GSP.RO  »  GSP SPECIAL  »  PROFU' DE SPORT

VIDEO „M-am speriat rău! Eram în Bulgaria, era noapte, ploua torențial...” » Ovidiu Ioanițoaia a povestit momentul de cumpănă din iunie, când a suferit un AVC

Ovidiu Ioanițoaia, la „Profu' de Sport”
Ovidiu Ioanițoaia, la „Profu' de Sport”

Articol de GSP - Publicat marti, 26 iulie 2022 18:12 / Actualizat marti, 26 iulie 2022 20:06

Ovidiu Ioanițoaia, directorul Gazetei Sporturilor, a vorbit în cel de-al doilea episod al podcastului „Profu' de Sport”, realizat de Cătălin Țepelin, redactorul-șef al GSP, despre modul în care a trecut peste AVC-ul suferit la începutul lunii iulie. 

În vârstă de 77 de ani, reputatul ziarist spune și cum se simte după problemele delicate cu care s-a confruntat luna trecută, când, aflat în Bulgaria, a suferit un AVC minor.

- Domnule Ovidiu, spuneți-ne, în primul rând, cum vă simțiți? Ne-ați dat ceva emoții în urmă cu câteva săptămâni. 
- Da, am avut un AVC, care a fost categorisit drept minor. N-a avut decât niște consecințe trecătoare, în sensul în care pierdusem controlul mâinii stângi, atât. N-a fost toată partea stângă, cum se întâmplă la AVC-uri. 

- Ce ați simțit?
- Vreo 10-12 ore mâna stângă părea a altcuiva, părea că o vândusem, că o împrumutasem. Îmi mutam mâna stângă cu mâna dreaptă. Apoi și-a revenit și aș zice că acum, în proporție de 95%, execută toate comenzile, mai sunt încă niște sensibilități pe vârful degetelor. Dar e OK, am scăpat și de data asta, ca să zic așa. 

- V-ați speriat un pic, ca și noi, de altfel. 
- M-am speriat rău. Eram în Bulgaria. Era noapte...era scenariul ideal să se întâmple o dramă. Ploua torențial, a trebuit să plec, am ajuns până la Constanța în câteva ore. Mi-am dat seama imediat că e vorba de un accident vascular cerebral, iar în situații din acestea urgența este decisivă. 

-Și ce ați făcut?
-Imediat am plecat, am ajuns la Constanța, unde am făcut un computer tomograf și și-au dat seama că este vorba desăre asta. Am început un tratament, iar a doua zi am plecat la București, unde am mai stat o săptămână în spital. 

- Ați fost pe mâini bune. 
- Am fost pe mâini bune. La jumătatea distanței dintre cardiologi și neurologi, fiecare dădea vina pe celălalt. Părerea a fost că n-ar fi trebuit să se întâmple un asemenea accident, eu fiind protejat de medicamente după intervenția de cord deschis de acum 11 ani. 

Am două byepass-uri puse la Stuttgart, cu un doctor român, doctorul Ursulescu. Aveam medicație de așa natură încât n-ar fi trebuit să apară acest mic AVC. Dar se întâmplă, medicina nu e matematică. Până la urmă, totul e bine când se termină aproape bine. 

- Măcar 95% bine 
- Neurologii sunt convinși că mâna își va reveni 100%, că deocamdată e într-un proces de refacere.

VIDEO. Ovidiu Ioanițoaia, invitat la „Profu' de sport” (podcast integral)

Citește și alte știri din podcastul „Profu de Sport”

Marea satisfacție a carierei lui Gică Popescu: „Sunt mândru că l-am bătut pe Hagi de 6 ori!”
PROFU' DE SPORT
Marea satisfacție a carierei lui Gică Popescu: „Sunt mândru că l-am bătut pe Hagi de 6 ori!”
Cum se menține Gică Popescu, la aproape 55 de ani: „Fac sport zilnic, oriunde m-aș afla”
PROFU' DE SPORT
Cum se menține Gică Popescu, la aproape 55 de ani: „Fac sport zilnic, oriunde m-aș afla”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
Barna
Barna  •  27 Iulie 2022, 19:44

O fi vreun semn că a venit vremea retragerii?

xv478Gv
xv478Gv  •  27 Iulie 2022, 12:23

STAI ACASĂ, LASĂ SCRISUL, ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mdobresscu02
mdobresscu02  •  26 Iulie 2022, 19:51

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează