FOTBAL  »  NATIONALA  »  GERMANIA - ROMÂNIA 2-1

VOCILE GAZETEI Germania - România 2-1, comentat live de Ovidiu Ioanițoaia, Remus Răureanu și Aurelian Botezatu

Germania - România, comentat live de Ovidiu Ioanițoaia, Remus Răureanu și Aurelian Botezatu
Germania - România, comentat live de Ovidiu Ioanițoaia, Remus Răureanu și Aurelian Botezatu

Articol de GSP - Publicat vineri, 08 octombrie 2021 23:41 / Actualizat vineri, 08 octombrie 2021 23:41

Meciul Germania - România, din preliminariile CM 2022, a fost comentat live pe GSP.ro de Ovidiu Ioanițoaia (director GSP), Remus Răureanu (reporter GSP) și Aurelian Botezatu (reporter GSP). Mai jos găsiți opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză şi de la final.

Germania - România 2-1 final:

Ovidiu Ioanițoaia: Încredere și moral

După o repriză dominată pe tabelă, dar și psihologic, de români, nemții s-au simțit lezați în amorul propriu și au apăsat accelerația până la blană. Posesia lor zdrobitoare, spre 75%, n-a întârziat să producă efecte. Gnabry a restabilit repede egalitatea, a marcat și T. Muller spre final, golurile unei victorii, s-o recunoaștem, meritate. 

Spre lauda ei, naționala noastră a pus serioase probleme unui adversar din elita mondială. Ba și-a și depășit uneori condiția prin aceea că a arătat sânge rece, talent și curaj. Deși e regretabil că n-a rezistat până la capăt, ea și Rădoi și-au spălat multe păcate. România a părăsit terenul învinsă, dar cu fruntea sus, cu încredere și moral înaintea meciului decisiv cu armenii de luni seară.

Remus Răureanu: Meciul a arătat ca în tur și am pierdut la fel. Calculele nu se schimbă pentru noi, trebuie sa învingem Armenia peste trei zile și mai putem ajunge la baraj. Scorul e decent, diferența imensă din joc nu e uluitoare, aceasta mai e valoarea de azi a naționalei României. Nu mai exista maidan, nu mai sunt multe cluburi bune, mai putem să luptăm pentru o victorie cu Armenia, rezultatul maxim de care mai e capabil fotbalul din România.

Aurelian Botezatu: Luați ce-a fost bun 

De departe cel mai bun meci al naționalei noastre, de la acel 1-2 cu Franța, la Euro 2016! Prima repriză, cel puțin, a fost impecabilă. Weltklasse! - cum ar spune chiar nemții. Iar din a doua, în ciuda golurilor primite, am rămas în special cu apărarea în multe momente eroică a tricolorilor, pe fondul unei presiuni fantastice a Germaniei. N-am câștigat, nu plecăm nici măcar cu un punct, însă pentru Armenia trebuie să uităm rezultatul și să luăm ce-a fost bun. Și au fost incredibil de multe lucruri bune. 

Germania - România, 0-1 la pauză:

Ovidiu Ioanițoaia: Startul meciului le-a dat cu tifla celor care i-au văzut pe "tricolori" victime sigure. Hagi a trecut mingea printre picioarele lui Rudiger și i-a înscris Mannschaftului, șut cu stângul la colțul lung, primul gol din mandatul selecționerului Flick. Adevărată operă de artă, cei care s-au îndoit de valoarea lui Ianis au voie să roșească. Parcă jignită, Germania s-a năpustit în atac și a pus o presiune constantă. S-a jucat la o singură poartă, dar România, organizată meticulos, a închis bine, ermetic, orice culoar spre careul excelentului Niță.

Remus Răureanu: Cu cinci fundași, așa cum juca și "Generația de aur", România a redobândit și ambiția, și încrederea din anii de glorie. Parcă totul funcționează prea bine! Iar golul lui Ianis este, de fapt, al lui Gheorghe Hagi. El a creat un club special pentru fiul sau, căruia i-a dat banderola și l-a folosit în prima liga când era un adolescent. Prima repriza a fost povestea a zece ambițioși pe care i-a condus Hagi. Ne va fi greu sa mai rezistam așa și în a doua.

Aurelian Botezatu: Așa, da! Cu o apărare "sus", cu pressing și contraatacuri tăioase i-am lăsat mască pe oamenii lui Flick. E clar că se așteptau la un adversar mult mai docil. Iar după ce VAR-ul ne-a salvat de-un penalty care n-a fost niciodată, a venit reușita lui Hagi și nemții s-au trezit brusc sub presiune, greșind mai mereu ultima pasă, cu Leroy Sane și Jonas Hofmann campioni la baloane irosite. E adevărat, de pe la mijlocul reprizei secunde i-am lăsat pe amfitrioni să vină peste noi, dar apărarea, cu un Niță din nou providențial, a rezistat eroic.

Germania - România, înainte de meci:

Ovidiu Ioanițoaia: Atâția jucători a folosit Rădoi la națională încât a șters diferența dintre titulari și rezerve. Începând cu o echipă tânără contra Germaniei, doar cu Chiricheș și cu Stanciu dintre "senatori", selecționerul a păstrat varianta experimentată, cu Bancu, Cicâldău, Maxim ori Keșeru, pentru meciul crucial de luni, cu Armenia. Miră prezența lui Chiricheș în garnitura de start, știut fiind că acesta e la un cartonaș de suspendare. Cum rămâne de văzut și dacă Rădoi n-a riscat cu Pușcaș, vârf ce n-a prea convins în ultima vreme.

Remus Răureanu: 541, dar cifrele și așezarea de pe tabla din vestiar nu contează atât de mult. Dacă ar fi de ajuns, ar juca toată lumea cu cinci fundași contra Germaniei și i-ar bloca așa pe Gnabry, pe Sane, pe Werner. Dincolo de tactici, e nevoie ca fiecare jucător român să prindă cea mai bună seară posibilă, iar nemții să mai aibă și ghinion. Doar așa am putea să ciupim, miraculos, vreun punct.

Aurelian Botezatu: Ca să obținem ceva la Hamburg avem nevoie și de acel curaj, tupeu pe care vecina Ungaria l-a demonstrat la Euro 2020, când i-a smuls Germaniei o remiză la Munchen (2-2). Sigur, de atunci, Mannschaftul s-a schimbat mult în bine, grație noului selecționer Hansi Flick. Dar dacă împotriva unui asemenea gigant, calitativ mult superior, arăți prea mult respect chiar n-ai nicio șansă. Meciul-tur, pierdut doar cu 1-0 pe Arena Națională pentru că nemții s-au întrecut în ratări, este cel mai bun exemplu.

Totul despre Germania - România AICI!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (16)
zorrozabal
zorrozabal  •  09 Octombrie 2021, 15:13

Ntz ntz ntz!La asa fotbal,asa„specialisti”!Cica a fost cel mai bun meci al nationalei noaste!De cand?Pai tot de la o infrangere-tot un 1-2, cu Franta!Mentalitate ramasa din singura publicatie de sport de pe timpuri,acel„Sportul popular”care aparea inainte de anii 70!Si nu se aduce nici un argument!Pentru ca numai Gnabry- ala de pe partea lui Tosca- a intrat cu mingea la picior in careul nostru de vreo doua sute de ori!Si in cazul asta inseamna ca ai facut un meci bun?!!!

corectu
corectu  •  09 Octombrie 2021, 07:57

Să nu fim răutăcioși,Hagi și-a aratat valoarea la gol.

656272622005378
Sorin Coroban  •  09 Octombrie 2021, 07:31

Hai să vin serioși,nu am legat trei pase consecutiv. Doar cu hei-rup,nu se poate juca fotbal,nu ai cum să reziști un meci întreg, alergând după minge. Domnule Rădoi,mingea nu are plămâni,nu mai alergați după ea, puneți-o pe ea să alerge.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează
Close