FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - FRANŢA, MARŢI, 21:30, TVR1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Victor Piţurcă nu dezvăluie încă tactica pentru Franţa: "Poate vom ataca!"

Articol de - Publicat sambata, 03 septembrie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 03 septembrie 2011 00:43

Victor Piţurcă este îngrijorat pentru pierderea lui Torje, suspendat pentru partida cu "cocoşii", dar şi de victoria Bosniei în Belarus: "Important e ce facem noi cu francezii. După aceea tragem linie"


Ca şi în San Marino, selecţionerul Victor Piţurcă a fost înconjurat cu foarte multă simpatie de fani. L-au aclamat în timpul jocului, au făcut-o şi la final, cînd emoţiile se risipiseră. Piţi părea obosit şi îngrijorat: "Nu mă pot bucura prea mult încă . Nu se poate vorbi despre o revenire cu succes a mea la echipa naţională dacă nu vom obţine un rezultat bun şi cu Franţa. Era important să obţinem cele trei puncte cu Luxemburg, ceea ce am şi reuşit. Dar următorul joc e cel mai important. După acel meci vom trage linie şi vom vedea ce şanse de calificare mai avem".

"L-am certat pe Torje"
Chiar dacă n-o arată, tehnicianul e afectat de pierderea lui Gabriel Torje, omul care a adus victoria de aseară: "L-am şi certat pe Gabi. Mai întîi a întîrziat, apoi nu mai avea rost să bage piciorul la acea fază. A luat galben şi l-am pierdut pentru meciul cu Franţa. Va fi dificil fără el, dar trebuie să ne descurcăm şi aşa".


"N-am pregătit nimic pentru jocul cu Franţa, mi-a fost tare teamă de Luxemburg. Nu ştiu cum va fi. Poate că vom ataca, uneori o să ne apărăm. Depinde de starea jucătorilor, depinde de multe lucruri. De duminică vom începe antrenamentele tactice pentru jocul cu ei"
Victor Piţurcă, selecţioner România

"Tot Raţ căpitan şi cu Franţa"
Victor Piţurcă a mărturisit că, în privinţa căpitanului, l-a avut în vedere de la început şi pe Răzvan Raţ, "care este liderul de selecţii şi jucătorul cu cea mai mare experienţă. M-am mai gîndit la Marica, la Goian, la Săpunaru, chiar şi la jucători din noul val. Cum am început cu dreptul acest nou mandat al meu la echipa naţională cu Raţ căpitan, este foarte posibil ca tot el să poarte banderola şi cu Franţa". Referindu-se la victoria Bosniei în Belarus, tehnicianul a mărturisit că "este un rezultat care nu ne avantajează deloc, dar asta este situaţia şi trebuie să mergem înainte cu încredere"

"Aveam nevoie de jucători tehnici la mijloc, cu Luxemburg, de aceea l-am preferat pe Lazăr. Acum îl am proaspăt pe Bourceanu pentru întîlnirea cu Franţa, pentru că îmi trebuie un jucător de profilul lui în acest joc"
Victor Piţurcă, selecţioner România

Mulţumit de Măţel şi Chiricheş
Întrebat despre evoluţia jucătorilor din noul val, Măţel şi Chiricheş, Piţurcă s-a declarat satisfăcut de presaţia celor doi. "Am fost foarte mulţumit de Măţel, mai ales în prima repriză. Era important să intre bine în meci. Pe Chiricheş l-am certat la acea minge pierdută şi care a ieşit o lovitură liberă pentru adversari, dar în rest a dovedit că are reale calităţi pentru a deveni unul dintre titularii echipei naţionale", a spus tehnicianul.


"Mă bucur că suporterii sînt în continuare alături de noi. Aşa este şi normal la echipa naţională. Eu sper să fie la fel şi cu Franţa, indiferent de rezultat. Dacă nu am fi susţinuţi, ne-ar fi foarte greu"


"Păcat că Torje a luat galben aiurea, pentru că a jucat extraordinar. Mi-au plăcut Torje, Lazăr, Tătaruăanu şi Măţel. Eu nu mai cred în calificare, chiar dacă se poate întîmpla orice. Piîi răspunde de rezultate. Ne cam încurcă victoria Bosniei în Belarus, era mai bun un egal acolo"
Dumitru Dragomir, preşedinte LPF

"Eu cred că România mai are şanse de calificare, chiar dacă nu a făcut un meci excepţional în Luxemburg. A fost însă un debut foarte bun pentru Victor Piţurcă şi pentru echipa sa. Cu 55.000 de oameni în spate, putem învinge Franţa. Nu trebuie să ne fie teamă"
Jean Vlădoiu, fost internaţional

"O victorie normală cu Luxemburg. Urmează Franţa. Ne-o dăm cu ei. Putem să-i batem, e loc de surpriză! Am vrut să joc, chiar dacă am avut dureri. Au fost suportabile. Pînă la meciul cu Franţa sper să mă refac. Când arătăm ca o echipă şi ne ajutăm pe teren, putem bate pe oricine"
Dorin Goian, fundaş România

"Să fim noi sănătoşi, nu contează cine e căpitan. Bine că am cîştigat cu Luxemburg! Nea Piţi ne-a felicitat şi ne-a spus să ne gîndim de acum la Franţa. Meciul începe de la 0-0 şi avem şansa noastră. Putem spera să facem un meci mare"
Cristian Marica, atacant România

"Am avut emoţii, dar au trecut repede. Cu Franţa sper într-o victorie, sau, dacă nu, să facem un meci memorabil. Cred că-i putem învinge"
Alexandru Măţel, fundaş România

"Dacă voi fi pe teren cu Franţa, sper să nu dezamăgesc. Cred că pot mai mult. Important e că am învins aici şi că ne putem concentra liniătiţi pentu partida cu francezii"
Vlad Chiricheş, fundaş România

Clasament Grupa D
1. Franţa 7 5 1 1 11-3 16p
2. Bosnia 7 4 1 2 10-7 13p
2. Belarus 8 3 3 2 6-4 12p
4. România 7 3 2 2 10-6 11p
5. Albania 6 2 2 2 4-6 8p
6. Luxemburg 8 0 1 7 1-15 1p

Meciuri jucate pe 2 septembrie:
Luxemburg - ROMÂNIA 0-2
Belarus - Bosnia 0-2
Albania - Franţa 1-2

Ce meciuri mai sînt de jucat:
6 septembrie: ROMÂNIA - Franţa; Bosnia - Belarus; Luxemburg - Albania
7 octombrie: Bosnia - Luxemburg; ROMÂNIA - Belarus; Franţa - Albania
11 octombrie: Albania - ROMÂNIA; Franţa - Bosnia

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (17)
antisteauaaa
antisteauaaa  •  04 Septembrie 2011, 00:35

Toti stelistii astia frustrati sa il pupati pe Domnul Razvan Lucescu drept in varful penisului. ca sunteti toti o adunatura de boschetari!

dan1989
dan1989  •  03 Septembrie 2011, 14:27
Postat de cubdegheata pe 03 Septembrie 2011, 01:04

O sa atacam cu siguranta, nu ne ajuta egalul la nimic.

macar nu avem ce pierde

dan1989
dan1989  •  03 Septembrie 2011, 14:24

s-a accidentat si marica, bine ar fi fost daca il chema pe mihai costea...oricum,primul 11 cu franta va fi: tatarusanu - sapunaru, goian, chiriches, rat - nicolita, bourceanu, cocis(din pacate nu avem alta solutie),tanase - stancu,bucur

Vezi toate comentariile (17)
Comentează