FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISLANDA - ROMÂNIA

Vocile Gazetei » Islanda - România, comentat de Theodor Jumătate, Ovidiu Ioanițoaia și Remus Răureanu: „Nu avem echipă, nu avem lider. Rădoi încearcă să asambleze piese ordinare într-o mașinărie extraordinară”

Meciul Islanda - România, comentat live pe GSP.ro de Theodor Jumătate (șeful departamentului fotbal internațional GSP), Ovidiu Ioanițoaia (director GSP) și Remus Răureanu (reporter GSP).
Meciul Islanda - România, comentat live pe GSP.ro de Theodor Jumătate (șeful departamentului fotbal internațional GSP), Ovidiu Ioanițoaia (director GSP) și Remus Răureanu (reporter GSP).

Articol de GSP - Publicat joi, 08 octombrie 2020 18:01 / Actualizat vineri, 09 octombrie 2020 00:04

Meciul Islanda - România, scor 2-1, a fost comentat live pe GSP.ro de Theodor Jumătate (șeful departamentului fotbal internațional GSP), Ovidiu Ioanițoaia (director GSP) și Remus Răureanu (reporter GSP). Aici veți găsi opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză și de la final!

ISLANDA - ROMÂNIA 2-1. Final de meci:

Theodor Jumătate: „Și acum ce facem? Vorbim o lună de al doilea penalty pe care nu ni l-a dat Skomina? Nu asta e esența. Să nu ne păcălim. Islandezii sunt acum mai buni ca noi. Mai omogeni, mai puternici colectiv, mai organizați defensiv, tari psihic, cu un spirit de luptă întărit în turnee finale, în meciuri importante. Se simte experiența. Joc simplu și eficient, ceea ce e cel mai dificil. Pe lângă jocul de echipă solid, îl au pe Gylfi Sigurdsson, liderul, deasupra tuturor. Noi nu avem încă o echipă. Nici lider. Construim, creștem, de-abia am început cu Rădoi și putem visa, dar nu suntem încă acolo. E nevoie de ani. De ani de muncă”

Ovidiu Ioanițoaia: „Cu apa la gât, Rădoi a operat dintr-odată trei schimbări la pauză. Substituind toată linia de atac, i-a introdus pe Pușcaș, pe Iancu și pe Hagi. Degeaba, fară efecte imediate. Abia un penalty obținut cu VAR de Burcă și transformat impecabil de Maxim i-a readus pe «tricolori» în joc. Mai vioi, parcă treziți din somnolență, aceștia au declanșat o adevărată cursă de urmărire.Doar că, dincolo de presiunea pusă (în sfârșit!) de Stanciu et Comp și de un posibil penalty refuzat lui Iancu, revirimentul a venit prea târziu. Într-o întâlnire pe parcursul căreia n-a decepționat un jucător român ori altul, ci întreaga echipă. De nerecunoscut la Reykjavik, unde n-a tras nici măcar un șut pe poartă din acțiune. Ca atare, când vom vedea Euro 2020 la televizor, să ne reamintim cu amărăciune că ne-a eliminat reprezentativa unei țări care numără atâția locuitori câți are Balta Albă sau Drumul Taberei! Trist e și fără recurs că din nou s-a ales praful de visurile noastre”

Remus Răureanu: „Fotbaliști mai buni n-avem! Bjarnason e un Hagi mai mult decât este Ianis! Islandezul a mers la Brescia în Serie A și a picat cu echipa lui în B, așa cum i s-a întâmplat și lui Gică în 1993, când juca tot pentru Brescia, ca și Birkir. Alibec nu e nici el Răducioiu, Mitriță nu e Ilie Dumitrescu. Și, ceea ce contează cel mai mult, Mirel Rădoi nu este Mircea Lucescu! După 1984, România a avut generația lui Hagi, apoi a avut-o pe a lui Mutu și pe a lui Chivu. Nu a mai existat vreo echipă «de antrenor». Rădoi încearcă să asambleze piese ordinare într-o mașinărie extraordinară. Federația ar trebui să accepte pierderea economică și să-și asume că a ales un selecționer tânăr, cu idei reformatoare, lipsit de rezultate și de experiență. Rădoi merită să continue în echipa-șantier pentru care sunt folosite materiale dintre cele mai ieftine!”

ISLANDA - ROMÂNIA 2-0. La pauză:

Theodor Jumătate: „Oricât de bine ai pregăti un meci, talentul nu-l poți bloca! Și Gylfi Sigurdsson, decarul, creierul, este acel talent imens. Un fotbalist de clasă, inteligent, care domină, cu o mare personalitate, tot jocul de atac al Islandei. Și căruia noi nu-i găsim antidot. Asta înseamnă să evoluezi de opt ani în Premier League, acum la Everton, chiar liderul Angliei. Nordicii ne domină fizic, tactic și, mai ales, mental. Doar o minune ne mai poate salva la Reykjavik”

Ovidiu Ioanițoaia:S-a vazut din startul partidei că am avut așteptări exagerate de la echipa noastră! Aceasta a început dezorientată, parcă naucă, drept pentru care a primit repede gol și, înca mai grav, și-a revenit greu din șoc. În fața unui adversar riguros și organizat, stăpân pe centrul terenului, «tricolorii» s-au căznit să construiască, numai că au fost blocați de fiecare dată. Ideea de a ataca poarta nordicilor cu mingi lungi și pe sus n-a dat roade. Încă mai rău, gazdele s-au desprins la 2-0 într-o repriză dezamăgitoare pentru o națională a României, lipsită de lumină, dacă nu și de suflet”

Remus Răureanu: Naționala noastră e masacrată de o echipă cu jucători normali care se comportă, așa cum spune Costin Ștucan în comentariul de la ProTV, ca o trupă de ingineri. România nu pare să aibă vreun plan. Dacă Rădoi nu apare în pauză cu reparații, inginerii plictisitori și eficienți ne vor lăsa să organizăm Euro fără să participăm la turneu”

ISLANDA - ROMÂNIA. Înainte de meci:

Theodor Jumătate: „Marcelo Bielsa, vrăjitorul argentinian al lui Leeds, spunea că un antrenor e genial dacă planul său are succes și e nebun dacă eșuează. Sper ca Mirel Rădoi să fie genial cu surprizele lui contra Islandei. O apărare made in Cluj, cu trei fundași de la CFR, inclusiv Camora, debutant naturalizat la 33 de ani. O defensivă în care apar neașteptat Manea și Bălașa (ultimul de la Craiova), chemați în ultima clipă, ca variante de urgență, după ce Chiricheș și Nedelcearu au ieșit din lot”

Ovidiu Ioanițoaia:Aștept ca «tricolorii» să aibă în meciul cu Islanda aceeași atitudine bărbătească, de luptători, care le-a adus victoria din Austria. Să pună osul, să nu se lase. Deși aflu că la Reykjavik plouă mocănește de câteva zile, sper ca gazonul să nu cedeze și să le permită băieților noștri să-și valorifice superioritatea tehnică. Jocul combinativ, de imaginație. Și mai sper ceva. Ca echipa lui Rădoi să nu le ofere nordicilor multe faze fixe. Dacă se va întâmpla așa, în mod sigur România se va întoarce câștigătoare din Islanda. Așa să fie!”

Remus Răureanu: „Talentul lui Stanciu, al lui Maxim și al lui Alibec trebuie să triumfe împotriva fotbalului de seră. Islanda și-a selectat fotbaliștii fără să aibă arie de selecție și într-o geografie care aproape că exclude sportul acesta. Formula de start e o combinație între încăpățânarea lui Rădoi de a ataca și ermetismul lui Petrescu, de sub biciul căruia provin trei fundași din patru

AICI ai toate detaliile despre barajul Islanda - România!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (31)
montgomerry
montgomerry  •  09 Octombrie 2020, 14:15

,,sper ca gazonul să nu cedeze și să le permită băieților noștri să-și valorifice superioritatea tehnică.'' Poate nu eram atat de intrigat, daca citeam bazaconia asta scrisa de Stucan,Udrea sau spusa de eternii comentatori de carton de la Pro Tv. Dar scrisa de un gazetar senior, chiar e ceva de domeniul fantasticului. Coane, jucatorii romani au fost odata tehnici. Vremurile alea au trecut, sunt doar in amintirea noastra, acum, jucatorul de fotbal roman, e cam certat cu mingea,se dusmanesc de moarte.

mikeizerman
mikeizerman  •  09 Octombrie 2020, 10:38

cum sa ajungi la un turneu final cand echipele tale de club abia trec de tururile preliminare din competitiile continentale? Generatiile anilor '80-'90 au fost o exceptie. Cu talentul deschizi usa, rezultatele vin cu munca si pasiune (tehnica, tactica, anduranta, psihologie, dieta, recuperare, etc). Suntem in aer de 20 ani... din cand in cand mai avem si noi noroc si mai scoatem cate un egal cu Norvegia si batem Austria - ce sa zic - sarbatoare. Nationala e doar o reflexie a campionatului... cine isi face iluzii ca avem ceva de demonstrat in momentul asta in fotbal, n-are treaba cu realitatea.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează