GSP.RO  »  GSP SPECIAL  »  GALA GSP 2020

GALA GSP 2020 / Doina Melinte a primit trofeul de Legendă GSP: „O mare surpriză pentru mine”

Articol de GSP - Publicat marti, 22 decembrie 2020 20:30 / Actualizat marti, 22 decembrie 2020 20:46

Doina Melinte a rămas în istoria sportului românesc cu performanțe la cel mai înalt nivel

  • Ceremonia de decernare a trofeelor poate fi urmărită într-un show spectaculos marți seara, de la 19:30, simultan pe GSP.ro, FacebookYoutube și Telekom Sport 1;
  • Au votat pentru clasamentul final al Superlativelor anului 2020 GSP: cititorii Gazetei, redactorii Gazetei Sporturilor, căpitanii echipelor de fotbal din Liga 1, antrenorii echipelor din Liga 1 și specialiști din cadrul MTS.

Aur olimpic la Los Angeles în proba de 800 de metri, argint în proba de 1.500 de metri în același loc, dublă campioană mondială la 1.500 metri în sală, record mondial la 1.500 pe cea mai scurtă pistă (1988), trei recorduri mondiale și europene în proba de o milă (1988, 1990) și la 1.500 metri (1990), plus multe alte distincții. Aceasta este Doina Melinte!

Fosta atletă a primit cu bucurie Premiul de Legendă din partea Gazetei Sporturilor: "O mare surpriză pentru mine, le mulțumesc celor m-au susținut în decursul anilor. Le mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în mine".

Sportul de performanță înseamnă sacrificii, muncă și pasiune. Iar multipla campioană a povestit pe scurt cât de greu i-a fost să atingă marea performanță: "Am început sportul târziu, eram în clasa a 10-a. Am progresat însă foarte repede. Prima mare competiție a fost la JO de la Moscova, unde n-am ajuns în finală. Sportul de performanță cere sacrificii. Am făcut facultatea la zi. Mă trezeam la 6 dimineața pentru primul antrenament, la 8 eram la cursuri. La 14:00 terminam cursurile, iar la 16:00 eram iar pe stadion. O perioadă foarte grea".

Din cele 4 recorduri mondiale, cel mai spectaculos și unul dintre cele mai longevive recorduri din istoria sportului mondial este cel din 1990 la proba de o milă, cu un timp de 4:17,13. Recordul a fost bătut după 26 ani, în anul 2016, de către o etiopiancă născută în anul 1991, adică la un an după recordul Doinei.

"Recordurile sunt realizate pentru a fi bătute. Eu îmi bătusem propriul record când l-am realizat pe cel despre care vorbiți. Acea atletă etiopiană e foarte talentată. I-am trimis un mail și am felicitat-o pentru tot ce a făcut", spune aceasta.

CITEȘTE ȘI:

FCSB - Sepsi 1-1. EXCLUSIV Leo Grozavu dă cărțile pe față: „Da, asta i-am strigat parvenitului de Crețu! Merit să fiu «spânzurat»?! Să vă spun de unde a pornit totul”

EXCLUSIV Jerry Gane, uluit după discuția cu Pablo Cortacero: „M-am simțit ca-n «Nea Mărin miliardar». Credeam că am vedenii”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează