FOTBAL  »  NATIONALA  »  NAȚIONALĂ

VIDEO Vlad Chiricheș, impresii după prima interacțiune cu Iordănescu la „națională”

Vlad Chiricheș (32 de ani), căpitanul primei reprezentative, a ajuns în cursul zilei de duminică la lot, acolo unde a susținut deja primul antrenament sub comanda lui Edi Iordănescu // FOTO: FRF
Vlad Chiricheș (32 de ani), căpitanul primei reprezentative, a ajuns în cursul zilei de duminică la lot, acolo unde a susținut deja primul antrenament sub comanda lui Edi Iordănescu // FOTO: FRF

Articol de GSP - Publicat duminica, 20 martie 2022 23:29 / Actualizat duminica, 20 martie 2022 23:37

Vlad Chiricheș (32 de ani), căpitanul primei reprezentative, a ajuns în cursul zilei de duminică la lot, acolo unde a susținut deja primul antrenament sub comanda lui Edi Iordănescu.

Venit din Italia, de la Sassuolo, Chiricheș a oferit primul interviu la sosirea în țară și a vorbit despre debutul noului selecționer, despre campionatul din Peninsulă, dar și despre tinerii jucători care acum au făcut pasul la echipa națională.

Soția unui internațional român a ieșit la atac, după primele convocări ale lui Edi Iordănescu: „Rușine. Făcute cu ochii închiși! Aș putea spune mai multe...”
CONVOCĂRI
Soția unui internațional român a ieșit la atac, după primele convocări ale lui Edi Iordănescu: „Rușine. Făcute cu ochii închiși! Aș putea spune mai multe...”

Vlad Chiricheș, după întâlnirea cu noul selecționer: „Mi-a spus ce vrea de la mine din postura de căpitan”

Edi Iordănescu va debuta pe banca României vineri, de la ora 20:15, în fața selecționatei din Grecia, într-o partidă amicală ce se va desfășura pe stadionul Steaua, din Ghencea. 

Căpitanul României, Vlad Chiricheș, a oferit un interviu pentru FRF.ro în care a povestit cum a decurs prima întâlnire cu noul selecționer, dar și care este misiunea sa, în calitate de lider al echipei, în mandatul lui Iordănescu. 

„A fost o întâlnire ca oricare alta, nimic special. Selecţionerul mi-a transmis ce vrea de la noi, ce obiective își doreşte să îndeplinească şi ce ar vrea el de la mine din postura de căpitan. O discuţie constructivă, pozitivă. Să fii căpitan este o responsabiltate, este clar”, a declarat Vlad Chiricheș. 

Vlad Chiricheș, sfat pentru tinerii jucători chemați la lot: „Să descopere ei singuri ce înseamnă un turneu final”

Edi Iordănescu a chemat la lot foarte mulți tineri, printre aceștia numărându-se inclusiv trei debutanți: fundașul central Radu Drăgușin, extrema Octavian Popescu și portarul Marian Aioani.

Veteranul Chiricheș a avut un mesaj de transmis pentru tinerii jucători care au făcut pasul la prima reprezentativă, oferindu-le acestora un sfat important, în speranța participării la un nou turneu final.

„Cred că ei când vin la naţională trebuie să fie foarte serioşi, foarte concentraţi pe ce au de făcut aici şi să dovedească că pot să joace mulţi ani la naţională. Nu aş vrea să le stric surpriza. Să descopere ei singuri ce înseamnă un turneu final, să ne bucurăm toţi de un Euro şi să-l facem cu brio”, a adăugat Chiricheș. 

Superstiție înainte de meciul cu Grecia

Prima partidă a României din această primăvară va fi în fața selecționatei din Grecia, iar căpitanul Chiricheș crede că acest lucru nu este întâmplător, deoarece tot Grecia a fost adversarul tricolorilor și înaintea campaniei de calificare la Euro 2016.

„Nu sunt superstiţios, dar începutul campaniei din 2016 a fost cu Grecia şi sper să începem şi acum cu bine, cu o victorie într-un meci cu Grecia”.

Stranierii din Italia, o treime din convocații lui Iordănescu

Vlad Chiricheș, jucător ce evoluează în Serie A, speră ca el și colegii săi veniți din campionatul Italiei să aducă un plus echipei naționale.

8jucători din 26 selecționați de Iordănescu vin din campionatul Italiei

„E clar că fotbalul italian este un fotbal tacticizat şi la nivel tactic poţi învăţa mult. Asta depinde şi de ce antrenor ai. Eu am avut posibilitatea să lucrez cu antrenori care au lucrat foarte mult la nivelul ăsta tactic. Sper să demonstrăm că cei care joacă în campionatul italian pot să aducă un plus pentru echipa naţională”, a concluzionat Chiricheș.

VIDEO Interviu Vlad Chiricheș

INTERVIU cu căpitanul tricolorilor, Vlad Chiricheș! Ce a discutat cu noul selecționer, semnificația specială a partidei...

Publicată de Echipa națională de fotbal a României pe Duminică, 20 martie 2022

Citește alte știri despre echipa națională

Edward Iordănescu a pierdut un „tricolor” pentru meciurile amicale cu Grecia și Israel: „Sănătate! Te așteptăm la următoarele partide”

Florin Bratu a definitivat lotul pentru meciurile amicale cu Finlanda și Maroc » Modificare de ultima oră

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  21 Martie 2022, 05:01

...omul reprezinta esecul pentru fotbalistul roman ...

ripensistu
ripensistu  •  21 Martie 2022, 00:27

Este foarte greu de zis cine este mai nociv pentru Romania dintre *** Popescu si ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează