GSP.RO  »  GSP SPECIAL  »  INIMA SPORTULUI

REPORTAJ, VIDEO+FOTO Pentru ei luptă Octavian Șovre » Am mers la sediul Asociației S.O.S. Autism Bihor. Licitație pregătită pentru 1 iunie

Echipamentele sportive donate
așteaptă să ajungă la pasionați
Echipamentele sportive donate așteaptă să ajungă la pasionați

Articol de - Publicat marti, 25 mai 2021 14:05 / Actualizat marti, 25 mai 2021 14:47

Asociația S.O.S. Autism Bihor se pregătește în aceste zile pentru următorul pas, cel în care toate produsele primite vor fi scoase la licitație. S-a creat un site special pentru evenimentul ce ar trebui să aibă loc la 1 iunie.

E o zi caldă în Oradea, aproape că ai avea impresia că-i mijlocul verii. Peste un gard înalt se aud râsete, voci și multă agitație. Nu-i timp de pauză la Asociația S.O.S Autism. Cei 30 de beneficiari se bucură de întreaga atenție a tuturor celor implicați la centrul acreditat din 2015. 

„Haideți! Vă rugăm intrați! Ne iertați, e cam deranj aici. Doar ce am terminat terapiile", se scuză Alina Gherghel, șeful centrului de zi, unde beneficiarii ajung la 8 dimineața și pleacă la ora 16:00, timp în care părinții pot merge la job sau pot face orice altceva, fără grija supravegherii copilului. „Nu-i ușor! Numai cine a trecut prin asta înțelege exact cât e de greu", o spune și Alexandrina Băzguța, cenzorul asociației.

Asociația este cea în numele căreia Octavian Șovre a cerut, la finalul meciului Manchester City - Borussia Dortmund, două autografe lui Erling Haaland, gest care avea să-l coste pe arbitru prezența la turneul final al Campionatului European. Dar povestea prezentată de Gazeta Sporturilor a declanșat un val imens de solidaritate din partea lumii sportului, pe adresa S.O.S. Autism Bihor ajungând deja peste 80 de produse de la sportivi, care vor fi scoase la licitație în luna iunie, pe un site special creat.

Costurile S.O.S Autism Bihor: 21.000 de lei doar pentru beneficiari în fiecare lună

Pentru că nu-i simplu pentru un astfel de centru să funcționeze. „Costurile sunt de 700 de lei pentru fiecare beneficiar pe lună", adică, la un calcul simplu, 21.000 de lei lunar. Aici, cei ce vin au parte de activități de recuperare neuromotorie, psihomotorie, nu-i neapărat un loc unde să învețe să scrie sau să citească, pentru că unii nu pot. 

„Socializează, îi ajută să se descurce la bucătărie sau baie. Au o activitate organizată", ne explică cele două gazde, care justifică și ideea unui centru pentru tinerii de peste 18 ani: „Noi îngrijm persoane adulte, fiindcă până la vârsta majoratului există școli, însă după 18 ani statul nu mai oferă sprijin din punctul de vedere al terapiilor".

Pentru ei luptă Octavian Șovre » Am mers la sediul Asociației S.O.S. Autism Bihor. Licitație pregătită pentru 1 iunie

VIDEO La Asociația S.O.S. Autism Bihor se pregătește licitația de la 1 iunie

„Lucrăm la un site unde vom scoate la licitație toate aceste produse. Cred că pe data de 1 iunie va fi gata. Le vom grupa, lumea va trebui să se autentifice, iar fiecare produs va fi lăsat la licitație o anumită perioadă. Atunci, oricine, din orice colț al lumii, va putea participa la această licitație", explică Alexandrina, completată imediat de Alina: „Sperăm ca în urma licitației să obținem banii necesari supraviețuirii pentru doi ani. Am reușit să avem în centru toate cele necesare. Ne dorim doar să putem funcționa în continuare. Să avem cei mai buni specialiști".

Mobilizarea sportivilor aduce un vis

„Ne dorim construirea unui centru respiro, unde tinerii noștri să poată sta 2-3 zile. Timp în care părinții să poată pleca într-un scurt concediu. Dar costurile sunt mult mai mari", anunță Alina Gherghel. Acesta e următorul prag pe care asociația susținută de Octavian Șovre vrea să-l treacă.

 A fost tare neplăcut să aflăm că Octavian va fi penalizat pentru această faptă, făcută cu un gând bun, acela de a ne ajuta să mergem mai departe 
- Alina Gherghel, șef de centru SOS Autism

 Am fost alături de el după acest eveniment. L-am susținut. Până la urmă, tot acest eveniment a luat o altă întorsătură, favorabilă nouă. A fost prima dată când am avut atâta publicitate și o reacție pozitivă pentru asociație, mai ales din partea lumii sportului. Tocmai de asta am primit și acel colet de la Haaland
 - Băzguța Alexandrina, cenzor SOS Autism

Pentru ei luptă Octavian Șovre » Am mers la sediul Asociației S.O.S. Autism Bihor. Licitație pregătită pentru 1 iunie

L'Équipe, ESPN, Daily Mail, Sky Sport și Fox News au preluat GSP!

Dezvăluirea exclusivă publicată de Gazeta Sporturilor, despre scopul caritabil pe care l-a avut gestul lui Șovre, a fost preluată de marile publicații și posturi TV ale Europei, inclusiv de jurnalistul Rob Harris, care a postat primul clipul cu momentul în care asistentul îi cere autograf lui Haaland. 

Pentru ei luptă Octavian Șovre » Am mers la sediul Asociației S.O.S. Autism Bihor. Licitație pregătită pentru 1 iunie
L'Équipe, ESPN, Daily Mail, Sky Sport și Fox News au preluat GSP! Dezvăluirea despre Șovre a făcut înconjurul lumii

L'Équipe, Reuters, ESPN, Daily Mail, Sky Sport, Fox News, dar și alte publicații din Italia, Anglia, Portugalia, Turcia, Norvegia, Spania și Germania au prezentat informația oferită de Gazeta Sporturilor.

Citește despre alte cazuri din campania „Inima Sportului”!

Puștiul care-i calcă pe urme lui Tavi Popescu » Ionatan Benjamin face naveta, aproape 100 de kilometri pe zi, totul din dragoste pentru fotbal

Talentul rătăcit in uitare » Povestea emoționantă a campionului care trăiește la limită + cum îl poți ajuta: “Din sport m-am ales doar cu handicapul”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează