GSP.RO  »  GSP SPECIAL  »  ZIUA SPORTULUI CURAT

VIDEO Astăzi este „Ziua Sportului Curat” » Mesaje de la Nadia Comăneci, Anișoara Cușmir, Camelia Potec, Gică Popescu, Marius Urzică și Sandra Izbașa

Gică Popescu - „Ziua Sportului Curat”
Gică Popescu - „Ziua Sportului Curat”

Articol de GSP - Publicat sambata, 10 aprilie 2021 11:44 / Actualizat sambata, 10 aprilie 2021 12:07

România sărbătorește astăzi, 10 aprilie, „Ziua Sportului Curat”, care este menită să atragă atenția asupra luptei globale împotriva dopajului, flagel ce afectează în mod direct sportul și în mod indirect societatea.

„Ziua Sportului Curat” este dedicată tutoror oamenilor implicați în sport, de la sportivi până la antrenori. Este sărbătorită de toate organizațiile sportive, de practicanți ai sportului, dar și de simpli iubitori ai fenomenului.

În această zi, Agenția Națională Anti-Doping organizează mai multe activițăți educative, de informare, dar și de promovare a valorilor sportului curat și a fair-play-ului.

Ce este „Ziua Sportului Curat”

„Ziua Sportului Curat” (în denumirea originală internațională „Play True Day”) a fost stabilită prin „Declarația de la Montevideo”, semnată în 2013 de 17 state, în cooperare cu Agenția Mondială Anti-Doping.

În România, inițiativa marcării datei de 10 aprilie ca „Zi a Sportului Curat” a aparținut ANAD, care pe lângă activitățile curente de prevenire și combatere a dopajului, testare a sportivilor și un larg spectru de activități educaționale și-a asumat obligația de aliniere a României la politicile internaționale în materie și din acest punct de vedere.

Pentru mine, sportul curat înseamnă o performanță obținută cinstit și să te informezi cu privire la obligațiile și drepturile tale ca sportiv. Hai să spunem împreună un nu hotărât substanțelor și metodelor interzise.

Camelia Potec

Pentru mine, sportul curat înseamnă să îți îndeplinești visurile cu onestitate. Vă doresc să rămâneți convinși că adevăratele reușite se bazează pe un sport curat.

Sandra Izbașa

Pentru mine, sport curat înseamnă să crezi în practicarea unui sport fără dopaj și să îți protejezi sănătatea. Vă încurajez să credeți că performanța adevărata se obține numai printr-un sport curat.

Anișoara Cușmir-Stanciu

Pentru mine, un sport curat înseamnă corectitudine și șanse egale. Doresc tuturor sportivilor multă sănătate, iar celor de la ANAD le doresc succes în derularea proiectelor începute. Continuăm împreună pentru un sport curat.

Gică Popescu

Pentru mine, sport curat înseamnă bucuria performanțelor de necontestat. Vă doresc tuturor multă sănătate și reușite sportive obținute cu onoare.

Marius Urzică

Pentru mine, sport curat înseamnă succesul în sport obținut prin muncă cinstită. Vă încurajez să vă păstrați optimismul că vom depăși perioada grea de pandemie pe care o traversăm.

Nadia Comăneci

VIDEO. 10 aprilie, Ziua Sportului Curat » Mesaje de la Nadia Comănesci, Anișoara Cușmir-Stanciu, Camelia Potec, Gheorghe Popescu, Marius Urzică și Sandra Izbașa

Citește și alte știri de actualitate:

Băiatul din „satul de beton" » Cum a revoluționat fotbalul marele Johan Cruyff + 10 citate faimoase

A murit Prințul Philip » Ce legătură a avut ducele de Edinburgh cu fotbalul englez

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
gabriel63
gabriel63  •  10 Aprilie 2021, 16:49

Ziua sportului curat ... si il citati pe Gica Popescu ? Cred ca glumiti ! Dar nici omul asta nu se poate abtine,frate !

dubluv
dubluv  •  10 Aprilie 2021, 12:24

de Ziua Sportului Murdar astept un mesaj tot de la Gica Popescu.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează