FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

UPDATE Tribunalul a admis azi contestaţiile şi a amînat luarea deciziei: "Există posibilitatea ca alegerile FRF să se repete!"

Articol de - Publicat marti, 06 mai 2014 00:00 / Actualizat marti, 06 mai 2014 16:28

UPDATE 16:20 Tribunalul Bucureşti a amînat pentru data de 3 iunie luarea unei decizii în acest caz.

UPDATE 15:20 Contestaţiile depuse azi de Corvinul Hunedoara şi Poli Timişoara, vechea societate deţinută de Marian Iancu, au fost admise de instanţă, alături de cea făcută de cei de la AJF Giurgiu.

Avocatul care reprezintă Corvinul, Mircea Moise, a explicat pe ce se bazează contestaţia celor 3 cluburi şi ce urmează:

"Sînt 85 de cluburi care ar trebui nominalizate în Adunarea Generală, conform actului constitutiv din 2001. Doar ele au dreptul de a participa la Adunarea Generală în care se alege preşedintele Federaţiei. Dar la alegerile din 5 martie, Federaţia a chemat la vot toate cluburile înscrise în competiţii, ceea ce excede acest număr de 85 de cluburi. Instanţa a acceptat această teză şi există, practic, posibilitatea ca alegerile să se repete".

UPDATE 14:45 După AJF Giurgiu şi Corvinul Hunedoara, un al treilea club a contestat oficial Adunarea Generală din 5 martie, cînd Răzvan Burleanu a fost ales preşedinte. Poli Timişoara, vechea societate deţinută de Marian Iancu, a depus cerere de intervenţie similară celor depuse de cele două cluburi.

UPDATE 13:30 Alături de AJF Giurgiu, a apărut un alt club afiliat care contestă Adunarea Generală din 5 martie, cînd Răzvan Burleanu a fost ales preşedinte. Şi Corvinul Hunedoara a depus cerere de intervenţie! Contestaţia a fost admisă de instanţă, în condiţiile în care celor de la Corvinul nu li s-a făcut nici o comunicare pînă acum, astfel încadrîndu-se în timpul necesar. Dacă instanţa nu-l validează pe noul preşedinte, Octavian Goga ar putea deveni interimar pînă la eventuale noi alegeri!

----------------

Azi e o zi fierbinte pentru FRF: Tribunalul Bucureşti are pe rol validarea deciziilor adoptate de Adunarea Generală a federaţiei din 5 martie. În traducere, învestirea legală a noii conduceri de la Casa Fotbalului. După ce instanţa a acceptat cererea de intervenţie a AJF Giurgiu, care a atacat corectitudinea scrutinului pe cîteva puncte de procedură, judecătorii se vor putea pronunţa azi pe fondul problemei.

Decizie executorie, dar atacabilă la Apel
Un avocat consultat de GSP a explicat: "Dacă instanţa va considera temeinice semnalările celor de la AJF Giurgiu, conducerea FRF nu va fi validată! Ceea ce va conduce automat la obligativitatea convocării unei Adunări Generale Extraordinare de alegeri, iar pe perioada interimatului federaţia va trebui să fie gestionată de unul dintre vicepreşedinţi, Gino Iorgulescu sau Octavian Goga".

Cum şeful LPF are, la rîndul său, probleme de validare, Octavian Goga, reprezentantul AJF-urilor în Comitetul Executiv, ar putea prelua frîiele federaţiei pînă la un eventual nou scrutin!

Versiunea cealaltă: "Dacă vor fi respinse solicitările AJF Giurgiu, Răzvan Burleanu va fi validat şi se încheie pentru moment povestea". De ce pentru moment? Fiindcă decizia e executorie, dar va mai exista o cale de atac la Curtea de Apel.

Mandatul Naşului se termină abia pe 25 iunie!
Surpriza zilei ar putea veni însă din altă parte: există indicii că ar mai fi apărut cel puţin alte două cereri de intervenţie similare celei depuse de AJF Giurgiu! "Cum FRF-ului îi va fi greu să contracareze argumentele afiliaţilor, e posibil să mai solicite marţi o amînare", spun surse juridice.

Ar fi scenariul care ar prelungi nisipurile mişcătoare de la Casa Fotbalului, unde se vehiculează şi amănuntul că, în scriptele juridice, Mircea Sandu figurează ca preşedinte pînă pe 25 iunie! Abia atunci se termină oficial mandatul lui!

"Marea problemă a momentului e de natură juridică. Pe fond, lucrurile sînt grave şi, în acest moment, orice decizie e atacabilă de orice conducător, arbitru, impresar, jucător, cu şanse de cîştig. Federaţia stă acum pe un butoi cu pulbere din mai multe motive legislative" (Marcel Puşcaş, director dezvoltare FRF)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (35)
supersolo
supersolo  •  07 Mai 2014, 00:51

Curat murdar .....umbra Nasului planeaza la Casa Fotbalului si dupa ce moare ...o sa-i vedeti cum o sa-i pupe tabloul ala si mort fiind...nu e loc si nu putem scapa de Mafia din FRF....ASTA E ...desfiintati privilegiile si fotbalul si dati-le posibilitatea sa-si castige painea altfel acestor ELITE ....

spivak
spivak  •  06 Mai 2014, 23:33

Dacă se repetă alegerile, Burlică nu iese nici al doilea.

losfer
losfer  •  06 Mai 2014, 21:12

Dacă actul e din 2001, de ce în 2005 și 2010 a fost totul ok, când au fost prezenți cu vreo 100 de membri în plus față de acum? Parcă nici nu se obosește oricine să citească regulamentele vreodată, decât atunci când vor să "aranjeze" ceva în folosul lor.

Vezi toate comentariile (35)
Comentează