FOTBAL  »  NATIONALA  »  ECHIPA NAȚIONALĂ

Cel mai slab în jocul cu Finlanda a simţit că s-a făcut de râs. George Puşcaş: „Să demonstrăm că merităm să purtăm tricoul echipei naționale”

George Puşcaş 
FOTO: Imago Images
George Puşcaş FOTO: Imago Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 24 septembrie 2022 09:47 / Actualizat sambata, 24 septembrie 2022 12:01

George Pușcaș (26 de ani), atacantul italienilor de la Genoa, atenționează după egalul obținut de naționala României, scor 1-1, la Helsinki, în fața primei reprezentative a Finlandei. 

Vârful a spus că trebuie ca jucătorii convocați de selecționerul Edi Iordănescu (44 de ani) să aibă mai multă speranță în joc, mai multă atitudine, să aducă mai multă prospețime și că trebuie să demonstreze că merite să îmbrace tricoul echipei naționale. 

Dumitru Dragomir, discurs aspru la adresa unui „tricolor”: „E lipsă de valoare!”
Finlanda - România 1-1
Dumitru Dragomir, discurs aspru la adresa unui „tricolor”: „E lipsă de valoare!”

George Pușcaș: „Noi am venit aici pentru toate cele 3 puncte, am plecat cu unul”

Atacantul cu 8 goluri marcate în 30 de selecții la echipa națională a spus că „tricolorii” au mers la Helsinki pentru a câștiga toate cele 3 puncte, lucru care însă nu s-a întâmplat: 

„Din punctul nostru de vedere trebuie să ne uităm la joc, să avem speranţă mai multă. Deocamdată acest punct nu ştiu dacă schimbă lucrurile atât de mult. Noi am venit aici pentru toate cele 3 puncte, am plecat cu unul. 

Să aducem speranţă în joc, atitudine, să continuăm să creştem în joc. Am avut posesia. Ne-a ieşit de multe ori, dar noi trebuie să finalizăm, să dăm goluri, pentru a lua cele 3 puncte, -a spus George Pușcaș pentru AS.ro. 

George Pușcaș: „Nu cred că e vorba de ghinion”

George Pușcaș a mai fost întrebat și dacă naționala noastră a avut și ghinion aseară, având în vedere că elevii lui Edi Iordănescu au lovit de 2 ori bara, prin Andrei Rațiu și Deian Sorescu: 

„Nu cred că e vorba de ghinion. Trebuie să ne găsim mai mult, să creştem mai mult şi cu siguranţă vor veni şi golurile. Nu este o echipă nouă. 

Sunt aceiaşi jucători motivaţi. Trebuie să aducem cât mai multă prospeţime şi să demonstrăm că merităm să purtăm tricoul echipei naţionale”, a mai spus Puşcaş.

George Pușcaș: „Vrem să continuăm cu Edi”

George Pușcaș a mai spus și că echipa și-ar dori să continue cu Edi Iordănescu:

„Cu siguranţă că vrem să continuăm cu Edi. Aduce un plus jocul dânsului. Doar aşa putem da continuitate la echipă. Mi-aş dori să ne calificăm, îndiferent de grupă. E un obiectiv foarte important pentru noi”, a încheiat George Puşcaş.

România, ultima în grupa de Liga Națiunilor

Echipa națională a României se clasează pe locul al patrulea în grupa de Liga Națiunilor, din care mai fac parte naționalele Bosniei, Muntenegrului și Finlandei. Sub comanda lui Edi Iordănescu, „tricolorii” au obținut numai 4 puncte din 15 posibile, având și un golaveraj negativ: 2 goluri marcate și 7 goluri primite.

România a câștigat toate cele 4 puncte în partidele cu Finlanda: 1-0 la București și 1-1 la Helsinki, aseară. În rest, echipa națională a suferit numai înfrângeri pe linie: 0-2 și 0-3 cu Muntenegru și 0-1 cu Bosnia. 

Pentru tricolori, ultima șansă pentru a evita retrogradarea în liga C din Liga Națiunilor o reprezintă partida de luni seară, de la ora 21:45, în compania Bosniei. Partida se va juca pe stadionul Giulești și va fi transmisă de Prima Sport și liveTEXT pe GSP.ro. 

Citește și alte articole despre echipa națională:

Cum evită România ultimul loc în grupă și rușinea retrogradării în Divizia C

Cătălin Țepelin despre discursul lui Iordănescu: „Cum să te consideri nedreptățit când tu ai o victorie în 7 meciuri?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
Nyls90
Nyls90  •  25 Septembrie 2022, 00:45

Cred ca ar trebui sa uite de meciurile a câțiva ani,că asta e vorba noastră: "să uităm de meciul ăsta "după fiecare meci...

cdba3133
cdba3133  •  24 Septembrie 2022, 16:30

Cine tine mortis sa ne convinga ca acest individ este un atacant valoros are ceva probleme. Sa joci zeci de meciuri si sa dai cateva goluri inseamna ca suntem cel putin dezacsati sa credem acea penibilitate.

silviuxzx
silviuxzx  •  24 Septembrie 2022, 16:00

Puscas...rudimentar la toate capitolele, e putin spus.dar la cat fotbal a jucat selectionerul...ce sa mai comentezi de selectia facuta

Vezi toate comentariile (8)
Comentează