FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - BELARUS 5-3

VIDEO EXCLUSIV Victoria cu Belarus, sub lupa fostului selecționer Cosmin Contra: „Asta ne lipsește. Jucătorului român nu îi place”

România - Belarus 5-3 +38   FOTO
România - Belarus 5-3

Articol de GSP - Publicat joi, 12 noiembrie 2020 09:41 / Actualizat joi, 12 noiembrie 2020 11:19

Cosmin Contra (44 de ani), actualul antrenor al lui Dinamo și fost selecționer între 2017 și 2019, a analizat victoria echipei naționale cu Belarus, scor 5-3.

  • Programul naționalei în luna noiembrie:
    15 noiembrie: România – Norvegia (Liga Națiunilor) – 21:45, “Arena Națională” București, Pro TV
    18 noiembrie: Irlanda de Nord – România (Liga Națiunilor) – 21:45, Windsor Park Belfast, Pro TV

Contra a comentat prestația „tricolorilor”, precum și alegerile selecționerului Mirel Rădoi, în cadrul unei intervenții la emisiunea GSP Live. „Guriță” a lăudat evoluția din prima repriză și a tras un semnal de alarmă asupra marii probleme a jucătorilor români.

Cosmin Contra: „Ne lipsește mentalitatea pe faza defensivă”

„A fost o primă repriză bună, într-un sistem nou, în care a ținut doar un antrenament cu lotul complet. Este foarte greu să implementezi un sistem nou, s-a văzut că acel antrenament pe care l-au făcut a fost foarte bun. S-a marcat de 4 ori, nu s-a mai reușit de mult timp acest lucru într-o repriză la echipa națională. Am marcat două goluri din faze fixe, iar în general noi nu facem lucrul ăsta. 

Am avut o posesie bună și alte ocazii de gol, per ansamblu prima repriză a fost foarte bună. La fel și începutul reprizei a doua, apoi a existat o cădere a echipei din toate punctele de vedere. De la 5-0 să ajungi să primești 3 goluri și să ai și un penalty împotriva reprezintă un semnal de alarmă. Trebuie să ai experiența să ții adversarul departe de poarta ta”, a spus Contra la GSP Live.

Ulterior, fostul selecționer a explicat care este marea problemă a fotbalistului român:

„Trebuie să ne sacrificăm mai mult, începând cu atacanții, pentru a nu avea probleme în apărare. Dacă mijlocașii de bandă nu sprijină fundașii, iar atacanții nu ajută apărarea, e greu să menții poarta intactă. Jucătorului român îi place să joace doar cu mingea, nu și fără. Nu îi place să fie agresiv, nu îi place contactul cu adversarul, iar în fotbalul modern acest lucru primează. Pe faza ofensivă avem jucători talentați, ceea ce ne lipsește este mentalitatea pe faza defensivă, pentru a nu mai primi așa multe goluri”.

Noi nu avem un jucător exponențial, care face diferența, despre care să poți să zici că e mai bun decât ceilalți. Noi avem o echipă, trebuie să găsim soluții. Întotdeauna la echipa națională au fost probleme, Mirel are 14 jucători care nu au putut fi prezenți. Foarte mulți. Nu avem o arie de selecție așa mare, iar atunci trebuie să încerci să alegi cei mai în formă jucători.
 - Cosmin Contra, antrenor Dinamo

FOTO. Cele mai tari imagini din „amicalul” România - Belarus 5-3

+34 FOTO

VIDEO. Mirel Rădoi: „Nu mi-am dat seama, am crezut că Belarus joacă în 6 oameni”

Citește mai multe știri despre România - Belarus:

NOTE GSP » Man și Tănase, printre cei mai slabi + Cum s-au descurcat debutanții

Mirel Rădoi a răbufnit la conferință: „Vreți să vin în fața voastră, voi să trageți și eu să stau? De ce aveți așteptări dacă spuneți că suntem slabi?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
deusdat
deusdat  •  12 Noiembrie 2020, 17:30

De ce credeți că e Ianis rezervă la Rangers?

bulan
bulan  •  12 Noiembrie 2020, 12:33

Toti jucatorii romani sunt vedete care nu se lasa "umiliti" sa faca faza defenziva. In aparare stau aia prosti, la fel ca in curtea scolii.

reteleanu
reteleanu  •  12 Noiembrie 2020, 11:36

toti, absolut toti specialistii in fotbal spun acelasi lucru ca si contra: marcaj larg, departe de adversar si jucarea rolului defensiv ca pe o pedeapsa. de asta jucatori oarecare, precum pintilii sau bordeianu la cfr, au ajuns de neinlocuit. ptr ca erau chiori in tara orbilor care nu se apara.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează