FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - BRAZILIA 2-3

VIDEO Ştiaţi asta? Momentul în care legendarul Pele i-a cerut insistent tricoul lui Mircea Lucescu

Lucescu și Pele
Lucescu și Pele

Articol de GSP - Publicat luni, 05 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat luni, 05 ianuarie 2015 11:50

Site-ul oficial al lui Şahtior Doneţk a publicat un material video de la meciul dintre România şi Brazilia, scor 2-3, de la Cupa Mondială din 1970 desfăşurată în Mexic. 

Numele clipului este Lucescu vs Pele şi în cele două minute şi 41 de secunde prezintă cele mai interesante faze create de cei doi mari fotbalişti.

Deşi brazilienii ne-au învins cu 3-2 prin două goluri reuşite de Pele şi unul de Jairzinho, legendarul fotbalist "carioca" a insistat la sfîrşitul partidei să facă schimb de tricouri cu Il Luce, camerele TV reuşind să surprindă momentul. Pentru "tricolori" au marcat atunci Dumitrache şi Dembrovski.

După ce Pele i-a cerut tricoul românului, Lucescu s-a conformat şi s-a apropiat de brazilian pe care l-a sărutat pe obraz, iar în momentul cînd numărul 11 al României se îndrepta către vestiare, fotbalistul brazilian a insistat să ofere tricoul său actualului antrenor al lui Şahtior.

Vezi VIDEO cu imaginile suprinse de camerele TV

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (28)
bazileon
bazileon  •  05 Ianuarie 2015, 20:15

Pe vremea aceea glorioasa, Steaua era o echipa de gloabe care cu greu dadea doi-trei oameni lotului national, spre deosebire de Rapid, Dinamo, Petrolu. Satmareanu (I) era singurul titular rosalbastru, in vreme ce bietul Tataru (II) era bagat din ratiuni diplomatice cam in ultimul sfert de ora. Iar Lucescu (ca si Dinu de altfel) a jucat impotriva Braziliei ce urma sa devina tricampeon, a jucat impotriva unor fotbalisti titanici. Su, una peste alta, nu ne-am facut de ras. Dar fireste ca in acele vremuri aveam antrenori, nu fosti jucatori stelisti cu bacul la ff.

axy1
axy1  •  05 Ianuarie 2015, 18:43

De fapt, Edson Arrantes Do Nascimento i-a spus lui Mircea Do Lucesco : Bre, mi s-a gaurit maioul când portarul vostru Ricardo Raducano m-a tras de chiloti si cum sufar de claustrofobie anxiforma eritematoasa nu pot sa ma deplasez pâna la vestiar, ca se face corent si daca racesc nu mai apuc sa joc la acest Mondial. Asa ca pune si tu mâna si te dezbraca si da-mi cu împrumut jegul tau de tricou cumparat de la second hand store din Rio pe dreapta, ca daca nu, îi spun lu nea Angelo sa-l bage pe Gicu Dobrin zis El Gâscano în locul tau. De voie, de nevoie, bietul Mircica de la Dinamo Victoria s-a executat si a ramas gol pe stadion, aratându-si culoarea maslinie a pielii, curat braziliana !

bumix
bumix  •  05 Ianuarie 2015, 15:13

asta iara -i o petarda dim dim,, a fugit pepe dim dim un tur de stadion dupa mine dim dim

Vezi toate comentariile (28)
Comentează