FOTBAL  »  NATIONALA  »  NORVEGIA - ROMÂNIA 4-0

Vorbește Gică Hagi. Cine-l ascultă?! „Mă sperii când mă uit la ultimii 4 ani. M-am săturat!” + întrebare pentru Rădoi: „Atât nu înțeleg din ce a făcut”

Gică Hagi, 55 de ani, a vorbit din nou despre naționala României +15   FOTO
Gică Hagi, 55 de ani, a vorbit din nou despre naționala României

Articol de GSP - Publicat luni, 12 octombrie 2020 11:30 / Actualizat luni, 12 octombrie 2020 12:06

Gică Hagi, 55 de ani, a vorbit din nou despre naționala României. Propune un proiect de viitor și are o întrebare pentru Mirel Rădoi: „De ce nu ai păstrat sistemul de la tineret?”.

Cronica meciului Norvegia - România 4-0

„În România, discutăm de azi pe mâine și tragem o concluzie, negativă sau pozitivă. E greu să formezi sau să construiești o echipă mare. Trebuie să vedem cum facem să construim o echipă. Discuțiile noastre legate de națională trebuie să fie despre modul în care putem să construim o generație care să ne facă iar mândri și să ne scoată din nou în stradă, cum am făcut noi înainte. 

În momentul de față, putem să facem doar un rezultat, din când în când bun, dar nu să ne calificăm. Totul trebuie să se ducă în plan colectiv. În rest, e timp pierdut. Ne vom certa în continuare degeaba, de ce a jucat unul pe acel post și așa mai departe. Zi de zi. Nu o să ajungem nicăieri. Trebuie să realizăm un proiect pe minim 5-10 ani. Altfel, nu vom avea coerență. Nu suntem optimiști. Nu există coerență în decizii, în nimic din ce facem. Acești copii au un mediu în care în fiecare zi sunt judecați după felul în care dau cu piciorul în minge. 

Așa nu putem crea un mediu competitiv! Fotbaliștii noștri sunt valoroși. Îi cunosc și cred că au un potențial enorm. O echipă trebuie creată de cei din afara terenului, de la tehnic, la administrtaiv. Toți vorbiți de mentalitate, de atitudine. M-am săturat de aceste discuții! Jocul de fotbal nu e individual, e colectiv. Trebuie să creăm o mentalitate de învingător! În România, toți spun că există o arie mică de selecție. Uitați-vă câți jucători am schimbat în ultimii 4 ani. Mă sperii! Ne trebuie timp. Nu există altă soluție. De azi pe mâine nu se poate!”, a declarat Hagi la ProX.

Gică Hagi: „Cui îi mai place munca de a construi o generație?!”

Conducătorul Viitorului are o întrebare pentru selecționerul Mirel Rădoi, căruia îi oferă și un exemplu: Mircea Lucescu.

„În '84, când Mircea Lucescu a luat echipa națională, a păstrat 3 jucători din generația «Cangurilor», care a ieșit pe 3 în Australia. Am început atunci campania cu Andone, Rednic și Gabor. Au fost puși titulari meci de meci și am făcut o performanță încredibilă. 

Mirel a făcut un sistem la tineret și a realizat un succes mare. De ce n-a continuat cu el? Acest lucru nu-l înțeleg. De ce n-a continuat cu acel sistem? Îi pun o întrebare lui Mirel, atât, să nu se supere pe mine”, a mai spus Gică Hagi.

În Islanda nici nu am contat, nu am ajuns la poartă. Nu am existat. În meciul cu Norvegia am luat 4 goluri, da, n-am stat bine în plan defensiv. Dar cu Islanda nu am existat! 

Obiectivul echipei naționale e să faci o formație competitivă de 22 de jucători, să ai și dubluri pe posturi. 7 din ei trebuie să joace meci de meci! Nu o dată la 2 ani. Atunci poți să spui că ai o echipă națională. Orice echipă mare din lume are un schelet. Dar cine mai are neuroni să construiască asta, cui îi mai place munca?! 

Presiunea trebuie să-ți placă, să-ți producă adrenalină, nu să-ți fie frică de ea!

Gică Hagi

C.V. Gheorghe Hagi

  • Hagi și-a început cariera la Farul Constanța, în 1982. A urmat transferul la Sportul și ulterior a ajuns la Steaua, pentru care a debutat cu gol, în Supercupa Europei.
  • În 1990, Real Madrid a plătit 4 milioane de dolari, un record la acea vreme, iar Hagi ajungea în capitala Spaniei, unde a jucat doi ani.
  • Ulterior, a fost adus de Mircea Lucescu la Brescia, iar după Campionatul Mondial din SUA a ajuns la Barcelona, unde a jucat doi ani.
  • Cea mai bună perioadă din cariera lui Hagi a fost la Galatasaray, el fiind și acum extrem de iubit de turci. A evoluat pentru Galatasaray în perioada 1996-2001, jucînd în 167 de partide şi marcând 79 de goluri în toate competiţiile.
  • Alături de Galatasaray, Hagi a câştigat, ca jucător, 4 titluri de campion (1997, 1998, 1999 şi 2000) şi două Cupe (1999 şi 2000). De asemenea, în 2000, alături de Galatasaray, a cucerit Cupa UEFA şi Supercupa Europei.
  • La națională, Hagi a jucat între 1983 și 2000, bifînd 125 de meciuri și 35 de goluri, fiind golgeterul all-time
  • Ca antrenor, Hagi a pregătit naționala României, Galatasaray, Bursaspor, Steaua, Poli Timişoara şi Viitorul.

125 de selecțiiși 35 de goluri are Gică Hagi la echipa națională

„Rădoi ar trebui să spună: «Eu sunt selecționerul, eu fac convocările!»”

Prezent în studio, Gheorghe Chivorchian, fostul președinte al lui Poli Timișoara, a făcut referire la declarațiile lui Florin Prunea de aseară, care declara că nu Rădoi face selecția, ci Mihai Stoichiță: „Rădoi ar trebui să spună: «Eu sunt selecționerul, eu fac convocările!»”. 

Întrebat de Ioana Cosma dacă directorul tehnic al FRF este vizat de acesta, Chivorchian nu a dorit să ofere nume.

GALERIE FOTO Norvegia - România 4-0

foto: Facebook @ Fotballandslaget
foto: frf.ro
foto: frf.ro
foto: frf.ro
foto: frf.ro
+11 FOTO

VIDEO Conferință de presă Mirel Rădoi după Norvegia - România

Clasamentul în grupa României

Vorbește Gică Hagi. Cine-l ascultă?! „Mă sperii când mă uit la ultimii 4 ani. M-am săturat!” + întrebare pentru Rădoi: „Atât nu înțeleg din ce a făcut”

Programul României din Liga Națiunilor

  • 14 octombrie, ora 21:45 // România - Austria 
  • 15 noiembrie, ora 21:45 // România - Norvegia 
  • 18 noiembrie, ora 21:45 // Irlanda de Nord - România

Citețte mai multe știri despre echipa națională:

Nicolae Stanciu, dărâmat: „Soția este singură, însărcinată. Dacă nu iubeam să vin la națională, nu veneam!”

Ianis Hagi a răbufnit la final: „Alergi după minge 3-4 minute, apoi ce să faci cu ea?!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (104)
doardinamo1948
doardinamo1948  •  13 Octombrie 2020, 03:24
Postat de melcul_furios pe 12 Octombrie 2020, 17:36

Hagi este pierdut in timp si limitat ca perceptie. Romania nu a fost nici un fel de forta in fotbal, niciodata. Acele reusite ale noastre "sfert de finala la mondial" sunt intamplari, la fel cum Danemarca si Grecia au castigat Europene sau Turcia a fost pe locul 3 in 2002. Asta insa nu le face nici pe ele forte ale fotbalului, este normal sa mai si castigi cate ceva din cand in cand. Hagi ar trebui sa se uite la ce a realizat el, la jucatorii vanduti de el care s-au dovedit a fi mediocri in cazul fericit. Iancu inapoi acasa, Manea la Cluj, Razvan Marin a facut tusa si in curand o sa faca iar, aia ajungi la FCSB sunt atat de buni ca nu vrea sa ii cumpere nimeni si perla coroanei, Ianis este un jucator normal la scotieni care este la nivel de liga a doua din Anglia si nu pare sa impresioneze nici macar acolo. Ca sa fie clara diferenta - a ajuns la Parma in acelasi timp cu Chiesa, al nostru a ajuns la scotieni iar Chiesa a ajuns la Juventus acum. Asta a produs Hagi senior si acum ne vorbeste de planuri si pregatiri.

Poate îl bagă p-ăla micu’ titular, ca la câta istorie i-a căzut in cap la stRangers e pregătit să joace rolul de decar, într-un film regizat de Kira.

prior
prior  •  12 Octombrie 2020, 22:57

Hagi a iesit in presa dintr-un singur motiv: pentru a apara nationala lui Ianis si a prietenilor lui! Rar am vazut un jucator mai umflat decat Ianis. Zero absolut la realizari in doi ani de nationala... Si asta in conditiile in care bate aproape toate loviturile si cornerele cand este pe teren. Cum poate sa lipseasca Man de la nationala cu cifrele pe care la are? Nu este din gasca de la Viitorul si il poate scoate pe print din echipa?

kordell
kordell  •  12 Octombrie 2020, 18:54
Postat de dorelus pe 12 Octombrie 2020, 13:09

super titlul VORBESTE GICA ?CINE_L ASCULTA Lipseste raspunsul:Prostii-l ascultadomnule,prostii din ce in ce mai putini dealtfel si spre binele omenirii.

V-au ajuns blestemele ca n-ati vrut sa-i faceti statuie :)))

Vezi toate comentariile (104)
Comentează