FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Unul l-a trecut cu brio, mai are două examene » Surse federale au povestit pentru Gazetă de ce depinde convocarea lui Ianis Hagi la națională, pentru meciurile cu Elveția și Kosovo

Ianis Hagi, în tricoul naționalei României
Ianis Hagi, în tricoul naționalei României

Articol de - Publicat luni, 22 mai 2023 15:24 / Actualizat luni, 22 mai 2023 16:03

Convocarea lui Ianis Hagi (24 de ani) pentru partidele cu Kosovo și Elveția, din iunie, pentru preliminariile Euro 2024, depinde de cât va juca și în ultimele partide ale lui Rangers, cu Hearts și cu St. Mirren. 

  • Kosovo - România se joacă pe 16 iunie 
  • Elveția - România se dispută 3 zile mai târziu, pe 19 iunie

Decizia lui Edward Iordănescu de a nu-l convoca pe Ianis Hagi la acțiunea din martie, când naționala a debutat în preliminariile Euro 2024, a stârnit valuri de acuze din partea multor personaje din lumea fotbalului, cel mai vehement fiind Gică Hagi.

FCSB primește lovitură după lovitură: misiune complicată pentru grupele Conference!
FCSB
FCSB primește lovitură după lovitură: misiune complicată pentru grupele Conference!

Chiar dacă la acel moment Ianis abia revenise după o accidentarea care îl ținuse înafara gazonului un an, dar bifase atunci numai 3 apariții, în campionat și două în Cupă. Însă scurte, fără să fi fost vreodată titular. Ceea ce l-a determinat pe selecționer să decidă că nu era pregătit fizic pentru acele confruntările din preliminarii.

Ulterior, Hagi jr. a continuat cam pe aceeași linie, în aprilie el având doar o singură apariție în campionat și una în Cupă, dar tot din postura de rezervă.

Semne bune în această lună pentru Ianis Hagi 

Lucrurile s-au schimbat însă în mai, când Ianis a început să apară în formula de start a celor de la Rangers. Ultima dată a reușit chiar să și marcheze, în ultimul meci, victoria din deplasare cu Hibernian (3-1), chiar în ziua în care tatăl său și Farul câștigau titlul în Superligă.

Un semn bun, mai ales că surse federale susțin că Edward Iordănescu îl monitorizează foarte atent: „Edi vrea să-l convoace acum, dar totul depinde numai de Ianis. Dacă va juca la fel de mult și în ultimele două partide pe care Rangers le mai are de disputat, ar fi o dovadă că este bine fizic și normal că va fi chemat la acțiunea din iunie”.

Ar fi prima acțiune la care Ianis Hagi s-ar întoarce la națională, pentru care jucase ultima dată în noiembrie 2021, cand a intrat pe finalul ultimului joc din preliminariile Mondialului 2022, cu Liechtenstein.

Am spus din ianuarie că sunt 100% cu genunchiul, eu nu intru pe teren fără să fiu 100%. Apoi vorbim despre alte detalii, despre capacitatea aerobă, forța în picioare, tranziția unui meci internațional. 
Sunt detalii și detalii, dar mă simt din ce în ce mai bine. Planurile mele sunt să fiu implicat la echipa națională, dar vom vedea, la fel ca în martie.

-Ianis Hagi, mijlocaș Rangers

Citește și: 

Decizie-șoc la Napoli » Antrenorul Spalletti nu s-ar fi înțeles cu președintele de Laurentiis și își ia un an sabatic

Kira Hagi, mesaj special pentru tatăl ei, după titlul istoric al Farului » Postarea a strâns mii de aprecieri

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
mishu_74
mishu_74  •  25 Mai 2023, 16:52
Postat de ionescugeorge77 pe 22 Mai 2023, 19:31

...brentford ...sa nu exageram ...cum ajuta nationala ?...cu mainile in sold ?

lumea face o mare greseala comparandu-l cu tatal sau. nu va fi niciodata egalul tatalui sau, nici pe departe. dar, daca ne dam putin inapoi si privim restul fotbalistilor pe care-i avem, se poate usor face un loc pt el in echipa nationala. e adevarat ca nici Hagi sr. nu-i usureaza deloc situatia vociferand si comentand incontinuu, bagandu-l astfel in toate polemicile de la nationala.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  22 Mai 2023, 19:31

...brentford ...sa nu exageram ...cum ajuta nationala ?...cu mainile in sold ?

brentford
brentford  •  22 Mai 2023, 17:59
Postat de ionescugeorge77 pe 22 Mai 2023, 16:35

...luati l ca i bun...o imitatie de fotbalist...

Imitatia asta joaca la vicecampioana Europa League,o echipa cu mult peste oricare din mioriticile noastre. Ca mai sta pe banca e partea a doua,dar il vad ajutand nationala mai mult decat oricare alt mijlocas ofensiv.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează