FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - OLANDA 1-4

Victor Piţurcă a fost extrem de dezamăgit de rezultatul partidei de aseară: "Totul se joacă la Budapesta!"

Piţurcă a trăit la intensitate maximă meciul cu Olanda.
Piţurcă a trăit la intensitate maximă meciul cu Olanda.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 octombrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 17 octombrie 2012 00:23

Antrenorul României a încercat să explice înfrîngerea cu Olanda şi a analizat factorii care au dus la eşecul usturător.

Piţurcă s-a agitat extrem de mult pe parcursul partidei, însă a apărut resemnat în faţa jurnaliştilor, comentînd evoluţia jucătorilor şi estimînd şansele echipei pentru actualele preliminarii.

- Domnule Piţurcă, o înfrîngere usturătoare...
- Cînd primeşti patru goluri, nu sînt prea multe de spus. Totuşi, scorul este nedrept. Olandezii au marcat din faze care nu spuneau nimic, faze fixe. Dar faptul e consumat, trebuie să analizăm ce am greşit în seara aceasta, aşteptăm meciurile de anul viitor.

- Au contat bara lui Torje şi golul primit repede?
- Bineînţeles! Mă aşteptam să primim un gol, dar nu m-am gîndit că am putea fi conduşi la două goluri. Şi atît de repede! Dacă marcam primii, realizam un joc de uzură, aveam şanse bune la victorie.

"Nu avem rezerve!"

- Vă reproşaţi tactica folosită astăzi?
- Nu, deloc. Am jucat ofensiv, la fel cum am făcut-o şi în restul partidelor din aceste preliminarii. Am încercat să jucăm exact ca în Turcia, avansat, tăios.

- Totuşi, folosind aceeaşi echipă ca la Istanbul, a intervenit oboseala...
- Mi-era greu să schimb echipa după o victorie precum cea de vineri. În prima repriză, băieţii au fost foarte proaspeţi. Din păcate, după pauză s-a văzut, la majoritatea jucătorilor, oboseala acumulată. În plus, trebuie să recunosc, banca de rezerve este una subţire!

"Locul doi e pentru noi"

- Mai avem şanse la locul întîi?
- Şansele există, dar sînt reduse. Trebuie să batem neapărat la Budapesta: este meciul decisiv din aceste preliminarii. Ungaria este principala noastră contracandidată.

- Sînteţi încrezător în privinţa jocului din martie?
- Cu siguranţă! Sînt sigur că vom avea suporteri şi la Budapesta, trebuie să cîştigăm acolo. Avem o generaţie foarte bună, care merită să participe la un turneu final!

"Îmi pare rău de fani. Au fost formidabili. Trebuia să îi mulţumim cu mai multe goluri. Sper că au gustat spectacolul, a fost unul agreabil, deşi a avut un gust amar" (Victor Piţurcă, selecţioner România)

4 din cele 8 înfrîngeri suferite de Piţurcă la echipa naţională au venit în partidele cu Olanda

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (33)
tigruzzu
tigruzzu  •  17 Octombrie 2012, 14:12
Postat de strajerul pe 17 Octombrie 2012, 13:05

:))) stie tatarusanu sa iese pe centrari :))) de 2 ori a iesit: o data la primul gol si a doua oara pe final cand a fost fault la portar

Ori se contrazice, ori se încurcă în justificări, ori își bate joc, efectiv... 1. ”Avem o generaţie foarte bună, care merită să participe la un turneu final!” (care o fi ea, generația aia, nouă și care merită? Tamaș, Goian, Raț, Cociș, Marica, Mutu?) 2. ”În plus, trebuie să recunosc, banca de rezerve este una subţire!” (v-ați prins? cum încearcă să ne prostească? ba e de excepție, ba e subțire... N-au găsit și oamenii lui Oprescu un lemn mai de Doamne-ajută, să-i facă lui Piți o bancă mai groasă?) P.S. Păi, cu Săpunaru și Sânmărtean poate nu era așa subțire, a?

tigruzzu
tigruzzu  •  17 Octombrie 2012, 14:00
Postat de strajerul pe 17 Octombrie 2012, 13:05

:))) stie tatarusanu sa iese pe centrari :))) de 2 ori a iesit: o data la primul gol si a doua oara pe final cand a fost fault la portar

Păi, Coman nu ar fi respins aiurea, ci ar fi prins acel balon. Și n-ar fi fost golul de 0-1...

strajerul
strajerul  •  17 Octombrie 2012, 13:05
Postat de stelist1986 pe 17 Octombrie 2012, 11:34

l-ai si gasit pe Coman care n-a stiut niciodata sa iasa pe centrari si sare numai pe langa ea. Aseara la Tatarusanu a fost ghinion.A respins-o in 20 de m si ala a pus fruntea direct sub bara cu Tamas pe directia ei. Asa a fost sa fie. Asta a fost un meci exact ca ala cu Danemarca 2-5. N-am jucat rau ,am avut ocazia sa inatoarcem dar toate au fost impotriva.

:))) stie tatarusanu sa iese pe centrari :))) de 2 ori a iesit: o data la primul gol si a doua oara pe final cand a fost fault la portar

Vezi toate comentariile (33)
Comentează