GSP.RO  »  GSP SPECIAL  »  COLECTIV

Filmul „Colectiv”, pe lista scurtă la două categorii la Oscar: „Cel mai bun documentar” și „Cel mai bun film străin”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 februarie 2021 10:36 / Actualizat miercuri, 10 februarie 2021 10:47

Filmul „Colectiv”, regizat de Alexander Nanau după investigația Gazetei Sporturilor, a intrat pe lista scurtă la două categorii ale premiilor Oscar: „Cel mai bun documentar” și „Cel mai bun film străin”.

Pelicula despre incendiul din clubul Colectiv a concurat cu 238 de documentare și filme artistice din 93 de țări și a reușit o performanță unică în istoria cinematografiei românești: să ajungă pe lista scurtă la două categorii ale celor mai râvnite premii din industrie, scrie Libertatea

De pe această listă scurtă de 15 filme se vor alege, pe 15 martie, cele cinci nominalizări pentru Gala Premiilor Oscar, care va avea loc pe 25 aprilie.

(Colectiv) rezonează în orice oraș sau țară unde cei slabi și în nevoi suferă în timp ce cei bogați devin și mai bogați și unde nici cel mai îngrozitor scandal nu poate să-i facă pe oamenii să iasă din apatie și să meargă la urne.
- The Los Angeles Times despre documentarul românesc Colectiv

Prin filmul Colectiv, președintele Barack Obama elogiază investigațiile Gazetei

VIDEO Trailer-ul documentarului „Colectiv”

Articolele GSP au ajuns în sute de publicații din toată lumea

Investigațiile jurnalistice ale Gazetei Sporturilor de după Colectiv, care au tratat corupția din sistemul de sănătate până la vârful puterii politice, fuseseră citate internațional și înainte de apariția documentarului Colectiv.

Dar, odată cu lansarea acum un an a filmului, Gazeta Sporturilor a ajuns la un nivel de prezență în presa internațională și în mediile publice și jurnalistice neatins niciodată de vreo publicație din România.

„Un ziar de sport are puterea, se pare, să remodeleze o societate”, scrie recent revista britanică Empire.

INTRĂ AICI PENTRU investigațiile jurnalistice ale Gazetei Sporturilor

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (17)
10207202405083487
Nanu Daniel  •  10 Februarie 2021, 13:43

***, sa aducii materiale pirotehnice in spatiul ala ...s-au crezut Rammstein, mai aveau putin si veneau cu flexul, aparatul de sudura si alte cele... Desigur, faptul sa suntem praf in spitale desi ei au cele mai mari salarii este un alt paradox al nostru...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

374898580070956
Mihai Precup  •  10 Februarie 2021, 12:32

Nici macar pe vremea lui Ceaușescu și a URSS nu vedeai filme de propaganda așa de grețoase că și colectiv, de mare angajament suspinele puiului de securist Vlăduț fara diploma.

gerula_thor
gerula_thor  •  10 Februarie 2021, 12:19

"A fost nevoie să moară oameni ca Guvernul să demisioneze". Mor oameni in continuare, bine mersi, si nu demisioneaza nici un guvern. Daca e guvernul care trebuie, nici nu ii cere nimeni demisia.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează