GSP.RO  »  GSP SPECIAL  »  GALA GSP 2020

GALA GSP 2020 / Cristian Gațu a primit trofeul de Legendă GSP: „Un moment însemnat în viața mea”

Articol de - Publicat marti, 22 decembrie 2020 20:30 / Actualizat marti, 22 decembrie 2020 20:47

Cu o carieră colosală în spate, Cristian Gațu merită toată recunoștința pentru performanțele sale

  • Ceremonia de decernare a trofeelor poate fi urmărită într-un show spectaculos marți seara, de la 19:30, simultan pe GSP.ro, FacebookYoutube și Telekom Sport 1;
  • Au votat pentru clasamentul final al Superlativelor anului 2020 GSP: cititorii Gazetei, redactorii Gazetei Sporturilor, căpitanii echipelor de fotbal din Liga 1, antrenorii echipelor din Liga 1 și specialiști din cadrul MTS.

Cristian Gațu este o legendă pentru sportul românesc! 212 prezențe în echipa națională, cu care a cucerit medaliile de aur la Campionatele Mondiale de la Paris, din 1970, și de la Berlin, din 1974, după ce la CM din 1967 a fost medaliat cu bronz.

Mai mult, a participat la Jocurile Olimpice de la Munchen, în 1972, unde a cucerit medalia de bronz, și la JO de la Montreal, în 1976, unde a fost medaliat cu argint. Cu Steaua a cucerit zece titluri naționale, iar în 1977 a făcut parte din echipa care a câștigat Cupa Campionilor Europeni.

"Vreau să vă mulțumesc pentru acest trofeu și îl voi împărți cu întreaga mea Generație de Aur. Este un moment însemnat în viața mea care mai durează puțin și se sfârșește. Cât mai respir voi spune prezent la orice inițiativă pe care o veți avea", a spus cu emoții în glas la primirea premiului de "Legendă", marele Gațu!

Ajuns la 75 de ani, fostul handbalist vorbește cu tristețe despre sportul din zilele noastre. "Din păcate, sportul nu produce pentru că nu s-a investit și suportăm consecințele. Eram cu Ion Țiriac la Comitetul Olimpic, le-am cerut un sprijin financiar și nu l-am primit. De atunci mi-am dat seama că nu trebuie să ne mai agităm pe susținerea sportului. Din păcate în țara asta mulți mai mult critică!", a mai spus fostul mare handbalist.

CITEȘTE ȘI 

VIDEO EXCLUSIV. Nebuloasa de la Dinamo atinge noi dimensiuni » Apariție controversată la hotelul lui Cortacero. Imaginile surprinse, azi, de reporterii GSP

FCSB. Thomas Neubert lucrează „pe blat” » Adevărul despre „preparatorul-fenomen” s-a aflat acum! FRF confirmă

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează