FOTBAL  »  NATIONALA  »  CREMONESE - LAZIO

UPDATE Căpitanul Chiricheș s-a accidentat și va rata meciurile cu Finlanda și Bosnia! Edi Iordănescu îi aduce înlocuitor

Vlad Chiricheș s-a accidentat în duelul Cremonese - Lazio / Captură Orange Sport
Vlad Chiricheș s-a accidentat în duelul Cremonese - Lazio / Captură Orange Sport

Articol de GSP - Publicat duminica, 18 septembrie 2022 20:27 / Actualizat duminica, 18 septembrie 2022 20:27

Vlad Chiricheș (32 de ani), căpitanul echipei naționale, s-a accidentat cu doar cinci zile înaintea confruntării pe care „tricolorii” o joacă în Finlanda, în penultima etapă din Nations League. FRF a anunțat că nu se va putea prezenta la lot.

  • Finlanda - România, programat vineri, 23 septembrie de la 21:45 va fi LiveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Antena 1
  • România - Bosnia și Herțegovina , programat luni, 26 septembrie, de la 21:45, va fi LiveTEXT pe GSP.ro și televizat pe PrimaTV

UPDATE 20:25 / Chiricheș, OUT pentru meciurile cu Finlanda și Bosnia

Federația Română de Fotbal a confirmat că accidentarea lui Vlad Chiricheș este una serioasă. Selecționerul Edi Iordănescu va anunța un înlocuitor în următoarele ore. 

Căpitanul primei reprezentative nu va putea fi alături de colegii săi pentru ultimele două meciuri din Liga Națiunilor. Vlad a rezistat pe gazon doar 26 de minute în meciul pe care formația sa, Cremonese, l-a disputat cu Lazio. Chiricheș a acuzat o leziune musculară, iar un prim verdict venit în urmă cu câteva minute a făcut ca staff-ul medical al echipei naționale să considere că nu va putea fi recuperat în timp util pentru meciurile cu Finlanda și Bosnia și Herțegovina.

Selecționerul Edward Iordănescu, împreună cu staff-ul său, va decide în următoarele ore pe cine va chema pentru a-l înlocui în lot pe Vlad Chiricheș. Echipa națională a României îi dorește recuperare rapidă! Vlad, te așteptăm la următoarele partide
- Comunicat FRF

Ce au făcut stranierii în acest weekend » Maxim a uimit Turcia + Ionuț Radu, vinovat la un gol + S-a „rupt” Chiricheș
EUROPA
Ce au făcut stranierii în acest weekend » Maxim a uimit Turcia + Ionuț Radu, vinovat la un gol + S-a „rupt” Chiricheș

Cu mai puțin de o săptămână înaintea meciului naționalei cu Finlanda, Edi Iordănescu primește o veste neplăcută. Titular la gazde în Cremonese - Lazio (0-4 scor final), Vlad Chiricheș a părăsit terenul după doar 26 de minute, fiind suspect de leziune musculară, conform presei din Italia.

Chiricheș a ieșit accidentat în timpul meciului cu Lazio

În minutul 26 al partidei Cremonese - Lazio, când oaspeții conduceau deja cu 2-0, căpitanul gazdelor a ieșit șifonat dintr-un duel cu un fotbalist al lazialilor. Chiricheș a încercat să blocheze o lansare a lui Immobile, dar a resimțit dureri în zona bicepsului femural drept și s-a așezat pe gazon.

Internaționalul român a părăsit terenul pe propriile-i picioare, i-a cedat banderola unui coechipier și așteaptă acum verdictul medicilor. 

Adrian Rus, Ionuț Nedelcearu și Andrei Burcă sunt ceilalți trei stoperi convocați de Iordănescu pentru ultima reprezentație a „tricolorilor” din Nations League.

75 de selecțiia strâns Vlad Chiricheș la naționala României

Lotul pentru meciurile cu Finlanda și Bosnia și Herțegovina:

  • PORTARI: Ionuț Radu (Cremonese | Italia, 0/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 0/0);
  • FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Huesca | Spania, 8/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 18/2), Vlad Chiricheș (Cremonese | Italia, 75/0), Adrian Rus (Pisa | Italia, 14/0), Ionuț Nedelcearu (Palermo | Italia, 21/2), Andrei Burcă (CFR Cluj, 12/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 26/2), Mario Camora (CFR Cluj, 8/0);
  • MIJLOCAȘI: Deian Sorescu (Rakow | Polonia, 7/0), Dennis Man (Parma |Italia, 14/4), Andrei Cordea (FCSB, 2/0), Alexandru Cicâldău (Al-Ittihad Kalba | EAU, 25/3), Daniel Boloca (Frosinone | Italia, 0/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 6/0), Nicolae Păun (Sepsi OSK, 1/0), Tudor Băluță (Farul Constanța, 7/0), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 41/2), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns | China, 54/11), Darius Olaru (FCSB, 6/0), Denis Drăguș (Standard Liege | Belgia, 2/0), Florinel Coman (FCSB, 5/0);
  • ATACANȚI: George Pușcaș (Genoa | Italia, 30/8), Denis Alibec (Farul Constanța, 25/2), Florin Tănase (Al-Jazira | EAU, 14/1).

După 4 runde, România ocupă locul 4 în grupa B3 din Nations League, unde a obținut doar 3 puncte. Sub comanda lui Edi Iordănescu, „tricolorii” au pierdut cu Muntenegru (0-2 și 0-3) și Bosnia (0-1), dar au învins-o pe Finlanda, 1-0. Lideri în grupă sunt bosniacii, cu 8 puncte.

Chiricheș a vrut să se retragă de la națională

Vlad Chiricheș (32 de ani), căpitanul naționalei, anunțase în vestiar, după eșecul cu Muntenegru, că avea de gând să se retragă dintre „tricolori", însă Iordănescu a discutat cu el de atunci și l-a convins să revină asupra hotărârii

Vlad e titular de bază la Cremonese, cu care a semnat în vara aceasta, și poartă banderola și pentru nou-promovata din Serie A.

Căpitanul a anunțat în vestiar, la capătul partidei cu Muntenegru, una pierdută cu 0-3 în Giulești, că intenționează să refuze convocările. Selecționerul a discutat cu Chiricheș de atunci și l-a convins să se răzgândească, i-a explicat că are nevoie de ajutorul lui în continuare pentru a conduce o apărare în care Vlad e singurul cu foarte multă experiență.

VIDEO Petre Marin, mesaj clar pentru Iordănescu: "Când nu ai rezultate, indiferent cum te numești, ești contestat! Avem nevoie de timp"

Citește și alte știri despre echipa națională:

VIDEO Edi Iordănescu, avertisment pentru „tricolori”: „Cine nu e dispus să vină pe jos la echipa națională când e convocat atunci să nu mai vină”

27 de jucători convocați pentru Finlanda și Bosnia » Numele-surpriză din Serie B și 3 portari fără meci jucat până acum în „tricolor”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (59)
torque07
torque07  •  19 Septembrie 2022, 10:09
Postat de fotbalminim00 pe 19 Septembrie 2022, 03:12

nu stiu daca avem sanse in plus cum se grabesc toti sa spuna,dar e clara treaba ca nu avem fundasi care sa joace la un nivel decent,daca imi spun cei care il contesta pe Chiriches UN FUNDAS care joaca intr-un campionat de top atunci eu sunt de acord cu ei,pana atunci sa nu avem pretentii sa batem pe cineva in grupa si sa ne uitam ce fotbalisti au ceilalti si pe unde joaca,si cand spun joaca, ei chiar joaca nu lustruiesc bancile de rezerve

In momentul de fata, asa cum spui, nimeni nu poate veni cu un nume de acelasi nivel. Se uita foarte repede faptul ca omul asta din 2013, (din 2013!!!! ) joaca la cel mai inalt nivel. E trecut prin doua din cele mai puternice campionate din Europa. Acum e CAPITAN in Serie A la Cremonese, cu Sassuolo, in Serie A - 62 meciuri. Si cand auzi "expertii" nostrii cu "Acum avem sanse", "jucam fara gafeur" si alte afirmatii de om fara cerebel iti dai seama ca nu meritam sa castigam nimic. Meritam sa luam batai de la toti pt ca oameni de genul asta nu merita sa se bucure. Adica sunt ei mai destepti si mai profesionisti in fotbal decat antrenorii din serie a. Iti dai seama?

naicool
naicool  •  19 Septembrie 2022, 09:25

Cand opinia marii majoritati legata de aceasta accidentare, este ca nationala a scapat de un gafeur in serie, un bezmetic, care oricum umbla pe teren ca ***,imbolnavind de nervi milioane de spectatori, exista totusi o exceptie! Un personaj, caruia refuz sa i pronunt numele, *** care va lustrui acolo, pana la pensionare! Recunoasteti,, personul''ca personaj nu are cum sa fie??!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sughibughi
sughibughi  •  19 Septembrie 2022, 09:04

acum avem o sansa in plus

Vezi toate comentariile (59)
Comentează