GSP.RO  »  FOTBAL  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO. Copilărie în Ghencea printre legendele Stelei: „A doua zi, 30 de puști îl așteptau pe Belo la scară. Să-mi cadă lentilele! Mi-am dat seama ce prostie am făcut”

Marius Vizante a povestit despre modul frumos în care se purtau jucătorii Stelei cu suporterii tineri ai echipei din Ghencea.
Marius Vizante a povestit despre modul frumos în care se purtau jucătorii Stelei cu suporterii tineri ai echipei din Ghencea.

Articol de - Publicat joi, 09 aprilie 2020 13:29

Actorul Marius Florea-Vizante a fost în această dimineață la GSP Live, unde a vorbit, printre altele, despre copilăria trăită în cartierul Ghencea, ca suporter înfocat al echipei Steaua a anilor ‘80. 

În direct la GSP Live, actorul a povestit despre modul frumos în care se purtau jucătorii Stelei, în special Miodrag Belodedici și Marius Lăcătuș, cu suporterii tineri ai echipei din Ghencea.  

„Ca să vezi ce băieți mișto erau, vizavi de blocul meu era un bloc de garsoniere în care stăteau Belo, Lăcă, stăteau mai mulți. Belo avea video și din când în cand mai primea copii pe la el, ne punea video. Am fost de două ori la el acasă. Pe cuvântul meu, tremuram tot, nu puteam să mai scot un cuvânt. Eram lipit de perete. Nu mai țin minte niciun film văzut, nimic, nici măcar cum arăta înăuntru”. 

Ca orice copil entuziasmat, nu a putut să își tină gura, așa că s-a laudat tuturor copiilor din cartier: „Îți dai seama că am povestit în părculeț și după mi-am dat seama ce prostie am făcut. Stăteau copiii pe scări acolo, tot timpul erau 20-30 de copii și îl așteptau. Nu mai țin minte cum s-a întâmplat să ajung la Belo, știu că am aflat de la cineva ceva, mi-a zis ceva de genul «Merg la film la Belo, vii și tu?». Îți dai seama că mi-au căzut lentilele, mi s-au lipit ochii de lentile. Lăcă era iarăși foarte drăguț, tot timpul ne dădea câte ceva. Stătea cu noi, ne zâmbea, ne răspundea. Erau superprietenoși, deloc îngâmfați și erau ditamai campionii Europei”. 

VIDEO Marius Vizante povestește cum se purtau Belodedici și Lăcătuș cu copiii

Marius Vizante: „Atât de supărat am fost la finala cu AC Milan, îmi venea să mă arunc”

Tot la GSP Live, Marius Florea-Vizante a relatat și cum a trăit cele două finale de Cupa Campionilor, cu Barcelona în 1986 și AC Milan în 1989, aproape să se arunce de la balcon. 

„Am doua imagini lipite care aproape se confundă. Stăteam la etajul 9 și m-am pregătit cu o zi înainte, nici nu prea am dormit în noaptea de dinainte, pentru că visam tot meciul. Îți pun sincer că nu credeam, deși îmi doream enorm. Undeva, în sinea mea, nu aveam noi cum. Tu o țară din fundul comunsimului nu aveai cum să o bați pe Barcelona la ea acasă. Cumva mă pregătisem, era așa... măcar să murim frumos. Când s-a ajuns la prelungiri, adrelina aia, deja tremuram tot. După ce s-a terminat totul și s-a urlat acolo «Suntem finaliști, am câștigat cupa». L-am văzut pe Ilie Bărbulescu, să înghită cupa aia cu totul. 

Am simțit nevoia să ies pe balcon, era ca la revelion, cine avea artificii dădea cu ele, se urla pe balcoane, cert e că a fost tare de tot toată faza. La un moment dat mi-am dat seama că sunt atât de emoționat că m-am dat un pic înapoi, să nu cumva să mă apuce să sar peste balustradă. Aceeași imagine am avut și la finala din ‘89, 0-4 cu AC Milan. În același balcon, aceeași adrenalina și aceeași teamă să nu cad naiba peste balustradă. Atât de supărat am fost... îmi venea să mă arunc. A fost prea dur scorul, cumva nemeritat. Meritam să dăm măcar un gol”. 

Citește alte știri din emisiunea GSP Live:

Povestile savuroase ale actorului Marius Florea-Vizante din galeria Stelei a anilor '80: „Mi-am luat palme și flegme, pe urmă mi-am făcut propria galerie”

Ștefan Nanu nu uită cum i-a luat Cristi Chivu locul la EURO 2000: „Am plâns, am suferit foarte mult. Au fost alte interese acolo”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
22cea
22cea  •  10 Aprilie 2020, 18:13

Am stat in Ghencea pe vremea aia si pot sa va confirm ca individul asta fabuleaza la greu .

2177161549205487
Daniel Buriu  •  09 Aprilie 2020, 22:20

Nu sunt un suporter al Stelei, dar asta nu ma impiedica sa recunosc ca in anii ' 80 aveau o super echipa! Pt mine Majearu a fost unul dintre favoriti! Sper ca si echipa mea de suflet sa ajunga unde îi este locul! Hai, Rapiduletul din Giulesti

972520872778599
Carlos Mendoza  •  09 Aprilie 2020, 18:44

Poți să-ți schimbi nevasta, poți să schimbi și țara în care trăiești, dar niciodată nu poți să schimbi echipa cu care ai crescut. Steaua Forever

Vezi toate comentariile (4)
Comentează