GSP.RO  »  GSP SPECIAL  »  PROFU' DE SPORT

VIDEO Best 11 » Cei mai buni fotbaliști și antrenorul numărul 1 alături de care a lucrat Gică Popescu: „Mamă, m-a luat din prima...”

Gică Popescu, la PSV, într-un duel cu Hristo Stoichkov // foto: Imago Images
Gică Popescu, la PSV, într-un duel cu Hristo Stoichkov // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat joi, 14 iulie 2022 20:58 / Actualizat joi, 14 iulie 2022 22:07

Gică Popescu (54 de ani), fost fundaș central la echipe precum PSV, Tottenham, Galatasaray și Barcelona, a fost provocat în cadrul primei ediții a podcastului „Profu' de Sport” să întocmească cel mai bun „11” al fotbaliștilor alături de care a jucat. „Baciul” a selectat nume uriașe în dialogul cu Cătălin Țepelin, redactorul-șef al Gazetei Sporturilor.

Gică Popescu a avut șansa de a lucra alături de fotbaliști și antrenori uriași în cadrul carierei. „Baciul” are un CV bogat, cu câteva nume uriașe la nivel internațional, precum PSV, Tottenham, Barcelona și Galatasaray, dar și cluburi colosale pe plan autohton, precum Universitatea Craiova, Steaua și Dinamo.

Gică Popescu a alcătuit la „Profu' de Sport” cel mai bun „11” al fotbaliștilor alături de care a jucat

- Aș vrea să încercăm să facem o echipă Best of cu cei mai buni fotbaliști alături de care ai jucat în cariera ta. Începem cu portarii: Taffarel, Vitor Baia, Bogdan Stelea.
- Lipsește van Breukelen. 

- Da, poate am mai uitat unii.
- Îl prefer pe Taffarel.

- Trecem la fundași. Și trebuie să fii atent, că dacă alegem un sistem cu 4 fundași, îți rămân mai puține variante pentru atac, unde sunt nume foarte grele. 
- Centrali Blanc și Sol Campbell. Laterali Dan Petrescu și Sergi. 

- Trecem la mijloc, unde avem Hagi, Figo, Ilie Dumitrescu, Guardiola, Luis Enrique, Prosineski, De la Pena, Bakero, Amor.
- Guardiola, Hagi, Figo. Rămânem cu aștia trei, că sunt prea buni în față. Romario - Ronaldo - Stoichkov.

- Ăștia 3 erau primii și pe lista noastră. Pe lângă ei mai rămân Klinsmann, Lăcătuș, Jardel, Sheringham, Răducioiu, Hakan Sukur, Adi Ilie.
- Da, Klinsmann, Lăcătuș și Sheringham, rezerve. Mijlocul și atacul sunt senzaționale!

„Cruyff, numărul 1 de departe”

- Hai să mergem și la antrenori.
- Nu, aici e clar: locurile 1, 2 și 3, Cruyff. El a fost numărul 1 de departe. Un vizionar! Antrenorul care te face să crezi că acest microfon e albastru, chiar dacă tu-l vezi că e roșu, și omul care dă încredere jucătorului așa cum n-am văzut la niciun alt antrenor. Când m-am dus să fac prezentarea, mi-au zis „vrea să te cunoască Cruyff, să vă salutați, să îți spună programul de pregătire”. 

- Ce a urmat?
- M-am dus, „salut, sunt Popescu”, „salut, Gică”. În olandeză vorbeam cu el. Și m-a întrebat „Știi de ce te-am adus?”. „Mister, ca să joc, nu?”. „Nu ca să joci, ci ca să faci diferența! Noi nu luăm jucători străini aici ca să joace, ci ca să facă diferența. Succes!”. Și a plecat. Mamă, m-a luat din prima... 

- Te-a obligat din start să te ridici la un anumit nivel. 
- Eu eram accidentat, făcusem ruptură musculară la Tottenham, am început pregătirea singur, m-am antrenat trei săptămâni și la primul meci amical pe care îl jucam m-a pus căpitan de echipă! Era tricoul cu numărul 5 și când am văzut lângă el banderola și fanionul, i-am zis cuiva „ia astea de-aici, că e o greșeală”. „Nu, nu, tu ești căpitan de echipă”. La primul meci! De ce? Să mă responsabilizeze, să-mi dea încredere. Și am jucat primul meci, la Groningen, senzațional cu banderola pe mână. Așa am debutat eu la Barcelona! 

Echipa selectată de Gică Popescu, în sistemul 4-3-3: Taffarel - Petrescu, Blanc, Campbell, Sergi - Hagi, Guardiola, Figo - Romario, Ronaldo, Stoichkov

Best 11 » Cei mai buni fotbaliști alături de care a jucat Gică Popescu

Best 11 » Cei mai buni fotbaliști și antrenorul numărul 1 alături de care a lucrat Gică Popescu: „Mamă, m-a luat din prima...”

Citește și: 

Gică Popescu face o estimare sumbră: „La națională e loc și de mai rău! Lasă ce spune Federația, vedeți vreun proiect?”

Va ajunge Nicolas Popescu un fotbalist de top? Gică Popescu n-are dubii: „Hagi mi-a spus că au fost 3 genii la el în Academie”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (27)
gigimarga2
gigimarga2  •  16 Iulie 2022, 19:19
Postat de luker pe 14 Iulie 2022, 23:21

In puscarie cu cine a colaborat cel mai bine? Hai ca poate are si de acolo un nume interesant. Astia is banali. ***

Burlene esti penibil

gigimarga2
gigimarga2  •  16 Iulie 2022, 19:15
Postat de Paksi pe 16 Iulie 2022, 06:59

Fără să intru in polemica,nici Hagi nu a fost acel "geniu"de care se amintește de gazetari! A fost un jucător foarte bun dar care trebuia servit. De aceea a fost mai mult rezerva la Real și la Barcelona! A avut un virf de cariera in 94 la CM. Atunci o echipă întreagă "lucra" pt.Hagi.

Nu putem compara merele cu prunele . Popescu a avut alt post in echipa . Dar a avut ceva peste toti cei enumerati prin comentariile de aici :LEADERSHIP -UL. La acest capitol e numarul 1 din toate timpurile in Romania inclusiv peste Chivu si credeti ma ca stiu ce spun . Pe mai toti i am cunoscut indeaproape inclusiv pe Dobrin la care re refera cineva . NIMENI NU A FOST MAI LIPSIT DE COMPLEXE DE INFERIORITATE CA GICA . Iar pentru chestia asta Respect Gică.

Paksi
Paksi  •  16 Iulie 2022, 06:59
Postat de iahim pe 15 Iulie 2022, 20:52

Fara a-i diminua in vreun fel meritele, Gica Popescu nu a fost cel mai bun fundas, sau cel mai bun mijocas, cu atat mai mult de 6 ori fotbalistul anului in Romania! Belodedici si Hagi l-au depasit, iar Dobrin zambeste din inaltimi ascultand aceste statistici! Repet, fara a-i diminua vreun merit, jucatorul Gica Popescu face parte din generatia de aur, dar locul sau este de calibrul unui C.Dinu, Boloni, D.Munteanu.

Fără să intru in polemica,nici Hagi nu a fost acel "geniu"de care se amintește de gazetari! A fost un jucător foarte bun dar care trebuia servit. De aceea a fost mai mult rezerva la Real și la Barcelona! A avut un virf de cariera in 94 la CM. Atunci o echipă întreagă "lucra" pt.Hagi.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează