GSP.RO  »  GSP SPECIAL  »  INTERVIU

VIDEO EXCLUSIV // Drama unui fost arbitru român, rămas fără piciorul drept: „M-am prăbușit în casă. Comă diabetică!”

Ajuns la 67 de ani, fostul arbitru Dan Dragoș Crăciun a povestit în cadrul unui interviu acordat Gazetei Sporturilor cum i-a fost amputat piciorul drept în urma unei crize diabetice
Ajuns la 67 de ani, fostul arbitru Dan Dragoș Crăciun a povestit în cadrul unui interviu acordat Gazetei Sporturilor cum i-a fost amputat piciorul drept în urma unei crize diabetice

Articol de - Publicat luni, 31 august 2020 18:01 / Actualizat luni, 31 august 2020 18:14

Ajuns la 67 de ani, fostul arbitru Dan Dragoș Crăciun a povestit în cadrul unui interviu acordat Gazetei Sporturilor cum i-a fost amputat piciorul drept în urma unei crize diabetice.

Dan Dragoș Crăciun sau „Doctorul Crăciun”, cum îl apela fotbalul românesc făcând trimitere la profesia lui de bază, trăiește într-un centru de îngrijire a persoanelor vârstnice din Câmpia Turzii și, în fiecare secundă, caută să-și învingă dramaticul destin. Sunt 10 luni de când a rămas fără piciorul drept, amputat de deasupra genunchiului în urma unor complicații medicale!

VIDEO Crăciun: „M-am prăbușit în casă”

- Domnule Crăciun, cum s-a ajuns la tragedia pierderii unui picior?
- N-au existat înainte niciun fel de semne. Doar că, vara trecută, am participat la festivitatea de închidere a anului școlar la Universitatea Babeș-Bolyai, unde eram profesor, studenții m-au aplaudat, am plecat pe jos acasă și, când am ajuns, pur și simplu m-am prăbușit. Comă diabetică! La Urgențe mi-au detectat o glicemie enormă, 520, și am fost internat la Spitalul CFR, la profesorul Negrean, fratele fostului fotbalist de la Bistrița, Sandu Negrean. E omul care, prin iscusința sa, m-a salvat de la moarte. Evoluția e acum favorabilă, am trecut peste ce a fost mai greu și, dacă mă va ajuta Bunul Dumnezeu să obțin și o proteză adecvată, sunt gata să mă adaptez la noua viață.

- Ați reușit să vă împăcați cu gândul că nimic nu va mai fi ca înainte?
- Sportul mi-a întărit caracterul și m-a ajutat să trec peste momentele grele. În plus, am șansa de a avea în jur niște oameni minunați la azilul din Câmpia Turzii, care se ocupă admirabil de cei handicapați, astfel că reușesc să recapăt puteri fizice și psihice pentru a depăși perioada aceasta cruntă.

„Pe stângul fac ședințe de kineto, fiindcă nu-l pot îndoi decât pe jumătate”
Dan Dragoș Crăciun, pentru GSP.ro

Citește mai multe știri de actualitate:

Operațiunea „Pârjoliți holdele, otrăviți fântânile” » Craiova e mână-n mână cu arbitrii: are 7 meciuri consecutive în care a fost ajutată pe față!

Gică Mihali dă cărțile pe față » Povestea scandalului din blatul eșuat cu Steaua: „I-am dat un pumn lui Lăcătuș și l-am umplut de sânge pe față”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
149517776804588
Gica Gica  •  01 Septembrie 2020, 10:19

Bunul Dumnezeu sa va dea sanatate multa , va rog scrie-ti o carte despre fotbal si medicina sportiva. Doamne ajuta!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează