FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

VIDEO EXCLUSIV Olimpiu Moruțan dat exemplu negativ la loturile naționale » Program inedit implementat de FRF: „E împărțit în 7 module”

Articol de GSP - Publicat vineri, 04 octombrie 2019 16:55

Vlad Munteanu, manager al loturilor de tineret ale României, a vorbit la GSP Live despre implementarea unui program educațional la toate reprezentativele. 

Programul educațional va cuprinde 7 module: 

Relația cu Media & Social-Media 
Anti-doping & Nutriție 
Management financiar 
Educație 
Integritate 
Mental Coaching 
Egalitate și Diversitate & Responsabilitate socială 

„E un ghid conceput cu colegii de la comunicare. Sunt exemple clare în acel ghid. Nu mi se pare normal ca un jucător să apară în echipamentul naționalei într-un selfie în baie. Sunt exemple clare de texte cu «așa da» și «așa nu». «Așa da» e Ianis Hagi, iar «așa nu» e Moruțan, care-și aruncă tricoul după ce dă gol. Vreau să prezint aceste exemple pentru a le explica copiilor că nu e ok. 

Programul educațional e împărțit în 7 module. Acum suntem în discuții cu profesori de limba engleză pentru a veni la loturile naționale. Fiecare lot național are minimum 5 acțiuni pe an, unde modulele menționate le vor fi prezentate jucătorilor. De asemenea, fotbaliștii care vor absenta de la o acțiune vor primi prezentările modulelor la echipa de club”, a declarat Vlad Munteanu la GSP Live.

Cazul Moruțan

În 2018, Olimpiu Moruțan a marcat un gol pentru naționala U19 împotriva Ucrainei, scor 1-2, și a fost eliminat pentru că și-a dat jos tricoul imediat după ce a înscris. Naționala noastră conducea astfel cu 1-0 și era calificată la European, însă juca ultimele 15 minute cu un om în minus. Lipsa lui Moruțan s-a văzut și în ultimul sfert de oră ucrainenii s-au descătușat și au marcat de două ori.

Vezi și:

Mirel Rădoi a anunțat lotul de la U21 » FCSB conduce la numărul de jucători selecționați

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
110286907003113
Marcello Kazan  •  05 Octombrie 2019, 06:59

NU sint un fan al lui Gica Hagi din motive pe care nu e cazul sa le mai repet... Ultima "isprava" a acestuia fiind BLATUL vizibil si de pe Marte, in ultimul meci cu echipa finului, bipedul din Pipera... Dar pentru ca veni vorba de Morutan, care la fcsb se rateaza pe zi ce trece desi are niste calitati, trebuie sa remarc faptul ca daca Ianis NU ar fi fost fiul lui 'taica-su', TOATA lumea ar fi vorbit despre el, fara nici o exceptie, ca despre un Mare Talent, plus ca e educat si efectiv munceste sa devina ceva in fotbalul actual...

2373090662702614
Constantin Mosnegutu  •  05 Octombrie 2019, 00:33

Foarte bun si exemplul lui Hagi. Dar nu-mi amintesc sub nici o forma motivarea. Sa fie ca fisu lu tasu?

magic4ever
magic4ever  •  04 Octombrie 2019, 21:05

Foarte bun exemplul Morutan...din cauza eliminarii lui prostesti Romania U19 a pierdut calificarea la campionatul European

Vezi toate comentariile (10)
Comentează