GSP.RO  »  GSP SPECIAL  »  SĂ MAI ȘI RÂDEM

4 povești amuzante oferite de fotbalul românesc » Halagian și expresia: "Una portocala per tutti persone"

Articol de GSP - Publicat marti, 25 decembrie 2018 12:47

GSP.RO îţi aduce aminte câteva momente amuzante din lunga istorie a fotbalului românesc. De la pildele cu Halagian, la gafele televiziunilor, toate au farmecul lor. 

Sensei Niculae şi britanicul Cercel

Cornel Dinu nu e singurul dinamovist tentat să vadă legături dintre războaie, personalităţi istorice şi desfăşurarea meciurilor de fotbal. Constantin Niculae, tatăl lui Marius Niculae, a trecut din Ştefan cel Mare la U Cluj, unde e preparator fizic şi-i motivează pe "studenţi" să suporte antrenamentele cu citate din discursurile lui Winston Churchill.

Poate nu toţi fotbaliştii or fi auzit de fostul prim-ministru al Marii Britanii din anii '40, însă şi mai puţini l-au recunoscut în spusele lui "Sensei" Niculae. A povestit un jucător ce i-a bulversat pe el şi pe colegii lui: "Ne tot zicea de unu' Cercel, c-a făcut şi c-a dres, nu prea înţelegeam despre ce e vorba. Până la urmă ne-am prins, era Churchill, da' Sensei îl pronunţă Cercel".

Halagian: " Una portocala per tutti persone"

În 2000, Florin Halagian împlinise 61 de ani şi era antrenor principal la FC Braşov. În acea perioadă, mai toate echipele din Divizia A mergeau în cantonament în Italia, la Norcia. Hala a respectat regula, însă a avut mari dificultăţi să se descurce cu limba italiană. Într-o zi, dorind să comande portocale pentru toţi jucătorii şi cei din staff, s-a adresat vânzătoarei: "Una portocala per tutti persone". Cei de lângă el au izbucnit în râs, traducerea mesajului antrenorului fiind: "O portocală pentru toate persoanele".

Procesul etapei s-a născut în Feroe!

Victoria din Feroe n-a fost tocmai o bornă importantă în preliminariile pentru Mondialul american, cel mai bun turneu final din istoria "naţionalei" României, dar punctele asigurate de cele patru goluri pe care le-a marcat Răducioiu au contribuit şi ele la garantarea biletului de State.

Aşa cum a contribuit şi Federaţia, care a fost prevăzătoare înaintea deplasării în "Insulele oilor": selecţionerul Cornel Dinu şi purtătorul de cuvînt al FRF, Ovidiu Ioaniţoaia, s-au deplasat mai devreme decât echipa în Feroe, să inspecteze condiţiile de cazare şi de antrenament. Pentru nou-născuta selecţionată nordică, meciul constituia un eveniment, aşa că Dinu şi Ioaniţoaia au fost invitaţii televiziunii naţionale.

Moderatorul le-a adresat câteva întrebări, emisiunea a curs câteva minute cu conversaţii în engleză, apoi prezentatorul feroez s-a ridicat de pe scaun: "Am ceva de făcut, dar revin imediat. Continuaţi voi!". Dinu şi Ioaniţoaia au rămas singuri în studioul din Torshavn şi au continuat pentru alte câteva zeci de minute, un fel de episod-pilot al Procesului etapei, filmat în Feroe!

Nibombe, confundat cu un baschetbalist

În urmă cu cîţiva ani, Dare Nibombe evolua ca fundaş central la Timişoara, iar Steaua se arătase interesată de el. După ce şi-a petrecut o vacanţă acasă, în Togo, africanul a fost aşteptat pe aeroport de o echipă de la ProTV. Numai că, înaintea lui, a ieşit un baschetbalist de culoare care semăna izbitor cu Nibombe.

Sportivul a fost oprit de reporter pentru un interviu şi a acceptat. "Te vrea Steaua, ce părere ai, ai dori să mergi acolo?". "Steaua? Da, mi-ar plăcea mult, îl iubesc pe Gigi Becali", a spus baschetbalistul, amuzat de postura în care se trezise. Şefii postului n-au rîs însă deloc: răspunsurile baschetbalistului au apărut la ştirile TV ca fiind ale lui Nibombe!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
mioriticul
mioriticul  •  25 Decembrie 2018, 22:37

Ce vremuri! Ioanitoaia cica mergea in inspectie (pe banii FRF). S-a dus baba cu covrigii, tov. Ioanitoaia ...

1336609779730099
Madalin Ionita  •  25 Decembrie 2018, 22:09

Cu Faroe*

1336609779730099
Madalin Ionita  •  25 Decembrie 2018, 22:08

Cornel Dinu nu mai era selecționerul României la meciul cu Tărie. Era Anghel Iordănescu. Asa ca mai usor cu fabulatiile!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close