FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Victor Pițurcă rupe tăcerea după 22 de ani de la scandalul monstru cu Hagi: „Cea mai mare greșeală a lui! Sandu a privat echipa națională de două calificări”

Victor Pițurcă a fost prezent la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, găzduită de Gazeta Sporturilor.
Victor Pițurcă a fost prezent la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, găzduită de Gazeta Sporturilor.

Articol de GSP - Publicat vineri, 19 noiembrie 2021 19:00 / Actualizat sambata, 20 noiembrie 2021 18:35

Invitat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, Victor Pițurcă, fostul selecționer al echipei naționale, a făcut dezvăluiri despre ce s-a întâmplat acum mai bine de două decenii. După ce a dus România la EURO 2000, Pițurcă a intrat în conflict cu liderii „Generației de Aur”, în special cu Gică Hagi. 

„Regele” dorea să primească și el primă întreagă de calificare, dar selecționerul de atunci n-a fost de acord, motivând că a jucat doar în ultimele meciuri. Ulterior, Pițurcă a plecat de la națională, acuzându-l acum pe Mircea Sandu că a făcut cea mai mare greșeală că s-a aliat cu Hagi și Popescu. 

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

Victor Pițurcă: „Hagi s-a supărat din cauza unei declarații”

- Piți, ai fost selecționer în trei rânduri.

- Cea mai importantă calificare a fost cea din 2008. Dar prima a fost cea mai dragă. Țineți minte că m-a schimbat Mircea Sandu că au fost niște lucruri între mine și Gică Hagi, iar el a mers pe mâna lui Hagi.

- Știu, normal, se întâmpla în 1999. Ai calificat echipa fără înfrângere la Euro 2000, dar nu mai știu tot contextul.

- N-a fost nimic deosebit, doar că Hagi s-a supărat din cauza unei declarații de-ale mele referitoare la prima de joc pe care urma să o primească fiecare jucător după acea calificare. El se retrăsese, n-a jucat câteva meciuri. În lot erau discuții, aripa mai tânără... Nu vreau să mai revin, dar eu am spus că Gică Hagi nu va primi întreaga sumă și el s-a supărat foarte tare încât nu mai dorea să vină... Eu nu-l consider pe Hagi vinovat, dar l-a determinat pe Mircea Sandu să mă schimbe.

Pițurcă despre vina lui Mircea Sandu în conflictul cu Hagi

- N-ați avut o discuție, nimic?

- Sandu a stat o lună în discuții cu mine să merg să vorbesc cu Hagi și cu Popescu la Istanbul, dar eu n-am vrut să fac lucrul acesta.

- Orgoliul de oltean! 

- Nu e vorba de orgoliu de oltean, e vorba de a avea personalitate și de a fi antrenor pe mâna ta. Nu puteam să-mi permit, chiar fiind el Hagi! Dacă aș fi avut eu vreo vină, cu siguranță că aș fi vorbit cu el, dar să te legi de o chestie de genul ăsta... Vinovat a fost Mircea Sandu și nu i-am spus niciodată, dar aia a fost cea mai mare greșeală a lui! Că a privat echipa națională după ce-am plecat eu de vreo două calificări. El a făcut o greșeală, apoi mi-a recunoscut. Hagi și Popescu au mai jucat șase luni și s-au retras!

- Te-ai împăcat cu Hagi, bănuiesc?!

- A fost o răceală câtva timp, dar după aceea ne-am împăcat. Hagi mi-a fost coleg la Steaua când era un puști, l-am avut și jucător la echipa națională. A fost un jucător fantastic. Avea și el o vârstă, s-a simțit lezat, probabil... Dar a greșit făcând asta și s-a căit în timp, i-a părut rău.

- Apoi ai revenit la echipa națională.

- Cu o calificare! Apoi m-au schimbat și șase ani nu s-au mai calificat nicăieri! Am revenit la națională și într-o grupă cu Olanda am reușit să ne calificăm de pe primul joc! Iar Olanda avea o echipă formidabilă!

- Apoi ne-am întâlnit cu Olanda la Euro după două meciuri egale cu Italia și Franța.

- În meciul cu Italia, care era campioana lumii, am avut 1-0 și ne-a egalat, am mai ratat un penalty, dar și trei-patru mari ocazii. Am jucat de la egal la egal. Știam de atunci că o să ne fie extrem de greu cu Olanda, unde trebuia să jucăm la același nivel și la aceeași intensitate.

- Atunci s-a speculat că ne lăsau să-i batem, dar că n-am fost în stare!

- Discuția a plecat din mass-media. Știți că eu am avut o luptă cu mass-media și ani de zile m-am lovit de o mare problemă pe care am avut-o, dar n-am cedat niciodată. Nu știu dacă am făcut bine sau nu! Eu nu sunt un diplomat! Eu așa văd lucrurile, simplu, drept. Dacă puteau să ne dea zece, zece ne dădeau! L-am pus pe Adrian Mutu și-a vorbit cu un coleg de-al lui de la Chelsea, i-a zis: "Sunteți la fel de concentrați cu noi?". "Adrian, dacă putem, zece vă dăm!". Nu îi interesa cine se califică.

CITEȘTE ȘI

EXCLUSIV N-a iertat pe nimeni: „Când îi văd pe Burleanu și Stoichiță la TV, mut pe Paprika!” + „Rădoi să progreseze? Da, nu și-a mai ros unghiile”

EXCLUSIV Verdictul lui Cornel Dinu: „Îl vreau pe Hagi la națională, dar este o totală incompatibilitate cu cei care conduc fotbalul românesc”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (23)
582479145243185
Dan Duran  •  21 Noiembrie 2021, 15:58
Postat de mimi2cu pe 20 Noiembrie 2021, 15:40

Voi ati vazut meciul cu Olanda despre care vorbeste incultul asta? Pana la jumatatea reprizei a doua, olandezii ne-au invitat sa marcam si au trimis intentionat pe langa poarta noastra. Publicul pe stadion striga Romania!!! Nu voiau olandezii sub nici o forma sa plece mai departe cu Italia. La a ''suta'# noastra ratare, Van Basten s-a intors catre Piturca si a ridicat din umeri, in sensul ca: ''ce sa mai fac frate? Te-am lasat sa castigi, dar nici atata nu poti!!!'' Asta a fost meciul cu Olanda. Imediat dupa gestul lui Basten, Olanda s-a pus pe joc si a marcat de doua ori... restul e istorie! Asa ca, ce prostii debiteaza derbedeul asta aici?

Pai nici pe Italieni parca nu am vrut sa-i batem. Penalty ratat prea usor de Mutu.. din cate mi-aduc aminte el juca in Italia la vreamea aceea.

itu52
itu52  •  20 Noiembrie 2021, 16:39

Sfântul trist al neamului, după mintea lui merită un loc central, de-a dreapta Domnului, în Catedrala Mântuirii.

146233116930093
Paul Stoica  •  20 Noiembrie 2021, 15:40

@maistorkokir • 20 Noiembrie 2021, 06:11 Niciodata nu am fost fan al antrenorului Piturca, după cum nu am fost nici al omului ipocrit si caracter nul, Gheorghe Hagi. După citirea spuselor tale, simt nevoia să fac o remarca la comentariul tau părtinitor și nedocumentat, astfel: La meciul Ro - Italia 13 June 2008, 18:00, Letzigrund, Zurich de la Euro 2008, terminat la egalitate 1-1, arbitrul partidei a fost norvegianul Tom Henning, care din câte cunosc nu a fost niciodată șeful Comisiei de arbitri în Ro. Tu poate vrei sa scoți în evidență ajutorul oferit cadou echipei naționale de ''maestrul'' Vassaras la meciul din preliminarii pentru acel Euro cu echipa Olandei de la Constanța. Pentru mai multe informații poți folosi Internetul, un instrument la îndemâna tuturor :))).

Vezi toate comentariile (23)
Comentează
Close