GSP.RO  »  INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE

WOLVERHAMPTON - SEVILLA 0-1 // Dansând cu lupii. Specialista EL, la a șasea semifinală!

FC Sevilla, a șasea oară în semifinalele Europa League FOTO: GettyImages
FC Sevilla, a șasea oară în semifinalele Europa League FOTO: GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 12 august 2020 12:27 / Actualizat miercuri, 12 august 2020 12:27

Sevilla și-a concretizat monologul de la Duisburg abia după al 13-lea corner. Golgeterul său, Ocampos, a dus-o în careul de ași. Și mereu când a ajuns acolo a și cucerit trofeul.

A fost la un VAR de eliminarea din competiție cu CFR, însă acum s-a lansat spre câștigarea unui trofeu atât de familiar. FC Sevilla va juca a șasea semifinală de Cupă UEFA/Europa League după ce a trecut, la Duisburg, de "lupii" lui Nuno Espírito Santo (1-0), iar de fiecare dată când a ajuns în penultimul act a și câștigat competiția! 

Succesul scurt, dar meritat, de marți le-a adus andaluzilor și doborârea recordului de invincibilitate al clubului care rezista din 1935: 19 meciuri la rând fără înfrângere (zece victorii și nouă egaluri) în LaLiga și-n EL, de la 1-2 cu Celta Vigo, pe 9 februarie.

17 goluri și șase assisturi

Trupa lui Lopetegui a avut nevoie de 13 cornere pentru ca Lucas Ocampos să facă diferența cu capul, din centrarea lui Ever Banega, concretizând o dominație copleșitoare din repriza secundă. Argentinianul a marcat prima oară pentru FC Sevilla în Europa, dar a fost al 17-lea gol în cel mai prolific sezon al carierei lui. Niciun mijlocaș din campionatul spaniol nu și-a pus atât de pregnant amprenta pe reușitele echipei sale în actuala stagiune, Lucas reușind în plus și șase assisturi!

1 golîn ultimele opt meciuri din LaLiga și în Europa League a primit Sevilla, de la Capa (Bilbao). Andaluzii au ajuns la 512 minute cu poarta închisă de Bounou

14semifinale (8 în Cupa Spaniei și 6 în UEFA/EL) a bifat Sevilla în ultimele 17 sezoane. Până în 2013 avea doar 12, toate în Cupă

21de penaltyuri din 21 transformase Raul Jiménez în cariera profesionistă de la cluburi. Marți l-a ratat pe primul! Atacantul mexican mai greșise de la punctul cu var de două ori la națională

CITEȘTE ȘI ALTE ȘTIRI DESPRE EUROPA LEAGUE: 

EUROPA LEAGUE, sferturi de finală. Uraganul 7aison. Record: primul jucător care înscrie în șapte sezoane de Europa League!

EUROPA LEAGUE. Shakhtar - Basel 4-1 și Wolves - Sevilla 0-1 » Dueluri tari în semifinalele competiției!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
magic4ever
magic4ever  •  12 August 2020, 13:02

Anul asta nu are sanse Sevilla sa treaca de Manchester United,sunt mult peste ei...Man Untd-Inter Milano

Vezi toate comentariile (1)
Comentează