GSP.RO  »  GSP SPECIAL  »  GALA GSP 2020

GALA GSP 2020 / Simona Amânar a primit trofeul de Legendă GSP: „Mulțumesc că aveți încredere în mine”

Articol de - Publicat marti, 22 decembrie 2020 20:29 / Actualizat marti, 22 decembrie 2020 20:49

Simona Amânar a fost un punct important de reper în gimnastica românească

  • Ceremonia de decernare a trofeelor poate fi urmărită într-un show spectaculos marți seara, de la 19:30, simultan pe GSP.ro, FacebookYoutube și Telekom Sport 1;
  • Au votat pentru clasamentul final al Superlativelor anului 2020 GSP: cititorii Gazetei, redactorii Gazetei Sporturilor, căpitanii echipelor de fotbal din Liga 1, antrenorii echipelor din Liga 1 și specialiști din cadrul MTS.

Simona este una dintre marile gimnaste ale țării, iar performanțele ei sunt fantastice. La Europene a realizat un palmares impresionant! Aur cu echipa în 1994 (Stockholm), doi ani mai târziu la Birmingham, trei titluri: la sărituri, paralele și cu echipa. Apoi, un titlu cu echipa, două medalii de argint, la individual compus și sărituri și două de bronz, la bârnă și sol, în 1998, la St. Petersburg.

A fost componenta echipei naționale care a cucerit medaliile de aur în proba pe echipe la CM din 1994 (Dortmund), 1995 (Sabae), 1997 (Lausanne) și 1999 (Tianjin). În 1995 s-a impus la sărituri, câștigând primul său titlu mondial individual. În 1996, în San Juan (Porto Rico) a luat argint la sărituri. În 1997 s-a impus din nou la sărituri, cucerind titlul și locul secund la individual compus. În China, în 1999, pe lângă titlul mondial cu echipa, a mai cucerit medaliile de argint la sărituri și sol.

A participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice. În 1996, la Atlanta, a obținut patru medalii: una de aur, la sărituri, una de argint la sol și două de bronz, la individual compus și cu echipa. În 2000, la Sydney, a devenit campioană olimpică absolută, iar cu echipa a cucerit titlul și a obținut medalia de bronz la sol.

Pentru toate acestea, cu o carieră colosală în spate, Simona Amânar primește din partea redacției Gazetei Sporturilor, Premiul de Legendă! Distincția a primit-o acasă, la Timișoara!

"Vă mulțumesc, Gazeta Sporturilor, pentru acest trofeu frumos. Mulțumesc că aveți în continuare încredere în mine, dar și în ceilalți sportivi. Susțineți performanța! Vreau să vă urez mult, mult succes în tot ceea ce faceți!", a spus Simona la primirea trofeului.

CITEȘTE ȘI:

RETRO GSP. „Pele" al Craiovei Maxima împlinește azi 68 de ani » De ce nu are niciun meci la națională: „Lucescu venea cu oamenii lui de la Hunedoara!"

CFR Cluj i-a decis soarta lui Billel Omrani » Răsturnare de situație în cazul francezului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
nikolakis74
nikolakis74  •  22 Decembrie 2020, 20:06

Aș aprecia dacă măcar noi, românii, am recunoaște tacit că NU a devenit campioană olimpică absolută...este un titlu care nu-i aparține!!! Nu l-a furat dar...nu este câștigat în sala de concurs ci în culise. Acel titlu aparține Andreei Raducan. P.S. Evident că în palmaresul Simonei Amânar există această medalie de aur și ea trebuie amintită când i se "citește" palmaresul...dar o completare noi, românii, suntem obligați față de fata aia nevinovată să facem!!! Nu răspund la întrebarea cum aș fi reacționat dacă cea descalificată era o...rusoaică!!! ????

Vezi toate comentariile (1)
Comentează