GSP.RO  »  INTERNATIONAL  »  SCANDAL

Suspendat de Federație, Devis Mangia răspunde în scandalul din Malta, în care un fotbalist l-a acuzat de „comportament sexual inadecvat”

Devis Mangia, selecționerul naționalei Maltei.
FOTO: Imago Images
Devis Mangia, selecționerul naționalei Maltei. FOTO: Imago Images

Articol de GSP - Publicat joi, 29 septembrie 2022 10:00 / Actualizat joi, 29 septembrie 2022 11:31

Devis Mangia (48 de ani), selecționerul primei reprezentative a naționalei Maltei, a emis un comunicat în care neagă acuzațiile conform cărora ar fi abuzat sexual un fotbalist maltez. Suspendat de Federație până la soluționarea anchetei, tehnicianul a spus că nu a avut niciodată un astfel de comportament, cu atât mai puțin asupra unui jucător sau unui membru al Federației. 

  • CONTEXT:
  • Devis Mangia, fostul antrenor al celor de la CSU Craiova, a fost suspendat la începutul săptămânii de Federația Malteză din funcția de selecționer. 
  • Motivul neoficial apărut în presa locală a fost că un fotbalist l-ar fi acuzat de „comportament sexual inadecvat”
  • Episodul ar fi avut loc în decursul zilei de duminică, înaintea meciului amical pe care Malta urma să îl joace în compania Israelului, a scris cotidianul maltez Times of Malta
  • Federația Malteză a emis un comunicat în care confirmă suspendarea italianului, fără să specifice însă și motivul oficial din spatele luării acestei decizii.
Strategie „kamikaze” cerută de Gigi Becali la FCSB » Dică sacrifică un compartiment întreg pentru a-i satisface moftul
FCSB
Strategie „kamikaze” cerută de Gigi Becali la FCSB » Dică sacrifică un compartiment întreg pentru a-i satisface moftul

Răspunsul lui Devis Mangia: „Este o știre falsă și nefondată, care dăunează grav demnității personale și reputației mele profesionale”

Tehnicianul care a adus o Cupă a României în Bănie a emis un comunicat aseară și neagă toate acuzațiile:

În legătură cu știrile apărute în presa națională, este de datoria mea să precizez că nu am desfășurat niciodată, nici acum, nici în trecut, vreo conduită care să lezeze demnitatea personală sau sexuală a nimănui, cu atât mai puțin a unui jucător sau unui alt membru al Federației. Spre deosebire de ceea ce a fost difuzat în mass-media, un asemenea tip de comportament nu a fost invocat nici măcar de către conducerea Federației.

Este o știre nefondată și falsă, care dăunează grav demnității personale și reputației mele profesionale și sunt precaut față de oricine va continua publicarea sau difuzarea acestora. În caz contrar, îmi rezerv dreptul de a depune o plângere împotriva oricărei alte conduite defăimătoare. În orice caz, orice comunicare ulterioară va fi convenită cu Federația Malteză, respectând corectitudinea relației profesionale dintre cele două părți

- comunicat Devis Mangia

Comunicat Federația Malteză de Fotbal: „Devis Mangia a fost suspendat temporar din postul de selecționer al primei reprezentative”

Federația Malteză de Fotbal a emis luni un comunicat în care confirmă faptul că antrenorul italian va fi suspendat din funcție până la soluționarea acestui caz:

Federația de Fotbal din Malta comunică faptul că Devis Mangia a fost suspendat temporar din postul de selecționer al primei reprezentative, în urma unui raport despre o presupusă încălcare a regulilor interne ale forului. Federația nu va oferi alte informații până când respectiva speță nu va fi lămurită.

-comunicat Federația Malteză de Fotbal 

28de meciuri a condus Devis Mangia pe banca primei reprezentative a naționalei Maltei

10victorii a obținut Devis Mangia pe banca maltezilor. A mai înregistrat 5 remize și 13 înfrângeri.

VIDEO. Ce crede Alex Băluță despre sezonul avut de Craiova sub comanda lui Mangia: 

Citește și alte articole din fotbalul internațional:

Dezvăluire neașteptată. Gică Hagi a făcut o schimbare peste capul lui Mircea Lucescu: „Mi-a spus: «Dezbracă-te și intră!»”

Căderea impresionantă a lui Eden Hazard! Transfermarkt îl vede aproape de Răzvan Marin la cotă

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
steaua.libera
steaua.libera  •  29 Septembrie 2022, 16:28
Postat de gazistu pe 29 Septembrie 2022, 15:49

greu de crezut, totusi ... dar pana la proba contrarie, Devis este "inculpat" ...desi nu pare a fi gay :\

Chiar si daca ar fi... nu asta e problema.. poate sa faca ce vrea cu viata lui. Pentru mine e foarte curios cum de nu se poate abtine la job. E total neprofesional si lipsit de etica sa amesteci jobul cu dragostea.

gazistu
gazistu  •  29 Septembrie 2022, 15:49
Postat de steaua.libera pe 29 Septembrie 2022, 12:33

Cel mai ostil mediu pentru o persoana gay e vestiarul unei echipe de fotbal, trebuie sa fii *** ca sa "actionezi" tocmai acolo. Tipul asta ori nu gandeste, ori scandalul e fabricat. Totusi si Piturca a zis acelasi lucru despre el, aparent Mangia s-ar fi dat la Razvan Popa, fost Craiova si Dinamo.

greu de crezut, totusi ... dar pana la proba contrarie, Devis este "inculpat" ...desi nu pare a fi gay :\

steaua.libera
steaua.libera  •  29 Septembrie 2022, 15:14

Oare de aia il voia Stoica la fcsb?

Vezi toate comentariile (8)
Comentează