selecțiia strâns Ovidiu Stângă la echipa națională

1993-1998este perioada în care Ovidiu Stângă a evoluat pentru România

Ovidiu Stângă: „Mirel încearcă să joace fotbal ofensiv, se apropie de fotbalul total”

Mirel încearcă să joace fotbal ofensiv, încearcă să se apropie de fotbalul total și frumos. Dar este greu, ai mulți jucători și puține soluții. Mă refer la faptul că jucătorii se adaptează foarte greu la un antrenor care le cere să joace ofensiv, ținând cont de sarciniile fotbaliștilor pe această tactică de joc. Ei au fost obișnuiți să joace mai defensiv, mai lungă și pe a doua, vorba lui Gică. Este greu să reușești într-o perioadă scurtă. Îmi place jocul, dar este greu să obții rezultate.

Rădoi a reușit cu echipa U21 pentru că acolo erau jucători fără o maturitate foarte mare și atunci s-a echilibrat balanța. La seniori, e diferit. Procesul ăsta durează foarte mult. Nu poți să îl începi azi și să îl reușești în doi ani. Trebuie să le imprimi acest proces de la copii și juniori, să aibă plăcerea să ceară mingea, să nu le fie frică de joc și atunci o să vină și rezultatele” a mai spus Ovidiu Stîngă la GSP Live.

11 meciuriare Mirel Rădoi pe banca echipei naționale: 4 victorii, 2 egaluri și 5 înfrângeri

VIDEO. Concluziile lui Ovidiu Stîngă după startul din preliminariile CM 2022: „Noi jucăm după ureche și se vede”

Citește și alte știri despre echipa națională:

LPF cere categoric plecarea lui Rădoi și Burleanu: „Este o umilinţă mult prea mare! Să terminăm cu experimentele! Trebuie să vorbim de schimbări majore la FRF!” » 5 nume pentru postul de selecționer

Panduru atacă după rușinea cu Armenia: „Mai slabi nu aveam cu cine să jucăm” » De ce se ia de Dennis Man

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (35)
147259629210475
Valentin Onea  •  01 Aprilie 2021, 19:50

Bai, voi sinteti *** sau faceti misto de noi ? Care fotbal total ? Mai un pic si asemuiti nationala Romaniei, cu AJAX, cu "PORTOCALA MECANICA", cu BARCA lui Pep. Vai de capul tau Stinga, asa ai facut si tu la Craiova ?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

George
George  •  01 Aprilie 2021, 18:32

Adica ....Radoi vrea fotbalul total, zicea cineva ( ca se apropie ) cu cine ? El anteneaza, el face primul 11, el trebuie sa raspunda.

grigs1981
grigs1981  •  01 Aprilie 2021, 15:04

Imi pare rau ,iubitori ai echipei nationale,ca din cauze de mandrie prosteasca(jucatorii romani sunt tehnici-a devenit scuza perpetua)nu recunoastem adevarul.Generatia de"aur",in afara de Hagi,a avut AMBITIE,materializata in joc prin dorinta de a-si da sufletul pe teren,de a fi primii la minge,de a alerga cu limba scoasa de un cot,de a muri cu adversarul de gat!Si aceste"calitati"se manifestau la tot grupul!Le mai poti vedea si la cate un component al nationale actuale(Nita,Oct.Popescu,Bicfalvi)dar este prea putin,restul au cate 5-10 minute de ambitie pe meci...Vizionati meciuri ale generatiei de"aur"si veti constata ca spusele mele sunt adevarate...Pot antrenorii sa le dea ambitie?Ma indoiesc.Din cauza lipsei de ambitie nu mai reusec nici sa performeze la echipe de top in Europa...Si nici nu vine nimic din urma,vezi meciuri ale lui Ionel Ganea(cum strangea din dinti!) si ale fiului sau...E valabil si la Ianis...Dupa aia putem sa vorbuim si de antrenori...Se antreneaza ambitia?

Vezi toate comentariile (35)
Comentează
Close