GSP.RO  »  FOTBAL  »  INEDIT

EXCLUSIV Edi Iordănescu e dispus să-l ierte pe Andrei Ivan, însă crede că atacantul ar trebui să plece de la Craiova » Dezvăluiri de culise de la „națională”

Andrei Ivan // FOTO: Imago
Andrei Ivan // FOTO: Imago

Articol de - Publicat marti, 23 mai 2023 11:26 / Actualizat marti, 23 mai 2023 14:31

Chiar dacă selecționerul Edi Iordănescu este încă supărat pe Andrei Ivan, după conflictul de la ultimele acțiuni, când nu l-a mai convocat, surse federale susțin că atacantul de 26 s-ar putea regăsi în lotul pentru meciurile cu Kosovo și cu Elveția

  • Kosovo - România (16 iunie, 21:45, Antena 1) și Elveția - România (19 iunie, 21:45, PrimaTV) sunt următoarele partide ale „tricolorilor” . Ambele meciuri vor fi liveTEXT pe GSP.ro

Pănă la finalul acestei săptămâni, Edward Iordănescu va anunța lotul lărgit pentru meciurile din iunie, cu Kosovo (16 iunie) și cu Elveția (19 iunie) ambele în deplasare. 

Surse federale susțin că nu va mai fi vorba despre o listă de principiu atât de stufoasă ca la ultimele acțiuni ale naționalei, pentru că selecționerul nu vrea să țină încurcați mai mulți jucători decât este nevoie, în această perioadă de vacanță.

„Din lupi s-au făcut miei!” » Gică Hagi n-a avut milă: ironie după ironie la adresa FCSB
FARUL
„Din lupi s-au făcut miei!” » Gică Hagi n-a avut milă: ironie după ironie la adresa FCSB

Edi Iordănescu, gata să-i mai dea o șansă lui Andrei Ivan

Din discuțiile cu staff-ul său, Iordănescu ar fi cel mai mulțumit la compartimentul ofensiv pe benzi, de unde poate alege, în condițiile în care sistemul său preferat va rămîne 4-3-3. Pe partea stângă ar urma să se decidă la doi jucători dintre Mihăilă, Coman, Ivan și Dobre, iar pe dreapta are de ales între Man, Moruțan și Ianis Hagi.

În cazul lui Andrei Ivan lucrurile nu sunt încă foarte clare. Prin federație se șție că selecționerul este încă supărat pe căpitanul oltenilor, după conflictul deschis avut la precedentele acțiuni ale „tricolorilor". 

Nu forma golgeterului craiovean este problema, el fiind într-o foarte bună dispoziție de joc,  cât discuțiile ulterioare neconvocarii pentru ultimele meciuri ale României, începând cu noiembrie 2022. 

Aceleași surse adaugă că „Edi nu a uitat ce a mai tot spus Ivan. Au fost lucruri, nu atât la adresa lui, dar și a echipei. Așa că mai are încă o bilă neagră. Și totuși are încă încredere în el, în potențialul lui, așa că are șanse să revină în lot. Dar crede că pentru Ivan a venit momentul să se rupă de clubul din Bănie, unde este prea protejat și să facă pasul la o formație din străinătate, să fie pe picioarele lui".

Probleme la fundașul stânga

Accidentați, Răzvan Marin și Florin Tănase ies din calcule pentru partidele din Kosovo și Elveția. O altă problemă este la nivelul fundașului stânga, unde deocamdată Raul Opruț pare cea mai sigură variantă. Mario Camora are șanse să se refacă, dar numeroasele sale accidentări din ultima vreme îl îngrijorează pe selecționer.

Tânărul Andrei Borza (17 ani) este și el deja pe lista lărgită. Dar în cazul său, selecționerul preferă să joace la turneul final U21 (iunie-iulie), pentru a mai căpăta experiență. Puștiul, proaspăt campion cu Farul, ar urma să fie o soluție pentru naționala mare începând cu acțiunile din a doua parte a acestui an.

Vine și Nicolae Stanciu

Meciurile cu Kosovo și Elveția sunt extrem de importante în ecuația calificării la Euro 2024. Un eventual succes cu kosovarii ar crește considerabil șansele „tricolorilor" și ar elimina din cursă o contracandidată.

Iar România se va putea baza pe cel mai important jucător, pe căpitanul Nicolae Stanciu. Aflat în plin campionat cu echipa sa de club, Wuhan Three Towns, el nu va putea ajunge mai devreme, cum s-a întâmplat ultima dată, pentru a se acomoda cu fusul orar, dar va face parte din lot. 

Va profita și de pauza competițională de la chinezi, între ultima etapă de campionat din 9 iunie și următorul joc din Cupa Federației, programat pe 23 iunie.

VIDEO DJ Hagi in the club » Imagini senzaționale din noaptea petrecerii campionilor: Denis Alibec, one-man show

Citește și:

Probleme mari pentru naționala României » Unul dintre liderii echipei ratează meciurile cu Kosovo și Elveția

Unul l-a trecut cu brio, mai are două examene » Surse federale au povestit pentru Gazetă de ce depinde convocarea lui Ianis Hagi la națională, pentru meciurile cu Elveția și Kosovo

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
DanCSU
DanCSU  •  24 Mai 2023, 16:13

Mai bine cu Ivan, decat cu Puscas...u, care nu mai are gloante, sau cu baiatu lu tata. Mult mai bine cu Luis Munteanu

MarinIonescu
MarinIonescu  •  23 Mai 2023, 16:38

Edi continua sa fie defazat - cand Ivan era in forma nu l-a chemat si acum cand e aerian il cheama. De la Craiova numai Cretu merita chemat. Edi, noua forta din fotbalul romanesc, echipa cu jucatori care chiar joaca fotbal se cheama Farul, iar tu continui sa selectionezi petarde de pe la fcsb. Si Camora ramane in discutii , absolut incredibil.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  23 Mai 2023, 16:14

...mai bine sa l selectioneze pe Yannis ...care are cifre fantastice in acest sezon ...sa nu planga faraonul de ta su ...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează