FOTBAL  »  NATIONALA  »  ANALIZĂ

Victor Pițurcă, reproș pentru Rădoi: „Ce aș vrea să îi transmit lui Mirel...”

Victor Pițurcă (64 de ani) a găsit o problemă la Mirel Rădoi (39 de ani), selecționerul primei reprezentative a României.
Victor Pițurcă (64 de ani) a găsit o problemă la Mirel Rădoi (39 de ani), selecționerul primei reprezentative a României.

Articol de GSP - Publicat marti, 08 septembrie 2020 21:05 / Actualizat marti, 08 septembrie 2020 22:19

Victor Pițurcă (64 de ani) a găsit o problemă la Mirel Rădoi (39 de ani), selecționerul primei reprezentative a României. 

Pițurcă își amintește că Rădoi a avut calități de lider încă din primii ani de fotbal. Fostul selecționer a găsit însă și un minus. Nu a fost mulțumit de reacția lui Mirel din finalul remizei dintre România și Irlanda de Nord, scor 1-1, când „tricolorii” aveau un om în plus. 

Pițurcă: „Rădoi poate să ajungă un bun selecționer”

„La vremea aia nu mă gândeam eu ce va ajunge Rădoi. El era unul dintre liderii vestiarului la națională. La 18 ani l-am făcut căpitan la Steaua. A venit la tineret, unde Isăilă a lăsat un lot foarte bun. A avut și reușite, are un mare merit pentru rezultatele de la tineret. Se pare că poate să ajungă un bun selecționer. 

De ce vă spun lucrurile astea? Am stat de vorbă cu el. În aceste două meciuri a schimbat o echipă care nu mi s-a părut formidabil aliniată, cea cu Irlanda de Nord. A știut ce trebuie să modifice”, a declarat Victor Pițurcă la Fotbal Club, de la Digi Sport. 

Victor Pițurcă, sfat pentru Rădoi

„Ce aș vrea să îi transmit lui Mirel... Comportamentul lui în finalul meciului cu Irlanda de Nord aș fi vrut la fel ca la finalul meciului cu Austria. Nu e permis să primim un gol pe final. Trebuia să țipe mai tare, să îi atenționeze, cum s-a comportat aseară, ca un leu în cușcă. Dacă a înțeles atât de repede că a greșit, are șanse mari să ajungă un selecționer foarte bun”, a comentat Pițurcă. 

Programul României din această toamnă

Data MeciCompetiție
8 octombrieIslanda - Româniabaraj Euro
11 octombrie Norvegia - RomâniaLiga Națiunilor
14 octombrie România - AustriaLiga Națiunilor
12 noiembrie Bulgaria/Ungaria - Româniabaraj Euro (dacă batem Islanda)
15 noiembrie România - NorvegiaLiga Națiunilor
18 noiembrie Irlanda de Nord - RomâniaLiga Națiunilor

Citește și alte știri despre echipa națională a României: 

Analiză GSP, după Austria - România 2-3 » Avem curajul să ne asumăm că poate acesta e drumul corect?

AUSTRIA - ROMÂNIA 2-3. Mirel Rădoi, selecționerul care schimbă regulile! 4 modificări majore după primele două meciuri la națională

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
steauaeuna
steauaeuna  •  09 Septembrie 2020, 20:10

A fost nevoie sa vina din nou la nationala un STELIST pentru a pune nationala pe picioare. Acelasi STELIST care a facut si nationala mica sa performeze. Mutu doar sta bine in saua unui cal bine dresat.

risc_mix
risc_mix  •  09 Septembrie 2020, 12:28

Piti chiar e un personaj de la care nu prea ai ce invata ca antrenor. Echipele antrenate de el jucau urat, un fotbal batranesc, prafuit. De fapt pe el nici nu l-a interesat meseria ci banii. Isi facea niste contracte beton, cu clauze super avantajoase si apoi gasea motive de reziliere. Dar sigur, nu e prost cine cere ci cine da. Cat despre Mirel e clar, propune altceva, un joc mai in viteza in care se si ataca, mai putina temporizare. Doar ca e o problema nu instalarea lui. Eu cred ca un jucator care a refuzat mult timp sa joace la ,,nationala'' nu poate fi antrenor acolo. Nu poate ,,arde'' pt ea. N-ai simtit nimic pt ea ca jucator, de ce ai simti ca antrenor? Pai poti sa-l pui pe Stefan Radu antrenor la ,,nationala''?

421375784924507
Ion Ion Manole  •  09 Septembrie 2020, 09:20

Acu ca si dupa ce u21 toata lumea il lauda pe radoi dar cand l-a pus becali antrenor la fcsb toata presa si specialisti au sarit ca n- are carnet de antrenor numai becali a spus ca are incredere in radoi si v- a ajunge un mare antrenor cu toate ca toti il contestau ca n- a avut noroc la fcsb este altceva dar atunci a adus multi tineri la echipa si i- a format ceea ce dinamo incearca de 10 ani cu new dinamo si nu reuseste

Vezi toate comentariile (6)
Comentează