GSP.RO  »  INTERNATIONAL  »  CM 2022

Gest extraordinar al omului de ordine care a recuperat banderola aruncată de Ronaldo: „O șansă la viață”

Cristiano Ronaldo a aruncat banderola cu Serbia, foto: Guliver/gettyimages +8   FOTO
Cristiano Ronaldo a aruncat banderola cu Serbia, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat miercuri, 31 martie 2021 09:31 / Actualizat miercuri, 31 martie 2021 14:58

Gestul furios al căpitanului Cristian Ronaldo, marcator ieri în Luxemburg - Portugalia 1-3, îi va servi lui Gavril, un copilaș sârb de 6 luni, să se trateze de o maladie gravă. Banderola aruncată la Belgrad va fi vândută la licitație.

Cristiano Ronaldo (36 de ani) a influențat victoria Portugaliei în Luxemburg (3-1), prin golul reușit imediat după pauză. Și a răspuns celor care l-au criticat pentru reacția nervoasă de la Belgrad și l-au acuzat că dă un exemplu prost copiilor. Dar din gestul lui lipsit de fair-play din finalul jocului cu Serbia se pot trage și foloase. 

Pentru că banderola de căpitan al Portugaliei aruncată reprezintă o comoară mică și ar putea ajuta un bebeluș să primească o șansă la viață. Un om de ordine a recuperat-o din iarbă și a donat-o organizației caritabile „Together for Life", ce o va vinde celui mai generos colecționar.

Gavril Djurdjevici are nevoie de 2,5 milioane

Și banii obținuți pe articolul prețios, la capătul celor trei zile de licitație online, vor ajunge la sârbul Gavril Djurdjevici, în vârstă de numai șase luni, grav bolnav, atrofie musculară spinală, și care are nevoie de 2,5 milioane de euro pentru a primi tratamentul. 

Atacantul de 36 de ani este, de altfel, recunoscut ca permanent sprijin, prin donațiile considerabile făcute, pentru copiii ce luptă cu maladii teribile.

+4 FOTO

Cristiano Ronaldo, anchetat de FIFA

Cristiano marcase pe „Rajko Mitici" golul victoriei lusitanilor contra Serbiei (2-2), însă arbitrii n-au văzut că mingea respinsă de Stefan Mitrovici depășise clar linia porții cu toată circumferința și au lăsat jocul să continue. Era minutul 90Ă3, Ronaldo a protestat vehement și a primit și cartonașul galben, apoi și-a azvârlit banderola și a părăsit terenul scos din minți, nemaiașteptând fluierul de final. 

Lipsit de VAR, „centralul" Danny Makkelie și-a admis greșeala și și-a cerut scuze, după meci. Pentru comportamentul calificat de mulți ca inacceptabil, CR7 riscă să fie suspendat de FIFA.

Citește și alte știri despre Cristiano Ronaldo: 

Selecționerul Portugaliei a dezvăluit cum a reacționat arbitrul după ce a anulat golul valabil al lui Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo, record de longevitate! Ce bornă a atins în primul meci din preliminariie CM 2022

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
maddad
maddad  •  14 Aprilie 2021, 19:23

Vrând sa eviti cacofonia, jurnalist incult, ai creat un non-sens. Expresia o comoara mica este o aberstie lingvistica, o. ongradictie in termeni deoarece comoara este "o multime de bani sau obiecte de valoare", jar multimea este "un numar mare de elemente". Deci, incultule, cum poate fi mică o comoara care, prin definitie este ceva mare?

costelmarcoo
costelmarcoo  •  31 Martie 2021, 17:38

Stai sa vezi dac-ai mai vinde matale din "i"-urile alea de le arunci peste tot, ai face bani sa scoti toata Somalia din foame.

3946262218728940
Arman Claudiu  •  31 Martie 2021, 16:59

Deci stai sa vad daca am priceput bine de acord ronaldo nu a făcut bine ce a făcut dat stam sa comentam aici gestul sau fara sa comentam motivul gestului ??? Sunt greșeli de arbitraj mereu vor fi chiar si cu sistemul var ele fac parte din joc dar ce sa întâmplat aici nu poate fi catalogata drept o greșeală , nu este posibil ca 4 arbitri sa nu vadă nici unul ca mingea depășește cu mult linia porți daca Portugalia pierde calificarea ce se va întâmpla ???

Vezi toate comentariile (7)
Comentează